Snorking - kjerringråd

Snorking er fenomenet som oppstår når luftstrømmen som passerer ganen og drøvelen får bløtvevet i munn og svelg til å vibrere. Dette er en lyd som kan komme opp i ganske mange desibel og kan få den som ligger i samme rom til å bli søvnløs.

Snorking kan forekomme hos både barn og voksne. Til og med en hund kan snorke. Oftest er det nok voksne menn som gjør det, selv om det også forekommer blant kvinner.

Det finnes behandling i form av operasjon, men det finnes også andre enkle tips du kan prøve hvis du eller din bedre halvdel plages med snorking.

Bli kvitt snorkingen

Hvis du opplever at noen du sover i samme rom som snorker kan du prøve følgende råd:

Man kan også få kjøpt både snorkeplaster og snorkespray på apoteket. Det kan kanskje også være en utvei?

Ingefær mot snorking
Ingefær mot snorking : Foto : kjerringrad.com

Kaja skrev:

Jeg går på skole og er nødt for å dele rom med en som snorker og puster ekstremt tungt. Det er tredje natten her nå og jeg har ikke fått sovet mer en 3-4t totalt. Det holder på å klikke for meg. Jeg har prøvd smattingen, plystringen og prøvd å plukke med lyset så hun skal snu seg over til siden, alt til ingen nytte.

Lykkelig forelska og dritt lei skrev:

Jeg har nettopp flytta sammen med kjæresten min, men dette orker jeg ikke mer. Gjesterommet er vegg i vegg, så det hjelper ikke å ligge der heller. Det blir hverken barn av sånn her, eller gode netter med hvile så jeg kan fungere ordentlig på jobb eller hjemme. Jeg flytter snart.

Mette skrev:

Jeg er singel, og det er jeg som snorker. Hvem skal smatte for meg? Har noen andre råd?

Ole skrev:

Jeg har forsøkt en pustebøyle i metall som funker bra. Da holder neseborene seg oppe og man puster mye lettere - spesielt ved forkjølelse da jeg har en tendens til å snorke mer pga tett nese.

Danes skrev:

Snorking og søvnapne er LANGT i fra det samme og det er heller ikke sant at søvnapne kan kun behandles med CPAP. CPAP er eneste som hjelper hvis man har Sentral Søvnapne, mens obstruktiv søvnapne kan behandles med operasjoner.

Søvnapne syndrom deles i to:
Sentral Søvnapne og Obstruktiv Søvnapne. I Obstruktiv søvnapne så menes det at noe blokkerer luftveiene. Når vi sover så slapper musklene av men hos mennesker som har søvnapne så slapper de FOR mye av i øvre luftveier (nese, munn, svelg og strupehode). Det som skjer da er at lufta blir presset gjennom trange luftveier og får bløtvevet,drøvelen til å vibrere. Det er det som lager snorkelyden.Men når det blokkerer luftveiene helt så kan man få forbigående stans i åndedrettet. Dette blir kalt for Apne (pustestopp).

Årsaker og behandling av Obstruktiv Søvnapne:
Det kan være Mandler som blokkerer (tetter luftveiene), Folk som har store mandler kan være plaget av søvnapne og fjerning av mandlene vil få pasienten til å bli kvitt søvnapne.

Skeiv neseskillevegg. Mange mennesker har det uten at de vet det. Man blir født med skeiv neseskillevegg, får skeiv gjennom oppveksten med fall osv. Noen mennesker blir kvitt obstruktiv søvnapne ved å operere nesen sin. Da vil luftpassasjen bli forbedret. Noen trenger bare å rette opp neseskilleveggen så blir de faktisk kvitt Obstruktiv søvnapne.

Forstørret bløtvev, drøvel og rundt drøvelen:
Grunnen til snorking er vibrasjon. Og den vibrasjon er fra bløtvevet, drøvelen og rundt. Finnes mennesker som snorker som bare det, men de får ikke pustestopp, Minske drøvelen og bløtvevet med Radiobølge behandling vil føre til bedre luftpassasje og minske kollapsen.

