Ømme bryst - kjerringråd

Ømme og såre bryster kan leges med albueskjell, sier en innsender. Dette har blitt brukt fra gammel tid. Faktisk er det dokumentert at det har vært et middel mot såre/ømme bryst og brystknopper helt siden vikingtiden. I dag føres albueskjell hos de fleste apotek. En del jordmødre selger det også.

Men man kan også sanke albueskjell selv. De holder til på steiner og berg og kommer fram ved lavvann. De er som skapt for å lindre ømme og såre brystvorter ved amming. De har en form som naturlig gjør at brystvorter passer som hånd i hanske i dem, sier innsenderen. På innsiden har de et belegg med fin perlemor. Dette vil kjøle ned og lindre smerter. Og det vil skape et helt spesielt miljø for ømme/såre bryst knopper.

Morsmelk mot såre og ømme brystvorter

Hvis det samler seg melk i skjellet så skal man bruke den til å smøre på niplene for så å la de lufttørke. Morsmelk har nemmelig en bakteriedrepende funksjon, sier innsenderen.

Albueskjell er egentlig ikke noe skjell, men en snegle, altså albuesnegle. Navnet har den fått på grunn av at skallet ser ut som en albue. Den suger seg fast til steiner og svaberg og spiser alger. Det flytter seg rundt når det er under vann. Albueskjellet er veldig stedbunden. Det vil si at den har en fast plass på steinen eller svaberget som den kommer tilbake til når den er ferdig med å spise. Etter hvert som sneglen inne i skallet vokser, utvider det ytre skallet seg. Har du lyst til å prøve dette tipset mot ømme og såre brystvorter så er det bare å gå til nærmeste hav eller apotek.

Albueskjell mot ømme brystvorter
Albueskjell mot ømme brystvorter : Foto : kjerringrad.com

Anne skrev:

Dette funker som bare det. Jeg har brukt albueskjell under amming av begge mine barn. Jeg synes de funker bedre enn alle kremer osv. som jeg har prøvd. Jeg har fått kjøpt mine på fødestua.

LinafraLia skrev:

Ømme bryster har også en del med mensen og gjøre, har jeg i vertfall opplevd.

Mariann skrev:

Jeg er en kvinne på 51 år. Har aldri født barn, men har i det siste hatt såre bryst. Mest i høyre bryst, rundt brystvorten. Har store, litt tunge bryst. Har menstruasjon ennå. Ofte er brystene så ømme, at det blir verre med BH på. Hva kan dette være?

Janne skrev:

Albueskjell virker. Fikk noen da jeg fikk barn for noen år siden. Det er rene mirakelkuren.

Diskuter Ømme bryst

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...