Pigmentflekker - kjerringråd

Pigmentflekker kan man oppleve å få fra tid til annen. Flekkene kommer på huden og kan være både hvite og brune. Når det gjelder pigmentflekker og andre uregelmessigheter i huden så bør man kontakte lege for å få de undersøkt. Dette på grunn av at man ikke kan stille en diagnose om at det er pigmentflekker selv.

For å ta de hvite pigmentflekkene først så er kjerringrådet for å bli kvitt dem å sole seg. Man vil først oppleve at det kun er området rundt pigmentflekken som får farge, men etter hvert som solingen pågår så vil dette jevne seg ut i og med at pigmentene vil bli mørkere når de utsettes for UVB stråler. Dette kan nok ta litt lenger tid enn hva man ønsker når man har problemet, men solarium er jo en fin ting.

Bli kvitt pigmentflekker

Mørke flekker med pigment kan fjernes ved hjelp av sitron. Legg noen skiver med sitron der du har flekkene og la det ligge på en halv times tid. Gjenta dette daglig til du blir fornøyd med resultatet.

Lys pigmentflekk
Lys pigmentflekk : Foto : kjerringrad.com

Margrete skrev:

Canesten virker på pigmentflekkene mine; nå er jeg snart kvitt dem på kinne. Takk for tipset.

Jessica skrev:

Jeg er 66 år gammel, har hatt fregner hele livet. Nå har jeg fått pigmentflekker. Jeg har prøvd alt, dyre kremmer, peeling, laser, sitron, ananas, you name it jeg har prøvd. Fregner og flekker blir borte en stund, så kommer det tilbake. Unngå solen da går det bedre, eller bruke høy faktor. Det beste kjerringråd jeg fikk var at jeg må lære å leve med det, og akseptere meg selv som jeg er. Det har jeg gjort og hvis noen ikke akseptere meg som jeg er, det er deres problem ikke mitt.

Daisy skrev:

Jeg har brukt Canesten krem på min flekk. 2-3 ganger daglig. Den er nesten helt borte nå etter 14 dg smøring. Prøv da vel, og fortell om det virker for deg også

Malin skrev:

Jeg anbefaler ikke laser. Jeg blir myye brunere på overleppa når jeg soler meg enn i resten av ansiktet. Ser ut som det er bart før man ser det faktisk ikke er hår. Det er som arr/pigmentforandring, blir raskere brun der jeg har tatt laser og får en helt annen brunfarge. Jeg hadde ikke mye hår engang. Det er et og et halvt år siden jeg tok det.

Mari skrev:

Hva skjer visst huden svir etter at man har brukt sitron. Fordi det svir, bør jeg ta av?

Ida Maria skrev:

Er de brune eller mørke brun, bruk selsun eller lamisil. Er de hvite så bruk lysbehandling uvb.

Knut skrev:

Pigment-flekker med svarte hår er ikke noe særlig. Er det håp om å få fjernet alt?

Helena skrev:

Kan jeg prøve sitron i ansiktet selv om jeg ikke tåler sitron? Jeg har lurt på dette lenge for liker ikke fregnene mine.

Anonym skrev:

Hvis man ikke har sitron, fungerer Lime?

Anonymæ! skrev:

Jeg plages så sykt med sånn teite fregner / pigmentgreier. Hater det. Jeg har prøvd sitron, sironsaft og alt, men det funker ikke. Hvor lenge må jeg bruke sitron egentlig?

Anny skrev:

Løsningen kan være laserkirurgi. Laser fungerer visst mot mye nå til dags.

Diskuter pigmentflekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...