Tette øreganger - kjerringråd

Tette øreganger kan forårsake store smerter. Smertene kommer på grunn av at det bygger seg opp et trykk inne i øregangene på grunn av voksproduksjon. Det er normalt at det produseres voks i øret. Ørevoksen er der for å beskytte øret mot smuss og skitt eller kanskje ei flue som har tenkt seg inn i øret.

Hvis alt fungerer som det skal, så skal ikke denne voksen tette til øregangene. Likevel er dette en veldig vanlig lidelse. Ørespesialister mener det kan ha noe med at vi putter ting inn i øret for å rense opp som egentlig gjør saken vondt verre. Selv om mange tror det så skal ikke Q-tips brukes for å rense opp i en tett øregang. Dette fører bare til at man dytter voksen lenger inn. Dette igjen fører til at det kan dannes en propp av gammel ørevoks. Dermed kan man få tette øreganger og det er litt vanskeligere å fjerne disse. Hvis man skal bruke Q-tips for å rense øret må man passe på at det kun brukes i det ytre øre.

Tette øreganger kan ha flere forskjellige symptomer. Her har vi listet opp en del måter det kan oppdages på:

Bli kvitt tette øreganger

En innsender har sendt oss et råd for hvordan man skal åpne tette øreganger. Hun sier at hvis man varmer opp litt olivenolje til litt over kroppstemperatur og drypper dette inn i øret, så vil dette løse opp den harde ørevoksen. Med det samme vil det føles som at det blir verre, men etter at man har hatt det i øret i 5 minutter vil voksen være mye mykere og det vil være lettere for den å komme ut.

Olivenolje mot tette ører
Olivenolje mot tette ører : Foto : kjerringrad.com

Knut skrev:

Hydrogenperoksid er en blek, blålig væske, tror jeg, og den enkleste av peroksidene. Det er en kraftig oksidant, og brukes derfor som blekemiddel og til desinfeksjon. Jeg tror ikke det er det beste å helle inn i ørene.

Synne skrev:

Jeg har vært hos lege som konstaterte at det var ørevoks. Jeg fikk øreskylling og jeg ble verre etter det. Leger kan man ikke stole på.

Siv skrev:

Jeg lærte av en flyvertinne at jeg skulle ta en plastkopp med kokende varmt vann i bunnen og holde den tett rundt øret så dampen fikk virke fem minutter. Hun pleide å ta bomull i bunnen av plastglasset til folk som var plaget på flyturer så de ikke brant seg. Det hjelper. Gjenta gjerne så ofte du vil.

Jon Erik skrev:

Kjøp Revaxør på apoteket og følg bruksanvisningen nøye hvis det er voks/skitt som tetter og nedsetter hørsel og gir litt trykk/smerter. Jeg ble helt bra på en times tid. Lykke til!

Torgeir skrev:

Det funker også med varmt vann. La det virke i ca 5 min. Da burde det løsne opp.

Pål skrev:

Kan jeg bruke noe annet enn oliven olje?

Bjørn skrev:

Jeg har prøvd med en teskje Hydrogenperoskyd inn i øret. Du legger deg da på siden med det øret ned som ikke skal behandles og heller forsiktig inn i øregangen. Det oppstår en slags mild koking etter en stund og (ca 1 minutt) La dette virke i ca 10 minutter. Deretter tømmer du øret over utslagsvasken el.l. og lar øret selv skyve ut den oppbløtte voksen. Det tar sin tid men vær tålmodig. Ikke stikk inn Q-tips. Dette rådet fikk jeg av en apoteker for noen år siden.

Diskuter tette øreganger

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...