Psoriasis - kjerringråd

Psoriasis er en hudsykdom som ikke er smittsom. Både barn og voksne kan ha denne kroniske hudlidelsen. Man kan få det stort sett over hele kroppen. De mest vanlige stedene er å få psoriasis i hodebunnen, ryggen eller rundt negler.

Årsaken til at det oppstår er ikke helt kjent, men man mener at psoriasis er arvelig. Er man barn av noen som har det er det så mye som 75 prosents sjanse til å få det selv. Til behandling av psoriasis brukes det vanligvis salver, bad og lysbehandling. Noen innsendere har også kommet med noen tips til hvordan man skal bli kvitt problemet.

Bli kvitt psoriasis

Har du flere kjerringråd som kan hjelpe? Bruk kommentarfeltet og fortell.

Psoriasis på hender
Psoriasis på hender : Foto : kjerringrad.com

Rune skrev:

Det beste rådet som kan gis, er å ligge unna sukker. Et glass cola, eller annet med høyt sukkerinnhold, er av og påbryteren for min psoriasis. Det tar bare noen minutter før min psoriasis tar helt av i hodetbunnen etter sukkerinntak. Ligger jeg unna sukker, er jeg helt symptomfri.

Urteheken skrev:

Det eneste som har langvarig effekt på alle sykdommer, er kost og urter. Løvetann, eller en avgiftnings-te, vil hjelpe på problemet.

Ole P skrev:

Psoriasis avhjelpes med påføring av tareavkok. Press slimet ut av taren, påfør dette. Etter 10 minutter vaskes det bort og det påføres ringblomstsalve. Om du ikke har kan den kjøpes på helsekost. Uten bruk av salven blir svien uholdbar. Lykke til, jeg har selv praktisert dette med godt resultat.

Mini skrev:

Har hørt at hoppemelk er veldig bra mot psoriasis, så jeg har tenkt å prøve dette. Har stor tro på dette, mye pga da jeg ammet smurte jeg morsmelk på psoriasisen, og det hjalp mye. Tror det er mye av samme stoffene i hoppemelken også, kanskje også flere?

Dagfin skrev:

La inn et inlegg ad bruk av kålblader under senebetennelse, innlegget passer her også :-))

Diskuter psoriasis

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...