Øresmerter og ørebetennelse - kjerringråd

Øresmerter er smerter som oppleves innenfor øremuslingen. Årsakene kan være mange, men de mest vanlige er vel ørebetennelse eller trykk i form av væskeansamlinger i øregangene. Det menneskelige øret er et meget avansert instrument, derfor skal det også lite til før enn at noe blir galt med det.

Øresmerter kan komme både hos barn og voksne. Mange opplever det når de tar fly. Dette kommer av trykkforandringer innenfor og utenfor ørene. Som regel er det nettopp trykk i ørene som gjør at man opplever smerter. Uansett så har det kommet inn flere tips som du kan prøve og se om hjelper mot dine smerter i ørene.

Bli kvitt øresmertene

Har du flere tips du vil dele?

Olivenolje mot øresmerter
Olivenolje mot øresmerter : Foto : kjerringrad.com

Revera skrev:

Varm skjeen istedet for oljen, det er mye mer lettvint.

Lissy skrev:

Mine barn hadde ofte øreverk når de var små. Det som gjorde underverker hos dem og som tok det ganske kjapt var å dryppe hyperikum / johannes urt olje i øret og så putte en bommullsdott i. Jeg har vært mange ganger takknemlig for dette vidundermiddelet.

Truls skrev:

Jeg smalt hodet i vannoverflaten tidligere i dag. Jeg fikk store smerter i øret. Jeg har prøvd nesten alt, men blir ikke kvitt det. Har noen flere gode tips?

Ørebetennelse skrev:

Jeg fikk ørebetennelse i natt eller rettere sagt øresmerter, men det er først nå alt startet. Dette har rammet meg for den sjette eller syvende gang.

TrollStine skrev:

Ikke varm oljen i mikrobølgeovn, varm den i vannbad.

Roar P skrev:

Vil bare kommentere innlegget til Therese og si at det funket veldig godt for min del med bruk av solsikkeolje. Bra tips!

Therese skrev:

Matolje og bomullsdott pluss smertestillende virker på meg. Varm matoljen bittelitt i mikrobølgeovnen, legg deg på siden med det vonde øret opp, bruk en teskje til å helle matoljen inn i øret. Så ligger du stille en god stund, med oljen i øret. Prøv å slapp av selv om det gjør vondt. Ta en varm dusj, pakk deg godt inn i dynen etterpå, og legg en bomullsdott (med matolje) inn i øret. Om du går ut så dekk til ørene dine.

Kato skrev:

Dette er bare tull. Vi har nettopp prøvd og det er like vondt etter 40 minutt.

Aslaug skrev:

En annen variant som de bruker i bl.a. Hellas: Press et hvitløksfedd mellom to spiseskjeer til du får ut saften. Hell noen dråper hvitløkssaft godt inn i øregangen. Dette virker øyeblikkelig smertestillende.

Dagfinn skrev:

Vi har brukt dette i mange år med gode resultater. Vi gjør det litt annerledes: vi skjærer av/spisser fedet slik at det passer inn i øregangen (ikke for liten - den må ikke forsvinne inni). Pass også på at kjernen blir med. Så seter vi en plasterlapp over så den ikke faller ut. La den være inne i øregangen til dagen etter (over natten). Vi startet med dette da barna våre stadig fikk øreverk etter bading i private svømmebasseng i en periode vi bodde i tropiske land. Vi slapp å bruke antibiotika overhode.

Diskuter Øresmerter og ørebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...

Tørre øyne

Jeg leste rådet om Dove creme eller Spenol-krem. Jeg har vært plaget noen dage...

Flis i fingeren

Er det noen som har tips for en som har fått en liten liten glassflis i fingere...

Halsbrann

For meg har banan som oftest hjulpet, men en sjelden gang nytter det ikke uanset...