Nysing - kjerringråd

Nysing føles ikke naturlig i enhver situasjon. Tenk deg til at du under en tale i en formell sammenkomst føler trang til å nyse. Da er gode råd dyre. Et tips for å unngå nysing da er å presse tommelfinger og lillefinger hardt sammen. En som har kontaktet oss sier at dette hjelper hver gang.

Nysing er en refleks som kroppen har. Nysing er en anordning der kroppen gir beskjed til stemmebåndene om at de skal stenges forbigående sånn at et trykk av luft har mulighet til å etablere seg i lungene og luftveiene. I det at stemmebåndene igjen åpner opp, velter denne lufta som en eksplosjon ut gjennom luftveiene. Det er forskjellige typer av stimuli i slimhinnene i nesen som er årsak til nysing. Det er vanlig hos alle pattedyr.

Dråper etter nysing
Dråper etter nysing : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Hvis jeg nyser lukker jeg nesa og munnen og presser ut.

Gjest skrev:

Når jeg nyser holder jeg meg for nesa, det hjelper hver gang.

Chrisi skrev:

Hvis du får nyseanfall er det lurt å stirre på en plass. Hvis du er i god form så prøv å løp litt på samme plass til det roer seg. Hvis du vil, kan du klappe i hendene omkring 20-25 ganger. Det var det jeg hadde å si i dag.

Meg skrev:

Når jeg nyser så kommer det bare et lite pip. Jeg nyser så stille at ingen bryr seg, så jeg er heldig.

Steffen skrev:

Det går ikke an å nyse uten å lukke øynene. Så prøv neste gang dere kjenner nysen komme å tvinge opp øyelokkene med fingrene. Det fungerer perfekt.

Stian skrev:

Jeg får noen forferdelige nyseanfall noen ganger. Det gir seg ikke de første timene. Da hender det at jeg dypper ansiktet i ikaldt vann og trekker vannet litt opp i nesen. Det funker av og til.

Ole P skrev:

Jeg vil komme med et mot-tips: Snyt aldri deg selv for et nys! ;) Slipp deg løs og nyt den befriende følelsen av et godt nys. For å fremkalle nys fungerer det å kile seg selv med f.eks en fjær, eller å småklype seg øverst på overleppen, nær neseborene.

:) skrev:

Når jeg må nyse i en lite passende situasjon presser jeg tungen opp mot ganen eller holder meg for nesen. Begge disse måtene funker fint. :D

Marianne skrev:

Nei, dersom du ser mot lys (elektrisk eller naturlig) stimuleres du til å nyse, ikke til å forhindre at du nyser.. Men husk at det å nyse er sunt, og at det er en av kroppens måter å få ut uønskede bakterier og skitt som samler seg opp i luftveiene.

Bernt skrev:

Det funker å se mot et elektrisk lys.

Crazy Clomp skrev:

Hvis jeg må nyse biter jeg alltid ytterst på tommelen. Funker hver gang.

Anonym skrev:

Visst eg må nyse og det ikkje passer seg, presser eg inn overleppa med handa og presser opp mot nesa, det funker kver gang! Utrolig nok...

Diskuter nysing

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...