Slapp hud - kjerringråd

Slapp hud kan vi dele inn i 2 kategorier. (1) Slapp hud i ansiktet ettersom vi blir eldre og (2) slapp hud som er et resultat av slanking.

Etter hvert som vi blir eldre vil huden i ansiktet vårt begynner å miste elastisiteten. Ansiktsmusklene klarer ikke å holde huden på sin rette plass i like stor grad som før. Dette forårsaker ofte rynker og vi kan få større folder og rynker som vi kaller slapp hud.

Forebygging av slapp hud

Det finnes flere forhåndsregler man kan tenke på for å forebygge slapp hud.

  1. Hold huden fuktig. Den mest naturlige måten å holde huden fuktig på er å drikke nok vann. Vannet vil ikke bare tilføre huden fuktighet, men vil også virke som et rensesystem for huden din. Vannet vil skylle vekk avfallsstoffer og urenheter for huden og resten av kroppen.
  2. Beskytt deg mot solen. Slapp hud er ofte et resultat av for sterk soling. Skal du få en fin brunfarge og samtidig bevare huden til eldre år er det viktig å bruke solfaktor.
  3. Unngå sigarettrøyk. Røyking vil gjøre at huden din eldes mye raskere enn normalt. Rynker vil oppstå mye raskere. Dette i tillegg til alt det andre negative sigarettrøyking gjør med kroppen din.
  4. Hold huden din ren. Unngå i størst mulig grad å bruke sminke. I alle fall bør du unngå å gå til sengs med det. Makeup er urenheter for huden og det vil stresse den ved at porene blir tilstoppet slik at den ikke får leve på et normalt vis.

Bli kvitt slapp hud.

En innsender har sendt oss et tips til hvordan man kan bli kvitt slapp hud som har oppstått i ansiktet uten bruk av dyre oppstrammende kremer. Hun sier at hun skjærer en sitron i skiver og legger den utover ansiktet som en ansiktsmaske og lar den ligge på i noen minutter.

Sitron mot slapp hud
Sitron mot slapp hud : Foto : kjerringrad.com

Elise skrev:

Jeg har ikke prøvd sitron i ansiktet men lurer på om det kan ha noen bivirkinger. Kan ikke det tørke ut huden? Og så lurer jeg på det produktet du har anbefalt nina. Kan det brukes i ansiktet også fordi det ser ut som det er for kroppen egentlig hvor man har celulitter. Problemet mitt er at huden min er veldig slapp i ansiktet og spesielt under øynene. Jeg har store porer også på kinnene. Tror du dette produktet kan hjelpe meg? Jeg setter stor pris på svar.

Diskuter slapp hud

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...