Ørevoks - kjerringråd

Ørevoks er til for å beskytte trommehinna mot bakterier støv og insekter. Normalt er det ikke nødvendig å bli kvitt den. Ørevoks blir produsert i ørekanalen. Normalt sett så fungerer ting som de skal men av og til kan ørekanalen kan bygge opp for mye voks.

Man kan oppdage at man har for mye voks i øret på følgende måter:

Ørevoks kan være både irriterende og sjenerende, men den eneste virkelige faren den utgjør er at den kan føre til ørebetennelse. For de fleste mennesker så går utskillelsen av ørevoks av seg selv når du sover og når du beveger kjeven. Man skulle derfor gå ut ifra at storspisere og mennesker som skravler mye har færre problemer.

Men slik er det nok ikke. I alle fall kan storspisere få problemer. Produksjon av ørevoks kan nemmelig ha en sammenheng med det vi spiser. Fet og usunn mat fører til høyere voksproduksjon og sjansene til at det stopper til øret er store. Derfor bør man tenke på å få i seg rikelige mengder med omegafettsyrer. Dette kan man få naturlig gjennom å spise for eksempel fet fisk, avokado, linfrø og valnøtter. Omegafettsyrer kan man også få i seg ved hjelp av kosttilskudd.

Bli kvitt ørevoks

Jo mer ørevoks som kommer jo viktigere er det å få den ut og bort. Når du dusjer kan du prøve å vippe hodet fra side til side slik at det kommer varmt vann inn i øregangen. Varmt vann vil få ørevoksen til å bli mykere og sjansen for at den kommer ut på egen hånd er større.

En annen måte å bli kvitt ørevoks på er å bruke olivenolje. Ta litt olivenolje og varm den opp til kroppstemperatur. Drypp noen få dråper inn i hvert øre og sett på en bommulsdott for å holde oljen på plass slik at den ikke kommer på klærne. Gjør dette i tre til fire dager og skyll deretter med lunkent vann i en øresprøyte. Oljen vil få voksen til å løse seg opp skylles ut med øresprøyta.

Bruk aldri Q-tips for å rense ørene. Man skal ikke så mye som stikke fingeren inn i øret for å rense det. Dette kan føre til at du presser ørevoksen inn i øregangen og det kan danne seg en ørepropp som blir vanskelig å få ut.

Ørevoks
Ørevoks : Foto : kjerringrad.com

Det finnes ingen kommentarer for kjerringrådet om Ørevoks.

Diskuter Ørevoks

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...