Øresus - kjerringråd

Øresus er en lidelse der man konstant hører en lyd som ikke er der. Det høres kanskje rart ut, men den som har eller har hatt øresus vet hva vi snakker om. Lyden man hører kan være alt fra piping til mer susing, summing eller banking i ørene.

Noen får piping eller ringing i ørene etter en konsert. Noen mener de får det av stress. Hvis man ikke snakker om kronisk tinnitus så går de fleste tilfellene over av seg selv. Det finnes imidlertid behandling man kan prøve for å bli kvitt vanlig øresus.

Bli kvitt øresus

Årsaken til øresus kan også hos noen være noe så enkelt som tette øreganger. Da hjelper det å fjerne ørevoks for å bli kvitt problemet.

Ørevoks på Q-tip
Ørevoks på Q-tip : Foto : kjerringrad.com

Stein skrev:

Lunket kokosolje hjelper imot øresus og etterhvert forsvant det helt. Ta gjerne kokosolje i begge ørene 5 ganger for dagen i 6 måneder og der etter 1 eller 2 ganger for dagen. Meget effektiv for Øresus og Tinnitus

Kent skrev:

Her var det mye rart, flypropper og ørelys. Kronisk tinnitus finnes det ingen helbredende kur for, men noen kan klare å glemme på en måte, bruke motstøy osv. Har prøvd det meste, nå for tiden bruker jeg kun vanlige propper men det er for å stenge for uønskede lyder som bare gjør det verre. Jeg vurderer på nyåret å stenge av hørselen på venstre øre, men så vet jeg jo ikke om lydene vil være i hodet. Tiden vil vise, dette er noe dritt. Lykke til videre dere andre.

Fariba skrev:

Jeg lider av øresus/Tinnitus. Det er fryktelig plagsom. Det er veldig irriterende når jeg skal høre hva elevene mine sier. Jeg synes de mumler bare. Jeg er skuffet, har høreapparat, men det hjelper ikke.

Sunniva skrev:

Å lukke øynene funker også

Sunniva skrev:

Julianne; Hvilket apotek kjøpte du det fra?

Julianne skrev:

Når jeg skulle ta fly etter jeg har hatt en del øreproblemer verket det kolossalt i ørene. Men så fikk jeg kjøpt noe som heter: Airplanes.

Når jeg er på fly bruker jeg alltid noe som heter: Air planes. Det kan dere få kjøpt på Apotek eller så har jeg sett de har det på flyplasser. Det er en blå pakke. Det er noe du putter inn i ørene fra når flyturen starter til den er over. Jeg har ikke merket noe smerter i ørene.

Lei av sus skrev:

Ja tinnitus er en virkelig plage. Jeg har to forskjellige lyder i ørene mine, på det ene bare susing og på det andre en tynn pipelyd. Krysser fingrene hver kveld for at jeg ikke våkner opp å må på do om natta, for da blir det ikke mer søvn den kvelden. Jeg bruker effektivt ørelys for å trekke ut mye av dritten som har samla seg opp der inne, og det gjør godt for ørene. Men susen vil ikke bli borte da.

Markus skrev:

BjørgS tar feil. Det forskes mye på fenomenet, og man nærmer seg stadig bedre forståelse av problemet og en kur. To legemiddelfirmaer (Merz og GlaxoSmithKline) har allerede laget medisiner som er under testing. Den amerikanske tinnitus foreningen er bare en av mange organisasjoner som gir millioner med penger til forskning årlig.

Malene skrev:

Jeg er veldig plaget med øresus når jeg sitter i et fly som holder på å lande, og uansett hvor mye jeg tygger tyggis eller drikker, så har jeg det fortsatt kjempe vondt. Trikset mitt som jeg har erfart med er at når flyet skal til å lande, gaper jeg så mye som jeg kan, og holder på uten stopp helt til flyet har landet. Om det er litt flaut å sitte å gape er det bare å ha hånden frem for.

Amy skrev:

Dette er jo propper i øra, ikke øresus.

BjørgS skrev:

Ingen vet hva øresus kommer av og forskere gidder ikke å forske på det heller for det syns ikke utenpå, det er ikke dødelig om man vil ikke tjene store penger på å finne ut noe om det.

Beate skrev:

Jeg har jobbet på et industri med mye lyd. Jeg har veldig mye lyd i venstre øret. Jeg vet ikke om det er på grunn av jobben, eller om den kom av seg selv.

Bror skrev:

Milde former for øresus (tinnitus) kan bli mindre plagsomme ved å trene seg opp til å ignorere den lyden man mener å høre, men som oppstår i hodet. I tillegg hjelper høreapparat og å være i rom med annen lyd, f.eks. musikk.

BjorgS skrev:

Det er ikke sant at øresus gir seg ved å blåse i ørene. Tinnitus eller øresus er en sykdom som svært mange lider av og den er svært hemmende både for livskvalitet og hørsel, Det finnes pr. i dag ikke noen behandling som kan ta øresusen bort, bare behandling/hjelpemidkler som skal dempe/overdøve lyden i øret (som kan være alt fra sus til tog. Det er store plager for oss som har dette, og det fins slett ingen lettvintmåte å bli kvitt det på.

Diskuter Øresus

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...

Brannsår

Jeg tør påstå at intet fungerer bedre på brannsår enn eggehvite. Det kjøle...

Urolige bein

Jeg har kjøpt noe som heter perozin, everyday pain reliever på helsekosten. De...

Kattepiss

Fotballsko med kattepiss lukt. Det er dessverre fotballskoene i kunstskinn som l...