Overvekt hos barn - kjerringråd

Overvekt hos barn er kan være både uheldig og skadelig. En innsender har fortalt at det finnes hjelp mot dette, og det fungerer like godt mot overvekt hos barn som hos voksne. Rådet går rett og slett ut på at man drikker minst 2-3 glass med vann før hvert måltid. Dette vil gi en metthetsfølelse slik at man ikke spiser så mye.

Fysisk aktivitet som hjelpemiddel mot overvekt hos barn er jo selvfølgelig også bra. Men det går vel ikke under kategorien kjerringråd. Eller kanskje det gjør det?

Vann mot overvekt
Vann mot overvekt : Foto : kjerringrad.com

Silje skrev:

Dere som prøver disse rådene strir tydeligvis med vekt. Jeg har aldri gjort det, men jeg er for tynn. Det sier i hvert fall alle, men jeg synes jeg er tykk så jeg spiser nesten ikke. Jeg trener veldig mye og spiser nesten ingenting. Det er ikke bra kombinasjon. Jeg er ofte syk og får tilbakesnakk hos legen. Så vær så snill, tenk på at dere skal bli sunne og friske, ikke syltynn.

Janne skrev:

Et latterlig råd. Vann er tørstedrikk nr 1. Her er mine råd: Vann er tørstedrikk nr 1, ikke brus, juice eller melk. Melk og ren fruktjuice drikkes kun til måltidene, ellers kun vann. Ikke annet enn vann etter leggetid er en selvfølge, med tydelig adresse til foreldre som forsyner sine babyer over ammealder med tåteflasker med juice, melk og andre uhumskheter for at de skal sovne lettere. Ikke bare er dette et unødvendig energitilskudd, men og veldig skadelig for tennene.

Når det gjelder mat: Hiv nugattiboksen ut av huset, det er barnemishandling på boks. Vend barna til pålegg som fisk, kjøttpålegg, hvitost. Dette er nyttige næringsmidler som forsyner barnet med det det trenger, nemlig fett og proteiner. Og for all del, ikke vær redd for å ha smør på skiva. Fett er kjempeviktig for utvikling av syn, nervesystem, hjerne.

Kutt heller ned på sukker og karbohydrater. Det er dette som gjør barna feite. Godteri kunn på lørdag og til fest. Hiv mariakjeksen og erstatt denne med oppskårne grønnsaker og frukt som mellommåltid. Gode matvaner starter tidlig. Og ikke minst: Få ungene bort fra tv og data. Kle på dere og kom dere ut av huset. Frisk luft og mosjon er tingen. Ikke minst: Gå foran med et godt eksempel.

Tina skrev:

Jeg er ganske stor, men etter at jeg begynte og drikke vann 5-10 min før måltidet, så har jeg blitt fortere mett, gått ned i vekt og føler meg bedre. Jeg spiser selvfølgeilig sunnere også! Beveger på meg mer og ;)

Elise skrev:

Veldig bra, det skal jeg gjøre når jeg får barn!

Meg:) skrev:

Jeg syns det hørtes litt rart ut og drikke 2-3 glass vann før man spiser! Hva skal man gjøre etter man han spist det måltidet, og man føler seg sulten igjen?

Diskuter overvekt hos barn

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...