Psoriasis - kjerringråd

Psoriasis er en hudsykdom som ikke er smittsom. Både barn og voksne kan ha denne kroniske hudlidelsen. Man kan få det stort sett over hele kroppen. De mest vanlige stedene er å få psoriasis i hodebunnen, ryggen eller rundt negler.

Årsaken til at det oppstår er ikke helt kjent, men man mener at psoriasis er arvelig. Er man barn av noen som har det er det så mye som 75 prosents sjanse til å få det selv. Til behandling av psoriasis brukes det vanligvis salver, bad og lysbehandling. Noen innsendere har også kommet med noen tips til hvordan man skal bli kvitt problemet.

Bli kvitt psoriasis

Har du flere kjerringråd som kan hjelpe? Bruk kommentarfeltet og fortell.

Psoriasis på hender
Psoriasis på hender : Foto : kjerringrad.com

Rune skrev 27. august:

Det beste rådet som kan gis, er å ligge unna sukker. Et glass cola, eller annet med høyt sukkerinnhold, er av og påbryteren for min psoriasis. Det tar bare noen minutter før min psoriasis tar helt av i hodetbunnen etter sukkerinntak. Ligger jeg unna sukker, er jeg helt symptomfri.

Urteheken skrev 16. januar:

Det eneste som har langvarig effekt på alle sykdommer, er kost og urter. Løvetann, eller en avgiftnings-te, vil hjelpe på problemet.

Ole P skrev 26. november:

Psoriasis avhjelpes med påføring av tareavkok. Press slimet ut av taren, påfør dette. Etter 10 minutter vaskes det bort og det påføres ringblomstsalve. Om du ikke har kan den kjøpes på helsekost. Uten bruk av salven blir svien uholdbar. Lykke til, jeg har selv praktisert dette med godt resultat.

Mini skrev 09. januar:

Har hørt at hoppemelk er veldig bra mot psoriasis, så jeg har tenkt å prøve dette. Har stor tro på dette, mye pga da jeg ammet smurte jeg morsmelk på psoriasisen, og det hjalp mye. Tror det er mye av samme stoffene i hoppemelken også, kanskje også flere?

Dagfin skrev 29. september:

La inn et inlegg ad bruk av kålblader under senebetennelse, innlegget passer her også :-))

Diskuter psoriasis

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...