Rennende øyne - kjerringråd

Rennende øyne forekommer både hos voksne og barn i større eller mindre grad. Også hunder, katter og marsvin kan ha det. Årsaken kan være mye, men forkjølelse, influensa og allergi er nok de vanligste årsakene. Ofte er det en sammenheng mellom rennende øyne og rennende nese i og med at slimhinnene her henger tett sammen.

Et kjerringråd mot dette er blåbær. Spis 4-5 rå blåbær hver dag, så vil plagene med rennende øyne forsvinne, sier en leser. Blåbær er også kjent for å bedre lysømfintligheten og det styrker dessuten synspigmentene slik at nattsynet forbedres. Frys gjerne blåbær hele og usukret til bruk når det ikke er blåbærsesong.

Rennende øyne
Rennende øyne : Foto : kjerringrad.com

Ingrid skrev:

Jeg er blitt svært plaget med rennende øyne. Ingenting hjelper. Spiser mye blåbær (norsk) og har prøvd flere slag øyedråper i dyre dommer. Nå har jeg tenkt å forsøke akupunktur. Jeg tror det kan være en løsning.

Åse skrev:

Tusen takk til Odd som skrev om Dove Creamwash mot rennende øyne. Dette virket umiddelbart og jeg har kastet alle mine flasker med øyedråper, som likevel ikke hjalp.

Marha skrev:

Jeg har rennende øyne på 8 år nå. Øyelegen sier at jeg må leve med det. Jeg prøver å leve med det samtidig som jeg er gal snart av disse plagene. Pluss har jeg konstant fremmedlegemefølelse. Har tatt blåbærtabletter i et år, men det har hatt ingen effekt.

Amy skrev:

Jeg har tørre øyne og har forsøkt det meste uten at problemet er borte. I tillegg har jeg en hevelse innest i øyekroken og øynene ser blanke ut, er små, og mørke blå. De virker som de er helt uten energi. Har noen hatt det samme og funnet ut av det?

Tårestrømmen skrev:

Har aldri hørt om blåbær kan virke, men nå skal det i alle fall prøves. Alle råd som ikke går på helsa løs mottas med største takknemlighet.

Kacebra skrev:

Jeg får ofte rennende øyne etter en fest men en del inntak av øl. Øynene begynner ikke å renne før dagen derpå eller dagen etter den igjen. Da varer renningen iallefall en uke. Skikkelig plagsomt. Noe som har opplevd dette før?

Iris-diaré skrev:

jeg får prøve dette da. Det eneste som har hjulpet til nå er bare å holde øya lukket.

Smil skrev:

Blåbær i tablettform har hjulpet meg bra på mine rennende øyne. Renning borte i vind og kulde. Helt utrolig. Jeg mener også at jeg blitt mindre langsynt.

Bob skrev:

Jeg har vært plaget med tørre øyne og paradoksalt nok store tåremengder. Dette, kunne optikeren forklare, skyldtes tette kjertler på over-og underlokk (våtranden) Kjertlene her sørger for en oljefilm som hindrer uttørking. Når disse ikke fungerer pøses det på med tårer. Varme omslag og lett massasje på øyelokkene løste problemet. Til å begynne med gav det følelsen av skitne vindu men det ordnet seg etterhvert. Tårestrømmen avtok, takk og pris.

Trine skrev:

Søkte på rennende øyne nå i høst og har deretter spist tørkede blåbær i et par måneder. All renning er borte selv ute i kaldt vær og solskinn.

Odd skrev:

Jeg påfører Creamwash fra ytterkant mot nese, både på øyelokk og underside. Jeg tror plagene skyldes uttørking av øyelokkene, slik at infeksjoner oppstår. Dove inneholder 25% fuktighetskrem og jeg tror det er denne som virker. Spenol har også god virkning.

Lise skrev:

Tar du Dove Creamwash på øyelokkets overside, eller på kanten mot øyet?

Odd skrev:

Jeg har hatt rennende øyne i mange år, spesiellt når jeg er ute i vind og eller nedbør. Har prøvd diverse salver og dråper uten virkning. Ved en tilfeldighet kom jeg i vanvare til å påføre øyelokkene dove creamwash. Da forsvant plagen. Hver morgen påfører jeg litt Dove Creamwash direkte på øyelokkene og plagene er borte.

Laila skrev:

Jeg har prøvd klare kontaktlinser, operert øyelokk og poser under øynene, øyendråper alt har ingen virkning. Nesen renner og for ikke å nevne øynene. Her er det intet som hjelper, men nå skal jeg prøve blåbær.

Anonym skrev:

Jeg har prøvd blåbær over lengre tid, men på meg virker det ikke. Spesielt når jeg er ute da renner det nesten konstant fra øynene og også vannaktig "slim" fra nesen. Dette er plagsomt sjøl om det ikke er smerter forbundet med det. Øyenlegen anbefalte øyendråper ,men det hadde ingen virkning. Jeg trodde det hadde noe med tårekanalene å gjøre men har ikke fått noe svar fra legen. Hilsen en 80-åring som ønsker å vær mest mulig aktiv.

Diskuter rennende øyne

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...