Sprekker i munnviken - kjerringråd

Sprekker i munnvikene kan både svi og klø. Har man sprekker i munnvikene vet man at bare det å gape høyt kan gjøre vondt. Munnsår av denne typen kan komme av at man er tørr på leppene. Huden blir da stivere og er ikke så elastisk slik at sprekker kan bli resultatet. De har vanskelig for å gro skikkelig på grunn av at man beveger munnen stort sett hele tiden i våken tilstand. Det har kommet inn tips til hvordan man skal unngå denne plagen.

Sprekker i munnviken kan behandles med følgende kjerringråd: Spis gulrøtter hvis du plages med det eller munnsår. Enda mer effektivt er det å pensle sprekkene med gulrotjuice. Du kan også skylle munnen i gulrotjuice om du plages med sår i munnen. La gulrotsaften virke en stund før du eventuelt drikker annen væske slik at kjerringrådet får virke som det skal.

Gulrøtter mot sprekker
Gulrøtter mot sprekker : Foto : kjerringrad.com

Lillemor skrev:

Sprekk og sår i munnviken som svir er typiske tegn på soppinfeksjon i sprekk. Antisoppkrem/penicilinsalve bør smøres 2 ganger daglig. Underliggende årsaker til soppinfeksjon i munnviker er ofte vitaminmangel som B12 og jernmangel. Bør derfor tas i tillegg hvis dette ligger lavt.

Siv Katrine skrev:

Jeg får sår hver gang jeg blir forkjølet, og det eneste jeg kan gjøre er å vente til det går over. Men mentholatum hjelper å kjøle det litt så det ikke blir like vondt.

Maria skrev:

Elizabet arden- fuunker ikke for folk som plages med allergier. Aselli sårsalve er universalmiddel for ting som er utenpå munnen. Smør på om kvelden og la det virke.

Silje skrev:

Jeg sitter med munnsår nå. I sta skulle jeg prøve tannbleking med bakepulver, og fant ut at jeg hadde munnsår i munnviken. Det var absolutt ikke godt med bakepulver i det. Plaster på såret må jeg si. Jeg bruker nesten alltid vaselin som en slags balsam før jeg legger meg, og jeg bruker det hele tiden om vinteren før jeg skal gå ut. Det er mye bedre en å fukte leppene med leppene, da slipper du sår rundt munnen.

Elizabeth skrev:

Det går fint an å smøre på honning i munnviken, både på såre lepper og munnsår. Honning er et naturprodukt som kan lege alle typer utvendige sår.

Østfoldingen skrev:

Dersom du er tørr på leppene, kan du jo bare smøre på vaselin på kvelden før du legger deg, da får du myke og fine lepper dagen etter.

Kjersti skrev:

Dersom det klør, betyr det mest sannsynlig at det gror. Blir ofte verre før det blir bedre:) Fikk bort mitt med tannkrem over natta. Så ikke ut neste morgen, men etter to dager er det helt inntørket og ikke vondt mer.

Anonym skrev:

Kult, Dette virket som ett enkelt og lettvint råd. Håper det hjelper =)

Diskuter sprekker i munnviken

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vond hals

Vond hals kan også lindres med samarin, eller lingnende. Det er ofte sure oppst...

Stearinflekker

Stearinflekker på tøy, tepper og klær: Det beste er å bruke et strykejern ...

Diaré

Popcorn med salt, kan hjelpe. Det som kan fikse en langvarig diare er å lage en...

Vond lukt

Jeg satte en fuktsluker fra Biltema i skapet (grov salt). Det går også å sett...

Tørre sprukne lepper

Her i huset har vi en gutt som er veldig sensitiv mot vinterkulden og får fort ...