Rennende øyne - kjerringråd

Rennende øyne kan lett oppstå når man blir utsatt for trekk eller kulde. En hjelp mot dette er blåbær. Spis 4-5 rå blåbær hver dag, så vil plagene med rennende øyne forsvinne. Blåbær er også kjent for å bedre lys ømfintligheten og de styrker dessuten synspurpuren slik at nattsynet forbedres. Frys gjerne blåbær hele og usukret til bruk i vinterhalvåret

Rennende øyne

Smil skrev 08. januar:

Blåbær i tablettform har hjulpet meg bra på mine rennende øyne. Renning borte i vind og kulde. Helt utrolig. Jeg mener også at jeg blitt mindre langsynt.

Bob skrev 29. mai:

Jeg har vært plaget med tørre øyne og paradoksalt nok store tåremengder. Dette, kunne optikeren forklare, skyldtes tette kjertler på over-og underlokk (våtranden) Kjertlene her sørger for en oljefilm som hindrer uttørking. Når disse ikke fungerer pøses det på med tårer. Varme omslag og lett massasje på øyelokkene løste problemet. Til å begynne med gav det følelsen av skitne vindu men det ordnet seg etterhvert. Tårestrømmen avtok, takk og pris.

Trine skrev 03. februar:

Søkte på rennende øyne nå i høst og har deretter spist tørkede blåbær i et par måneder. All renning er borte selv ute i kaldt vær og solskinn.

Odd skrev 23. oktober:

Jeg påfører Creamwash fra ytterkant mot nese, både på øyelokk og underside. Jeg tror plagene skyldes uttørking av øyelokkene, slik at infeksjoner oppstår. Dove inneholder 25% fuktighetskrem og jeg tror det er denne som virker. Spenol har også god virkning.

Lise skrev 20. oktober:

Tar du Dove Creamwash på øyelokkets overside, eller på kanten mot øyet?

Odd skrev 06. oktober:

Jeg har hatt rennende øyne i mange år, spesiellt når jeg er ute i vind og eller nedbør. Har prøvd diverse salver og dråper uten virkning. Ved en tilfeldighet kom jeg i vanvare til å påføre øyelokkene dove creamwash. Da forsvant plagen. Hver morgen påfører jeg litt Dove Creamwash direkte på øyelokkene og plagene er borte.

Laila skrev 06. oktober:

Jeg har prøvd klare kontaktlinser, operert øyelokk og poser under øynene, øyendråper alt har ingen virkning. Nesen renner og for ikke å nevne øynene. Her er det intet som hjelper, men nå skal jeg prøve blåbær.

Anonym skrev 23. mars:

Jeg har prøvd blåbær over lengre tid, men på meg virker det ikke. Spesielt når jeg er ute da renner det nesten konstant fra øynene og også vannaktig "slim" fra nesen. Dette er plagsomt sjøl om det ikke er smerter forbundet med det. Øyenlegen anbefalte øyendråper ,men det hadde ingen virkning. Jeg trodde det hadde noe med tårekanalene å gjøre men har ikke fått noe svar fra legen. Hilsen en 80-åring som ønsker å vær mest mulig aktiv.

Diskuter rennende øyne

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...