Søvnproblemer - kjerringråd

Søvnproblemer kaller man det når man har problemer med å sovne. Dette kan forekomme både hos barn og voksne. Til og med babyer og spedbarn kan ha søvnproblemer. Her er det viktig å skyte inn at ingen babyer er like. Noen sover lite andre sover mer. Spedbarn og små babyer bruker også de første månedene av sitt liv til å komme seg inn normal døgnrytme. Så å kalle det søvnproblemer bare fordi barnet ditt ikke vil sove når du vil det er litt drastisk.

Søvnproblemer hos voksne derimot er lettere å identifisere. Det finnes både medisin og forskjellig type mat man kan ta for å motvirke det. Sovemedisin skal man være litt forsiktig med da søvnløshet kan være et symptom på andre lidelser. Da er det kanskje lurt å prøve ut råd og tips som finnes først?

Bli kvitt søvnproblemene

En kopp ingefær- te like før sengetid er et godt råd. Dersom du har problemer med å sovne på kvelden, kan det hjelpe å drikke en kopp ingefær- te like før sengetid. Skjær et par tynne skiver fersk ingefær ca. 2-3 millimeter tykke og legg i en stor tekopp. Hell på med kokende vann og la dette trekke under lokk i ca. 20 minutter. Nå er te-en drikkeklar og etterpå får du ha god natt og sov godt.

Ingefærte mot søvntrøbbel
Ingefærte mot søvntrøbbel : Foto : kjerringrad.com

Bare noen skrev:

Jeg har veldig vanskeligheter med å sove hos andre fordi da har jeg ikke med radioen, å høre på musikk før jeg legger meg funker supert.

Lullus skrev:

Hei, jeg våkner i 3-4 tiden. Jeg kan jo prøve å drikke ingefær te da? Får ikke sove resten av natten uansett, så det er forsøket verdt

Våken skrev:

Jeg sliter forferdelig med å sove. Jeg er aldri uthvilt og det kan gå lenge mellom hver gang jeg sover. Det føles som om døgnet har for få timer til at jeg blir klar for å sove selv om man er utslitt og trøtt som bare det. Muligens at ei steikepanne i planeten hjelper?

Noen du kanskje kjenner skrev:

En kopp med varm melk, honning og litt krydder funker bra for meg.

E skrev:

Jeg bruker å spise 1 neve med solsikkefrø hver kveld før jeg legger meg. Det er noe i solsikkefrøene som stimulerer noe i hjernen vår slik at vi blir trøttere. Jeg sovner som en stein.

Kjell skrev:

Ja, godt å høre at andre har slike problemer også. Jeg er riktignok pensjonist, men også jeg våkner etter et par timers søvn. Radio i ørene osv. Kan det være alt for lite aktivitet på meg? Jeg skal prøve grønn te. Kom gjerne med flere råd.

Putepolly skrev:

Ofte skyldes innsovningsproblemer for lite kalsium i kroppen/nervesystemet eller/og høy natriumsmengde, mens oppvåkninger nesten alltid skyldes mangel på magnesium og samtidig altfor mye natrium i kroppen. I en hårmineralanalyse vil man se de bakenforliggende årsakene til alle de nevnte søvnforstyrrelsene. Dette stod skrevet i Allers en gang. Det er allmennlegen de har tilknyttet som har sagt det. Kanskje det kan være til hjelp for noen.

Sunny skrev:

Søvnproblemer kan ha rot i flere ting. Kutt koffeinholdig drikke etter kl 19. Få rutine på kvelden (som når du legger et barn). Ikke skru av tv for så å løpe i seng mens du pusser tenner. Gjør kveldsstellet ditt gjerne 1 time før du skal i seng. Bruk timen (med dempet belysning) til å se ferdig tv i maks 30 min. Nyt en kopp varm melk med honning eller ingefær te, og les et blad eller lytt til rolig musikk resterende 30 min. Ro ned hele deg. Soverommet bør være mørkt og luftig.

Lollo skrev:

Jeg sliter med det samme. Jeg har maks fire timer søvn pr. natt med en halv sovetablett. Jeg blir veldig deprimert av dette. Kanskje det har noe med overgangsalder å gjøre? Jeg skal prøve kinosologi.

Bellis skrev:

Jeg har selv slitt mye med søvnproblemer, men har blitt veldig mye bedre. Det har tatt mye tid, men hvis man er innstilt på å virkelig finne ut av problemene og ikke la seg avfeie av fastlegen som ofte kun gir resept på sovemidler, så er man på rett vei. Det kan være veldig mange årsaker til at man ikke sovner/sover godt og årsaken(e) må finnes før man kan behandle søvnproblemer vellykket.

Skrulla skrev:

Finn: jeg er helt lik deg, holdt på sånn over ett år, hvor jeg ikke får sove annet enn sovetabletter eller om jeg er full. Nå skal det sies at jeg har hatt problemer med å sovne hele livet. Men med åra har det blitt værre. Myye værre. Sovner gjerne på morran etter sola har stått opp. Og sover hele dagen. Spiser sundt og variert, lite karbo, sukker og sånn. Trener ofte. Jeg gjør mye som liksom skal hjelpe, men det funker jo ikke. Har prøvd å stå opp tidlig og sånn, men da sovner jeg bare eenda seinere. Da kan jeg være våken i 24 timer uten problemer. Jeg er råd-løs.

Finn skrev:

Jeg sliter enormt med mangel på søvn. Det er helt umulig å få sove. Eneste mulighet for litt søvn er å ta sovemedisin. Har ikke sovnet naturlig inn en eneste gang på over et år. Hvis jeg ikke tar sovemedisin ligger jeg helt våken hele natten og er helt utslått neste dag. Kan noen hjelpe?

Bailey1 skrev:

Jeg sliter med og sovne. Jeg sovner aldri før i 3 tiden. Jeg er ikke så glad i te, liker bare frukt-te med masse sukker i. Jeg prøvde med varm melk og honning, det hjalp. Bare la meg ned i sengen med en bok/blad og drakk. Men honning er dyrt så jeg lurte på om noen andre måter. Mange sier at det hjælper og sove i et kaldt rom, men jeg kan ikke det fordi jeg har hamster.

Dagf skrev:

Ja. Har hatt de samme problemene. Forsøk å kutte ut sukker i maten. Spis siste måltidet før klokka 19.00 og spis gjerne salat til kvelds. Det vil gi deg mer sammenhengende søvn. Gi gjerne en tilbakemelding om det virker på deg.

Ing. skrev:

Jeg sovner når jeg legger meg, men våkner etter 2-3 timer. Jeg er da våken noen timer før jeg sovner igjen,f or så å våkne etter en times tid. Er det noen som har tips om hvordan jeg kan sove litt tyngere og lengere i et strekk?

Kinis skrev:

Takk for rådet. Det hjalp veldig. Jeg sovner som en stein om kvelden.

Diskuter søvnproblemer

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...