Snorkeoperasjoner varierer fra person til person. Noen sier at de har blitt 100% friske etter at de minsket drøvelen og selve bløtvevet osv.

Det som er sannhet er at CPAP blir kalt gullstandard innenfor søvnapne behandling. Det er fordi CPAP fjerner pustestoppene helt. Et menneske som ikke har Søvnapne har opp til 5 pustestopper i timen som varer maks 5 sekunder. Men en som bruker CPAP maskinen vil fjerne ALT som heter pustestopp så lenge masken er riktig på (at det ikke er noe lekkasje) og at maskinen er innstilt riktig for brukeren.

Selv er jeg ung, ikke overvektig, røyker ikke, spiser normalt og drikker SJELDENT, men plages med alvorlig Obstruktiv søvnapne syndrom. Bløtvevet og drøvelen som ramler bak og tetter for luftpassasjen.

Knut skrev:

Snorking er vanlig, det skylles at man har bløt vev i halsen (ganen), og det vibrer og da blir det en lyd. Det kan også gjøre det trangere i svelget. Men og kalle snorking for søvapne er helt feil. Søvnapne er ikke vanlig. Søvnapne er at man stopper å puste under søvn om natten. Søvnapne skyldes at det er noe i halsen som blokkerer for Luftveiene. Slik at ikke hjernen for nok oksygen og det samme gjelder hjerte og blodet. En med Søvnapne, kan snorke under søvn, men når apnene setter i gang og person prøver iherdig og puste kan det høres forferdlig ut og kan ha stor belastning for brystkassa.

Snorking kan man bli kvitt med en oprasjon, men søvnapne kan kun behandles med en CPAP. En maskin som har et lufttrykk som holder luftveiene åpne under søvn. Dette vet jeg for jeg har søvnapne.

Wørn skrev:

Samboeren min snorker som bare det. Tidligere har jeg dyttet bort i henne for å få slutt på snorkinga, men til ingen nytte. Fikk et tips om at jeg skulle plystre, og utrolig nok, så holder a opp så lenge at jeg har mulighet til å sovne igjen sjøl. Det koster ingen ting å prøve.

Glen skrev:

Noen andre tips? Samboeren min har prøvd dette men jeg bare snorker videre, syns det er ille at snorkinga mi skal holde ho våken. Så har noen tips?

Christine skrev:

Min samboer vil ikke gå til lege med snorkingen sin, enda jeg går søvnløs annenhver natt i uken. Jeg har ikke lyst å legge meg på sofaen hver natt heller og det vil ikke han heller naturligvis. Jeg blir gal av snorkingen hans. Det eneste som hjelper for å få en god natt søvn at de ulydene må vekk snarest.

Søvnløs skrev:

Det funker overraskende bra, men kun mens jeg gjør det. Når jeg slutter, begynner det igjen.

Snorker skrev:

Jeg har aldri fått andre til å slutte å snorke ved hjelp av smatting. Min onkel hadde en gang våknet av at min tante satt bøyd over ham og smattet for harde livet. Men om det fungerer på meg, det vet jeg ikke. Får tipse samboeren min.

Siv skrev:

Hm, det høres rart ut. Snorking kan komme pga. overvekt også. Eller for liten hake, slik at tungen faller lettere bakover. Det kan også komme av polypper. Jeg har selv vært på overvåking på søvnsenter. Et kaldt rom og ligge høyt, kan også hjelpe.

Lj skrev:

Det funker, har testa det.

Vivvi skrev:

Dette skal jeg prøve på samboeren min i natt.

Carita skrev:

Dette må "jeg" prøve. Skal få venninnen min til å smatte når jeg snorker. Hun klager stadigvekk, så hvorfor ikke:)

Diskuter snorking

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...