Oppblåst mage - kjerringråd

Oppblåst mage og luft i magen kan ha flere årsaker. Selv om oppblåsthet kan skyldes at man er gravid må vi som oftest legge skylden på den maten vi spiser. Uansett årsak så kan det medføre smerter i magen. Alle som har hatt små barn med luft i magen vet det.

Det beste kjerringrådet for å unngå eller forebygge oppblåst mage, er å legge om kosten til mat som inneholder mer fiber. Hvis du ofte opplever det etter et måltid kan det også ha noe med å kjøre hvordan du spiser maten. Ta deg god tid og tygg maten godt. Dårlig tygd mat kan være årsaken til din oppblåste mage.

En leser har også sent oss et råd om en te hun synes har en god effekt. Hun blander sammen følgende urter i like store deler:

Dette kalles den fire vinders te, som er en kjent te for å behandle mage- og tarmproblemer. Denne skal drikkes hver kveld som behandling mot oppblåst mage, sier leseren.

Mer hjelp mot oppblåst mage

Overskudd av syre kan også være en av årsakene til oppblåst mage. Dette forverres ved stress i og med at det produseres mer magesyre når man stresser. Dette forverres dersom man drikker kaffe. Når det gjelder te så kan vi skille mellom to typer: Vanlig te og urtete. Vanlig te inneholder garvesyre, noe som forverrer syrebalansen i magen, mens urtete (slik som de 4 vinders te), vil ha en god effekt.

En medisin som har vært brukt opp gjennom tidene til å stabilisere magen er mandler. Det sies at å spise mandler kan hjelpe til med å bli kvitt en oppblåst mage.

Mandler for magen
Mandler for magen : Foto : kjerringrad.com

Halvor skrev:

Jeg har en tid hatt voldsomme magesmerter som nok skyldes luft. Fiser vanligvis mye, men nå er det gått flere dager da jeg knapt nok har sluppet en liten fjert. Dette er svært smertefullt, så jeg er takknemlig om noen har råd for dette.

Ali skrev:

Apropos natron, jeg mener det er virkestoffet som brukes i blandinger som selges som magesyre-nøytraliserende midler som f.eks. Samarin. Men personlig bruker jeg heller Samarin da det inneholder smaksdempere som gjør det lettere å få i seg natronet. Samarin fungerer på samme måte, det demper syrligheten i magen, noe som pussig nok også fungerer er sitron. Sitron er surt men blir basisk i magen. Prøv det også. Ha litt sitron i te eller noe, eller gjør som meg og drikk et lite shotglass med sitron i ny og ne.

Honning skrev:

Det var supre tips. Det hjalp min venn som slet mye med oppblåst mage. Nå er hun helt frisk.

Randi Tanum Ørpen skrev:

Jeg er plaget av oppblåst mave av flere ting, særlig av druer. Maven eser ut og blir som en hard klump. Har noen et råd om det?

Nina skrev:

Jeg har prøvd og kan i hvert fall skrive under på at det hjalp umiddelbart. Jeg har aldri spydd så spontant og kraftig før i hele mitt liv. Bare synd at svangerskapskvalmen krever at magen har litt innhold. Så nå må jeg nok lage kvelds nr. 2.

Sonja skrev:

Det beste er å holde seg unna kaffe.

Libber skrev:

Har du oppblåst mage eller sure oppstøt, så ta en teskje natron og bland i litt vann og drikk dette. Det hjelper umiddelbart.

Diskuter oppblåst mage

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...