Svimmelhet - kjerringråd

Svimmelhet er en følelse av ubalanse som stammer fra balansenerven vi har i øret. Årsaker til at det oppstår kan være mange, men både stress og angst kan eksempelvis være utløsende årsak til svimmelheten. Andre symptomer slik som kvalme og hodepine kan også komme i samme slengen. Stiv nakke og nakkesmerter er heller ikke uvanlig.

Uansett bør man kontakte lege for å være sikker på at det ikke er noe alvorlig. Som sagt er balansenerven plassert i øret. Så til og med noe så hverdagslig som en ørebetennelse eller vann i øret være årsak til at man blir svimmel. Derfor er det greit å kontakte fastlegen for å finne ut årsaken før man prøver tips som våre brukere har skrevet inn.

Bli kvitt svimmelheten

En leser har skrevet til oss og sier at det kan hjelpe og drikke timian te. Te-en tilberedes med å ta 1 ts. timian til en kopp med vann. Denne sorten te skal drikkes flere ganger om dagen for å holde svimmelheten borte.

Tipset er ikke beregnet på de mer kroniske lidelsene. De mer langvarige lidelser skal man nok få mer profesjonell hjelp til. Så hvis man er svimmel lenge uten at man riktig vet hva det kommer av, så bør man nok få undersøkt det nærmere.

Timian te når du er svimmel
Timian te når du er svimmel : Foto : kjerringrad.com

Spillkongen skrev:

Hei, jeg har vært hos en dame som driver med dette. Jeg har vært mye svimmel og hun anbefalte meg denne oppskriften. Hun sa helst fersk timian, men det går an å bruke tørket også.

Thea skrev:

Hei, kan jeg bruke tørket timian eller må jeg bruke fersk timian?

Timiane skrev:

Hei, en te drikker man vel silt? Urter brukes ofte som te og da siler man det. Det er vel derfor vi har noe som heter tesil og teposer, er det ikke? :-) God bedring, Nikita

Nikita skrev:

Skal man drikke alt eller sile det først?

Diskuter svimmelhet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...