Podagra - kjerringråd

Podagra er det som vi på et mer folkelig språk kaller urinsyregikt. Symptomer på podagra er sterke smerter som oftest opptrer i tærne. Hvis du har lest tegneserien Knoll og Tott har du sikkert sett at kaptein Vom av og til sitter med bandasjert fot og plages med podagra uten medisin. Kosthold kan være en medvirkende årsak til et utbrudd av podagra. Forskjellig type mat og drikke slik som rødvin og andre drikker med alkohol kan være utløsende årsak.

Et gammelt råd mot podagra er å spise kirsebær. Dette har vært brukt i folkemedisinen i årevis som et råd mot gikt. Vi deler kirsebær inn i to hovedkategorier.

  1. Surkirsebær
  2. Søtkirsebær (moreller)

Smertene fra podagra kommer av at urinsyre danner krystaller i leddet i stortåa. Det oppstår da en betennelse i leddet slik at det gjør vondt å bevege leddet.

Unngå alkohol
Unngå alkohol : Foto : kjerringrad.com

Marit skrev:

Urinsyre nøytraliseres ved å spise basisk mat. Melon blant annet er basisk.

Nissedal skrev:

For meg kan det virke som stress har en utløsende virkning. 2 ganger sist år i stressperioder. Jeg bruker kirsebær, men er det andre som har prøvd natron?

Jo su skrev:

Spis mest mulig basisk mat/drikke. Potetvann om morgenen er også fint. Det hjelper.

Mona skrev:

Alt av basisk mat hjelper mot syreoverskudd i kroppen, altså derfor er også vannmelon som gir basisk bidrag til kroppen med på å avhjelpe situasjonen.

Randi skrev:

5 minutter med grønnsåpebad hver dag lindrer.

Bjørn skrev:

Brennesle uttrekk hjelper også.

Per skrev:

1 teskje, 5 gram, med natron rørt ut i vann 2 - 4 ganger pr dag tar knekken på podagraen. Men ta ikke mer enn maks 20 gram pr dag.

Burr skrev:

Vannmelon kan ha stoffer i seg som hjelper. En må spise enormt med vannmelon for å få gevinst i form av veskeinntak så jeg tror ikke det teller i denne sammenheng. Sellerirotsaft kan hjelpe godt noen ganger, men dette med podagra kan arte seg forskjellig fra person til person med store variasjoner årsak/virkemåte. Psykiske forhold som forskjellig type stress kan medvirke til at en får utslag, har noen her erfaring med det?

Trille skrev:

Vannmelon fungerer nok fordi du får i deg mye væske. Jo mer væske man får i seg jo mer urinkrystaller skilles ut på naturlig måte.

Per skrev:

Er i Brasil. Ble sterkt angrepet av podagra. Har kurert det bort uten medisin, men med et råd fra en lege her nede. Vannmelon (stor grønn, rød inni med mange små sorte stener) Spis allt du orker. Dessuten er det fantastisk forebyggend sies det her nede (også er det jo godt).

Anonym skrev:

Finnes det andre råd?

Diskuter podagra

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Avkalking

Er det noen som har forsøkt eddik som avkalkningsmiddel i toalettet?...

Øresus

Lunket kokosolje hjelper imot øresus og etterhvert forsvant det helt. Ta gjerne...

Skjærer

Det er som i Asbjørnsen og Moes Veslefrikk med fela. Menneskers behov for mer l...

Humlestikk

Jeg tråkka på ei (sannsynligvis) humle med høgre stortå og det var som om de...

Ryggsmerter

Hei, jeg har veldig mye vondt i korsryggen min, klarer ikke komme ut av senga og...