SMS tommel - kjerringråd

SMS tommel kommer av at man trykker for mye på mobil telefonen. Den store bruken av mobiltelefoner gjør det vanskelig for vår tommelfinger. Sms (Short Message Service) kan føre til en ny folkesykdom som kalles sms tommel.

Sms tommel kan føles som en stikkende smerte som begynner i tommelfingeren og går opp gjennom underarmen. Nordmenn er et av de folkene i verden som skriver mest sms. Derfor mener mange eksperter at dette kan bli en ny folkesykdom i likhet med musearm, tennisalbue senebetennelse.

Behandling av SMS tommel

Den profesjonelle behandlingen av sms tommel er derfor den samme som for senebetennelse. Man kan behandle sms tommel med trykkbølgebehandling. Noen mer folkelige råd er følgende:

Det finnes sikkert flere tips mot sms tommel så da kan du jo kanskje kommentere det?

SMS tommel

Rasjonell fyr skrev 19. august:

Du syns det er rart FORDI du har en iPhone? Jaha? Hva er det med iPhone som gjør at man ikke kan få betennelser ved ensidig bruk? Sender tlf ekstracellulære beskjeder til vevet og blodkarene som gjør at leukocytter og lignende ikke vil skape betennelser? For en fantastisk telefon. Jeg vil også ha en sånn. Ta deg en bolle.

Bolle Gitte skrev 07. januar:

Jeg våknet her om dagen med veldig vondt i tommelen. Skjønte ikke helt hvorfor, men så skulle jeg skrive en sms, og da rykket det skikkelig til. Og da tenkte jeg kanskje det kunne være sms ene jeg hadde skrevet. Men syns det er litt rart siden jeg har en iphone. Disse kjærringrådene hjelper ialefall mot utålmodigheten.

Silje. skrev 27. oktober:

Jeg lurte på om det går ann å få samme symtomer av at du bruker fingrene dine til andre ting. For eksempel, jeg er baker og bruker hendene mye i det jeg gjør, men nå for tiden har jeg veldig vondt i tommelen på venste arm. Jeg tekster også en god del SMS.

Katrine skrev 23. desember:

Akkurat når det gjelder personer som er plaget av SMS tommel tror jeg det aller beste hadde vært et opphold i hele skrivinga. Det kan jo overholdet ikke være bra for vedkommende å være så avhengig av å skrive tekstmeldinger hele dagen, ja så mye at han/hun får fysiske plager av det. Legg mobilen bort, og ring hvis det er noen du vil ha kontakt med. Det er hyggeligere og bedre for kroppen din.

Sms-berta skrev 13. november:

Jeg bruker begge tomlene til å skrive sms. Holder mobilen mellom begge hender og trykker tastene på høyre side med høyre tommel, og likeledes tastene på venstre side med venstre tommel. ved å gjøre det slik bruker jeg tuppen av tommelen istedenfor siden av den, og belastningen blir også fordelt på begge tomler. Det tar nok litt tid å lære seg teknikken, men tror det er bra med avlastning.

Diskuter sms tommel

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...