Stoffskifte - kjerringråd

Stoffskifte er en mengde med kjemiske prosesser i kroppens celler. Formålet med det er å omdanne stoffene som vi spiser til energi som vi trenger til alt vi gjør. Stoffskifte skjer kontinuerlig fra vi blir unnfanget til vi dør. Det er en viktig prosess hos alle levende skapninger og ikke bare hos mennesker. Kroppen regulerer stoffskifte selv for å holde cellene våre sunne og friske.

Men ikke alltid fungerer stoffskifte slik som det skal. Et lavt stoffskifte for eksempel, kan føre til at den som lider av det kan bli overvektig. Noen plages også med alt for høyt stoffskifte.

Høyt / lavt stoffskifte

I Norge har vi rik tilgang til mange slags urter og mange benytter seg av dem i matlaging. Det som kanskje ikke er så kjent er at noen av urtene som vi har rundt oss også kan ha en god helse-effekt. Brennesle, for eksempel, er en av disse. Det sise at brennesle skal være med på å hjelpe til med å regulere stoffskifte.

Den beste tiden å samle inn brennesler på er på forsommeren. Dette er tiden før den begynner å blomstre. Smaken skal da være best, sier en innender.

Brennesle
Brennesle : Foto : kjerringrad.com

Mor skrev:

Hvordan er denne brennesle oppskriften, og hvor mye skal drikkes per dag?

Nammenam skrev:

Da jeg var barn brukte min mor å lage meg smørdampet brennesle. Dette var utrolig godt, og den dag i dag lengter jeg etter å besøke mamma for å få brennesle. Jeg har ingen kjente problemer med stoffskifte mitt, men jeg etter noen dager med brennesle i kroppen, så føler jeg meg mer energisk enn vanlig. Dessuten, den smaker godt, og kan brukes som tilbehør til forskjellig mat. Ekstra fint hvis man har gått lei av å bruke potet eller gullrøtter som tilbehør til alle måltider.

Livi skrev:

Brenneslesuppe smaker veldig godt. Kok brennesle med litt hønsekraft. Sil av bladene og bland med litt melk eller fløte, smak til. Veldig godt.

Ingvild skrev:

Brennesle-te lukter litt rart, men smaker faktisk ganske godt. Hvertfall med litt honning i :)

Tippsy skrev:

Hmmm, dette har jeg liten tro på :S

Diskuter stoffskifte

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Urolige ben

Ulltråd er det som hjelper for meg....

Kattetiss

Hell 3 spiseskjeer Zalo i en gryte, sammen med 1 dl salmiakk og 1 dl grønnsåpe...

Lukt i fryser

Fryseren skal være avslått ved bruk av eddik ja, hvis ikke fryser den og miste...

Kattetiss

Gammelkatta mi liker ikke kulde og snø. Den er kastrert, men gjør fra seg inne...

Fotsopp

Til Marthe: Fotbad høres interessant ut, men brukte du ikke noe i vannet? Elle...