Tørr hud - kjerringråd

Tørr hud oppstår som oftest på vinteren. Dette kommer av at lufta om vinteren blir tørrere og vil derfor tørke ut huden raskere. Ikke alle opplever tørr hud bare om vinteren. Det kan komme til alle tider. Derfor er det jo greit at det finnes kjerringråd som kan være til hjelp når som helst.

Det kan oppstå i ansiktet, rundt øynene, på føttene og eller hvor som helst på kroppen. Helt fra man er nyfødt spedbarn gjennom baby tiden til man er voksen kan man ha problemet. Symptomene er at huden flasser og man kan merke kløe i huden. Vi vil her prøve å oppsummere det som har kommet inn av tips og råd mot tørr hud.

Tips og råd mot tørr hud

Når du smører deg med fuktighetskrem eller bodylotion, har det best effekt dersom du gjør det rett etter at du har dusjet/vasket deg. Disse produktene fungerer best dersom huden ikke er helt tørr når du påfører det.

Noen innsendere mener tørr hud kommer av at man generelt sett ikke drikker nok vann. Det er jo forsøket verdt å prøve å drikke mer vann i en periode for å se om det hjelper mot den tørre huden. Billigere middel finnes vel ikke.

Havre skal også ha en god effekt mot tørr hud, sies det. Hvis man tar 1-2 kopper havremel i vannet når man bader i badekar, skal huden få tilført viktige stoffer og holde på fuktigheten mye bedre, sier flere lesere.

Vanlig såpe har mye lut i seg. Lut er bra for å rengjøre, men det tørker ut huden. Bruk en mild såpe både for håret og resten av kroppen for å forebygge tørr hud.

Det siste tipset vi vil nevne er å skru ned varmen der du oppholder deg. Varm luft innendørs vil være tørrere og derfor være med på å tørke ut huden. Du vil neppe merke at det blir mye kjøligere ved å sette ned termostaten en grad eller to, men det vil huden din.

Havre mot tørr hud
Havre mot tørr hud : Foto : kjerringrad.com

LOL skrev:

Jeg er en jente på 17 år og vil helst ikke begynne å bruke noen kremer i ansiktet nå. Er det noen som har noen noe råd om hvordan unngå å få tørr hud i ansiktet?

Anonym skrev:

Jeg har funnet masse hudkremer selv. Ingen gikk i lag med huden min. Til slutt måtte jeg opp søke lege, for det var så ille. Jeg fikk en krem som heter Locabase (fet krem). