Sprekker i munnviken - kjerringråd

Sprekker i munnvikene kan både svi og klø. Har man sprekker i munnvikene vet man at bare det å gape høyt kan gjøre vondt. Munnsår av denne typen kan komme av at man er tørr på leppene. Huden blir da stivere og er ikke så elastisk slik at sprekker kan bli resultatet. De har vanskelig for å gro skikkelig på grunn av at man beveger munnen stort sett hele tiden i våken tilstand. Det har kommet inn tips til hvordan man skal unngå denne plagen.

Sprekker i munnviken kan behandles med følgende kjerringråd: Spis gulrøtter hvis du plages med det eller munnsår. Enda mer effektivt er det å pensle sprekkene med gulrotjuice. Du kan også skylle munnen i gulrotjuice om du plages med sår i munnen. La gulrotsaften virke en stund før du eventuelt drikker annen væske slik at kjerringrådet får virke som det skal.

Gulrøtter mot sprekker
Gulrøtter mot sprekker : Foto : kjerringrad.com

Siv Katrine skrev 18. august:

Jeg får sår hver gang jeg blir forkjølet, og det eneste jeg kan gjøre er å vente til det går over. Men mentholatum hjelper å kjøle det litt så det ikke blir like vondt.

Maria skrev 02. januar:

Elizabet arden- fuunker ikke for folk som plages med allergier. Aselli sårsalve er universalmiddel for ting som er utenpå munnen. Smør på om kvelden og la det virke.

Silje skrev 02. juni:

Jeg sitter med munnsår nå. I sta skulle jeg prøve tannbleking med bakepulver, og fant ut at jeg hadde munnsår i munnviken. Det var absolutt ikke godt med bakepulver i det. Plaster på såret må jeg si. Jeg bruker nesten alltid vaselin som en slags balsam før jeg legger meg, og jeg bruker det hele tiden om vinteren før jeg skal gå ut. Det er mye bedre en å fukte leppene med leppene, da slipper du sår rundt munnen.

Elizabeth skrev 21. april:

Det går fint an å smøre på honning i munnviken, både på såre lepper og munnsår. Honning er et naturprodukt som kan lege alle typer utvendige sår.

Østfoldingen skrev 13. april:

Dersom du er tørr på leppene, kan du jo bare smøre på vaselin på kvelden før du legger deg, da får du myke og fine lepper dagen etter.

Kjersti skrev 30. oktober:

Dersom det klør, betyr det mest sannsynlig at det gror. Blir ofte verre før det blir bedre:) Fikk bort mitt med tannkrem over natta. Så ikke ut neste morgen, men etter to dager er det helt inntørket og ikke vondt mer.

Anonym skrev 30. januar:

Kult, Dette virket som ett enkelt og lettvint råd. Håper det hjelper =)

Diskuter sprekker i munnviken

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...