Tannkjøttbetennelse - kjerringråd

Tannkjøttbetennelse er ikke alltid like lett å oppdage. Delvis har dette med å gjøre at det ikke gjør vondt på noen måte når man har tannkjøttbetennelse. Som regel så er symptomene at det er en form for irritasjon eller kløe rundt tennene. I tillegg kan symptomer på være at det blør i tannkjøttet når man pusser tennene.

Årsaken til tannkjøttbetennelse er som regel bakteriene man har i munnen. Ved dårlig munnhygiene vil bakterier samle seg som en gul-aktig masse ved tannrøttene og dette kan danne betennelse i tannkjøttet.

Å skylle munnen med en blanding av hydrogenperoksid og vann skal være et godt råd til å bli kvitt problemet.

Tannkjøttbetennelse

Lille blomst skrev 19. desember:

Hei, jeg lurer på om dere også er plaget med luftveiene fra tid til annen? Hovne mandler? For det er jeg, og jeg antar at det kommer av tannkjøttbetenelsen.

Til kalle. Du kan kjøpe deg sånn pinne (ser ut som skaftet til en tannbørste) men den har tanntråd på enden. De har det i alle dagligvarebutikker, enklere å renske tennene med dersom det er trangt. Men ved tannkjøttbetenelse så er det tannpirkere som er best. Jeg anbefaler en munnskylleveske som er bakteriedrepende. Det kan kjøpes på apotek. Ellers så er ibuxtabletter betennelsesdempende og ibux gel kan smøres utenpå ansiktet der tannkjøttet er betent. Ungå øyne og inni munnen da dette er farlig.

Til Linda. Når du har tannkjøtt betennelse så får en større søtsug (vil ha mer mat/drikke med sukker i). Dette fører kun til diabetes og slitasje på emaljen. Prøv først munnskyll og og tannpirker etter hvert måltid. Hjelper det ikke, så må du til legen. Smertene kommer fra betennelse i tannkjøttet, dermed må du drepe betennelsen, for at smertene skal ta slutt.

Linda skrev 17. desember:

Jeg har ofte tannkjøttbetennnelse og de siste gangene har det vært mer vondt. Kan sukker være en del av årsaken til at jeg har det oftere?

Kalle skrev 12. september:

Hva hvis man sliter med plass for tanntråd mellom tennene? og fortsatt er plaget? Kanskje det er årsaken til betennelsen.

Tannpleier skrev 22. april:

Det holder ikke å si at man bruker tanntråd, man skal jo gjøre det skikkelig. Det er jo ikke bare å gå inn (mellom tennene) og ut. Med nøye tannpuss 2 ganger daglig og tanntråd hver dag skulle det holde. Hvis det fortsatt er betent, vondt, ømt, blør osv så er det mest sannsynlig at det er tannstein i veien som skal fjernes hos tannpleier. Man skal gå til tannpleier 1 gang per år for å få tannskjekk, rens og gode råd.

Sol skrev 28. september:

Hva er blandingsforholdet med hydrogenperoksid og vann?

XD skrev 18. august:

Hei, jeg har brukt tanntråd hele livet, men får alikehvel tannkjøttbetennelse hva kan jeg gjøre da?

Edith skrev 14. oktober:

Jeg hadde begynnende tannkjøttbetennelse, og tannlegen viste meg hvordan jeg skulle bruke tanntråd skikkelig. Etter at jeg begynte å bruke tanntråd jevnlig har jeg ikke hatt blødende tannkjøtt lenger. Det er vondt de første par gangene, men det er verdt det når tannkjøttet er pent og sunt igjen.

Diskuter tannkjøttbetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Tannpine

Legg en bit Ibux eller lignende direkte ved den vonde tanna. Det smaker vondt, m...

Munnsår

Hei, jeg fikk munnsår for to dager siden og vet ikke hva slags tips som er best...

Slim i halsen

Dere som sliter med allergi og slim etc, prøv noe som heter rugspire-dråper. D...

Munnskold eller after

Jeg har hatt after siden jeg var 15, er nå over 60. Det som tilfeldigvis hjalp ...

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...