Øyebetennelse - kjerringråd

Øyebetennelse er en infeksjon i øyet som kan svi og klø. Vanlige symptomer er slim- og pussdannelse i øyekrokene. I tillegg får man ofte kløe og svie. Både barn og voksne kan få det, men mest vanlig er det nok blant barn. Det forekommer også hos katter og hunder.

Øyebetennelse er svært smittsomt, så et barn som har fått det, bør holdes borte fra barnehage og skole til behandlingen har kommet i gang. Som regel behandles det med øyedråper, men i noen tilfeller kan andre metoder benyttes.

Bli kvitt øyebetennelse

Som sagt er nok den beste medisinen øyedråper som man får utskrevet hos legen sin. Men noen av våre lesere har også sendt inn tips som kanskje kan hjelpe.

Har du flere råd du vil dele?

Øyedråper
Øyedråper : Foto : kjerringrad.com

15 år gammel gutt skrev:

Jeg skal fly fra Italia til Norge i morgern og har fått ørebetennelse på begge ørene. Venstre øre er mye vondere. Jeg har ikke muligheten til å dra til lege før jeg kommer til Norge OG det er 2 dager til. Er det noe jeg kan gjøre? Jeg føler som at øret mitt kommer til å sprenge.

Hr skrev:

Noviform øyesalve er en resepfri salve som fåes kjøpt på apotek i sverige. Den funker bra.

Nina skrev:

Hva er det med kontaktlinser? Jeg har dagslinser og bytter hver dag. Er det for at øyet skal få fred uten linsene på? Jeg kjenner det er en betennelse på vei, men har ingen briller og jeg ser ikke hånden foran meg uten linser.

Rabea skrev:

Jeg bruker sånn små søte engangsflasker med fysiologisk saltvann (kjøpes hos apoteket og heter Drop-It) og skyller øyet godt. Gjorde det nettopp og da kom det en del puss fram som jeg kunne fjerne med steril bomullsdott. Og for all del ikke bruk kontaktlinser mens øyet er betent.

Mia skrev:

Jeg pleier å koke opp 5dl vann med en halv teskje salt når jeg av ulike grunner trenger å rense øynene mine (funker som øyedråper). La det kjølne og drypp øynene med det. Jeg gjør det lettest ved å fylle et eggeglass og blunke oppe i der. Min mor pleier å bruke det når kattungene har stim på øyet, og det forsvinner alltid. Funker på meg også så det er kanskje noe å prøve for andre og?

Mamma til jente 4 år skrev:

To ganger på kort tid har min datter hatt øye-betennelse i forbindelse med influensa og forkjølelse. Begge gangene trekte jeg en kopp med kamille-te, og vasket øynene hennes godt med bomulls-pad(sånn du fjærner sminke med). Etter en dag var det borte, men hver dag trekker jeg ny te som jeg vasker over øynene med i 5 dager.

Leeza skrev:

Ja, da har eg trekt meg kamomille te og gnidd hele teposen på øyet. Jeg venter i spenning.

Gerd skrev:

Prøv kamillete. Dypp en bomullsdott i te-en og vask øyet med den flere ganger for dagen. Har brukt det kjerringrådet sjøl flere ganger, med god effekt.

Tove skrev:

Hva med oss voksne som får øyekatarr?

Ann Helen skrev:

Hva med voksne som har øyebetennelse? Har en datter på 5, og ingen morsmelk lenger.

Bea skrev:

Ungene er 1 og 3 år, jeg har ikke morsmelk lenger, går morsmelkerstatning? hehe

Oss andre skrev:

Hvordan oppstår de fleste øyesykdommer?

Rolig skrev:

Ja, du er åpenbart desperat :-) Rådet står i setning nummer 2: "dryppe litt morsmelk i øyet" står det visst. Håper det hjelper :-)

Desperat skrev:

Ja, hva er rådet da?? Hallo?

Diskuter Øyebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Atopisk eksem

Etter mange år i villrede og fortvilelse av atopisk eksem, fant jg en god løsn...

Kløe

Det er ikke helt sant, jeg prøvde dette hjemme, men det ble ingen forandring....

Halsbrann

Lovehearts fungerer utmerket mot halsbrann....

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...