Tannkjøttbetennelse - kjerringråd

Tannkjøttbetennelse er en sykdom som kan forekomme både hos barn og voksne. Vanlige symptomer kan være at det blør rundt tennene mot tannkjøttet. Dårlig ånde er heller ikke uvanlig. Ellers er det ikke vanlig at symptomene er veldig framtredende i en tidlig fase av sykdommen.

Årsaken til at tannkjøttbetennelse oppstår er som oftest for dårlig tannhygiene. Matrester som blir liggende mellom tannkjøttet og tennene gir veldig god grobunn for bakterier som forårsaker betennelsen. Det har imidlertid kommet inn tips til behandling for hvordan man skal bli kvitt problemet.

Bli kvitt tannkjøttbetennelsen

En innsender sier at man kan skylle munnen med en blanding av hydrogenperoxyd for å bli kvitt betennelsen. Dette skal visstnok drepe bakteriene som er årsaken til tannkjøttbetennelsen.

Et annet tips man kan ta med seg er at man bør bruke tanntråd eller tannpirker, helst etter hvert måltid. Dette fører til at man holder tannkjøttet i form. Slik blir det mer motstandsdyktig mot ytre påkjenninger.

Tanntråd
Tanntråd : Foto : kjerringrad.com

Tannheksa skrev:

Finnes det noen råd for tannkjøtt som drar seg nedover i underkjeven og oppover i overkjeven? Det ser ikke bra ut. Går regelmessig til tannlege pga. Perio. og mye tannsten. Jeg vet at jeg ikke skal røyke, bruker små børster og har bra tannhygiene. Jeg spiser sundt.

CA skrev:

Hei jeg har vært utfor en ulykke hvor jeg knuste masse tenner og fikk på nye kroner.I venteperioden klarte jeg ikke pusse tennene ordenlig pga midlertidig fyllinger som iste og gjorde vondt, dette førte til tannkjøttbetennelse og jeg må skylle morgen og kveld med sånn bakteriedrepende munnsjyllvann.

Tannlegen mente max 10 dager og etter det sjekker de om det har blitt borte. Hvis ikke må jeg til spesialist for og finne ut hvilken bakterie det er. Kan jeg bli kvitt det? Om ikke varer det livet ut? Hva gjør man da? Og gjør det vondt? Du som sier at du har det av og til, er det mulig og få det nå og da?

Trude skrev:

Jeg har fått ett problem ved at tannkjøttet trekker seg tilbake. Jeg får helt angst av at dette skal skje med fortennene. Jeg har hørt man ikke kan gjøre noe med det. Før var jeg en hard tannbørste-pusser, noe jeg har sluttet med, men føler likevel at det trekker seg mer og mer opp. Hva kan jeg gjøre?

42års kvinne skrev:

Til alle med tannkjøttbetennelse- Jeg vil gjerne dele min oppskrift som gjør at jeg holder tannkjøttbetennelsen min i sjakk. Det holder ikke med tanntråd og tannpirkere alene for meg, så jeg bruker små tannkoster jeg har kjøpt hos tannpleier hver dag. Jeg pusser tennene to til tre ganger per dag og skyller morgen og kveld med colagate munnskyllevann 1 minutt. I tillegg legger jeg hel nellik på problemområdet i 15 minutter, minst, hver dag. Virker som om det trekker til seg betennelsen. Lykke til alle der ute. Hilsen ei som har levd med dette en stund og funnet en oppskrift som nytter.

Lille blomst skrev:

Hei, jeg lurer på om dere også er plaget med luftveiene fra tid til annen? Hovne mandler? For det er jeg, og jeg antar at det kommer av tannkjøttbetenelsen.

Til kalle. Du kan kjøpe deg sånn pinne (ser ut som skaftet til en tannbørste) men den har tanntråd på enden. De har det i alle dagligvarebutikker, enklere å renske tennene med dersom det er trangt. Men ved tannkjøttbetenelse så er det tannpirkere som er best. Jeg anbefaler en munnskylleveske som er bakteriedrepende. Det kan kjøpes på apotek. Ellers så er ibuxtabletter betennelsesdempende og ibux gel kan smøres utenpå ansiktet der tannkjøttet er betent. Ungå øyne og inni munnen da dette er farlig.

Til Linda. Når du har tannkjøtt betennelse så får en større søtsug (vil ha mer mat/drikke med sukker i). Dette fører kun til diabetes og slitasje på emaljen. Prøv først munnskyll og og tannpirker etter hvert måltid. Hjelper det ikke, så må du til legen. Smertene kommer fra betennelse i tannkjøttet, dermed må du drepe betennelsen, for at smertene skal ta slutt.

Linda skrev:

Jeg har ofte tannkjøttbetennnelse og de siste gangene har det vært mer vondt. Kan sukker være en del av årsaken til at jeg har det oftere?

Kalle skrev:

Hva hvis man sliter med plass for tanntråd mellom tennene? og fortsatt er plaget? Kanskje det er årsaken til betennelsen.

Tannpleier skrev:

Det holder ikke å si at man bruker tanntråd, man skal jo gjøre det skikkelig. Det er jo ikke bare å gå inn (mellom tennene) og ut. Med nøye tannpuss 2 ganger daglig og tanntråd hver dag skulle det holde. Hvis det fortsatt er betent, vondt, ømt, blør osv så er det mest sannsynlig at det er tannstein i veien som skal fjernes hos tannpleier. Man skal gå til tannpleier 1 gang per år for å få tannskjekk, rens og gode råd.

Sol skrev:

Hva er blandingsforholdet med hydrogenperoksid og vann?

XD skrev:

Hei, jeg har brukt tanntråd hele livet, men får alikehvel tannkjøttbetennelse hva kan jeg gjøre da?

Edith skrev:

Jeg hadde begynnende tannkjøttbetennelse, og tannlegen viste meg hvordan jeg skulle bruke tanntråd skikkelig. Etter at jeg begynte å bruke tanntråd jevnlig har jeg ikke hatt blødende tannkjøtt lenger. Det er vondt de første par gangene, men det er verdt det når tannkjøttet er pent og sunt igjen.

Diskuter tannkjøttbetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Atopisk eksem

Etter mange år i villrede og fortvilelse av atopisk eksem, fant jg en god løsn...

Kløe

Det er ikke helt sant, jeg prøvde dette hjemme, men det ble ingen forandring....

Halsbrann

Lovehearts fungerer utmerket mot halsbrann....

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...