Øresmerter og ørebetennelse - kjerringråd

Ved øresmerter/ørebetennelse: Skjær en løk i skiver, legg skivene inn i et håndklede eller klut og bank over med for eksempel en flaske for å få ut de eteriske stoffene i løken. Deretter legges håndkledet med løken over øret og det bør ligge der i alle fall en halv time, gjerne lenger. Smertene gir seg ganske raskt. Det er de eteriske stoffene i løken som "jobber". Denne er meget virksom.

Øresmerter og ørebetennelse

Ørebetennelse skrev 31. oktober:

Jeg fikk ørebetennelse i natt eller rettere sagt øresmerter, men det er først nå alt startet. Dette har rammet meg for den sjette eller syvende gang.

TrollStine skrev 22. januar:

Ikke varm oljen i mikrobølgeovn, varm den i vannbad.

Roar P skrev 10. oktober:

Vil bare kommentere innlegget til Therese og si at det funket veldig godt for min del med bruk av solsikkeolje. Bra tips!

Therese skrev 12. mai:

Matolje og bomullsdott pluss smertestillende virker på meg. Varm matoljen bittelitt i mikrobølgeovnen, legg deg på siden med det vonde øret opp, bruk en teskje til å helle matoljen inn i øret. Så ligger du stille en god stund, med oljen i øret. Prøv å slapp av selv om det gjør vondt. Ta en varm dusj, pakk deg godt inn i dynen etterpå, og legg en bomullsdott (med matolje) inn i øret. Om du går ut så dekk til ørene dine.

Kato skrev 07. november:

Dette er bare tull. Vi har nettopp prøvd og det er like vondt etter 40 minutt.

Aslaug skrev 20. juli:

En annen variant som de bruker i bl.a. Hellas: Press et hvitløksfedd mellom to spiseskjeer til du får ut saften. Hell noen dråper hvitløkssaft godt inn i øregangen. Dette virker øyeblikkelig smertestillende.

Dagfinn skrev 11. mars:

Vi har brukt dette i mange år med gode resultater. Vi gjør det litt annerledes: vi skjærer av/spisser fedet slik at det passer inn i øregangen (ikke for liten - den må ikke forsvinne inni). Pass også på at kjernen blir med. Så seter vi en plasterlapp over så den ikke faller ut. La den være inne i øregangen til dagen etter (over natten). Vi startet med dette da barna våre stadig fikk øreverk etter bading i private svømmebasseng i en periode vi bodde i tropiske land. Vi slapp å bruke antibiotika overhode.

Diskuter Øresmerter og ørebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...