Psoriasis - kjerringråd

Psoriasis er en ganske vanlig hudsykdom. Opp til 2-3 prosent av befolkningen på verdensbasis har det. Det viser seg likevel at den er mest utbredt i den vestlige delen av verden. Man kan få symptomer og diagnosen som ganske ung, men det kan opptre i alle aldre.

Årsaken til psoriasis er ukjent, men man antar at man det er arvelig. Man kan i alle fall si med sikkerhet at det ikke er noe virus eller bakterier som forårsaker sykdommen

Et råd til hjelp mot psoriasis er å ta tran. Ta tran og følg flaskens dosering.

I tillegg har det kommet inn et råd om olivensåpe. Fettet fra den såpen gjør huden veldig myk og smidig. Den virker annerledes enn annen vanlig såpe. Du kan kjøpe den i helsekostforretninger og i enkelte parfymerier. Innsenderen sier at såpen har hjulpet på hans psoriasis i alle fall.

Oliven mot psoriasis
Oliven mot psoriasis : Foto : kjerringrad.com

Bamse skrev:

Olivenolje såpe har jeg ikke forsøkt, men ren olivenolje, (Extra Virgin) har mange positive effekter. Blant annet så er den bedre som betennelsesdempende for revmatikere og de med leddgikt, enn noen medisiner. Drikk 3 ss daglig. Utvortes er olivenolje kløestillende ved alle typer eksemer, spesielt Psoriasis og Atopisk eksem.

Oljedusj: Bruk vanlig dusj, men ikke så varmt vann. Det tørker ut huden. Smør den fuktige huden. Helst hele kroppen om du har tid. Dett gjør du ved å fukte en vaskeklut med olivenolje. Bruk god tid. Kos deg på badet. Etter at oljen har virket en stund, det vil si noen minutter, dusj deg igjen uten for varmt vann eller såpe.

Klapp deg forsiktig tørr med ett håndkle eller slapp av og la deg lufttørke. Hvis du har mer tid til overs, så kan du avslutte med en uparfymert god fuktighetskrem. Slutt å stresse. Finn en hobby som du liker og sett av kvalitets tid til bare deg selv.

QiQ skrev:

QiQ har fått salgsforbud pga. mangel på dokumentasjon av medisinske påstander. Det er mange forum på nettet som kritiserer QiQ for deres markedsføring, og det er påfallende mange innlegg som det over skrevet av Anne Brit å finne, ligner på markedsføring, for ingen av de som skriver det på forumer har hatt noen effekt av det hverken til psoriasis eller atopisk eksem.

Anne Brit skrev:

Har prøvd et nytt produkt som heter QiQ, et naturlig produkt uten parfyme. Dette er noen fantastiske produkter.

Dagfin skrev:

Har prøvd kålblad mot et parti psoriasis, med åpne kløsår og ubehagelig og vondt stivt parti. Etter 24 timer forsvant psoriasisen, og sårene lukket, og blodrester borte. Det som er igjen er en rød flekk på på stedet. Den er signalrød men hva som vil skje fremover nå vet jeg ikke. Tipseren fortalte at psoriasisen forsvinner for år om gangen. Gleder meg! Nå skal kålbladene på alle psoriasispunkter !

Gunn skrev:

Alle med psoriasis burde prøve olivenoljesåpe. Bruker den selv, når jeg bader eller dusjer. Den fjerner ikke psoriasis, men hjelper til å holde huden myk og smidig. Da er det også lettere å komme til med behandlende krem/salve. Anbefaler den også til dem som har Atopisk eksem. Eller til de som rett og slett har tørr hud.

Diskuter psoriasis

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...