Podagra - kjerringråd

Podagra er svært smertefullt. Dette oppstår på grunn av at det blir for mye urinsyre i blodet. Et gammelt råd mot podagra er å spise kirsebær. Dette har vært brukt i folkemedisinen i årevis som et råd mot gikt. Vi deler kirsebær inn i to hovedkategorier.

  1. Surkirsebær
  2. Søtkirsebær (moreller)

Kirsebær mot podagra er også et råd som til og med kaptein Vom bruker i tegneserien Knoll og Tott. Så dette er vel et velkjent middel mot podagra, men vi tenkte det fortjente en plass her på www.kjerringrad.com.

Smertene fra podagra kommer av at urinsyre danner krystaller i leddet i stortåa. Det oppstår da en betennelse i leddet slik at det gjør vondt å bevege leddet. Podagra er en form for urinsyregikt.

Podagra

Bjørn skrev 06. juni:

Brennesle uttrekk hjelper også.

Per skrev 03. april:

1 teskje, 5 gram, med natron rørt ut i vann 2 - 4 ganger pr dag tar knekken på podagraen. Men ta ikke mer enn maks 20 gram pr dag.

Burr skrev 04. januar:

Vannmelon kan ha stoffer i seg som hjelper. En må spise enormt med vannmelon for å få gevinst i form av veskeinntak så jeg tror ikke det teller i denne sammenheng. Sellerirotsaft kan hjelpe godt noen ganger, men dette med podagra kan arte seg forskjellig fra person til person med store variasjoner årsak/virkemåte. Psykiske forhold som forskjellig type stress kan medvirke til at en får utslag, har noen her erfaring med det?

Trille skrev 08. april:

Vannmelon fungerer nok fordi du får i deg mye væske. Jo mer væske man får i seg jo mer urinkrystaller skilles ut på naturlig måte.

Per skrev 25. januar:

Er i Brasil. Ble sterkt angrepet av podagra. Har kurert det bort uten medisin, men med et råd fra en lege her nede. Vannmelon (stor grønn, rød inni med mange små sorte stener) Spis allt du orker. Dessuten er det fantastisk forebyggend sies det her nede (også er det jo godt).

Anonym skrev 12. februar:

Finnes det andre råd?

Diskuter podagra

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...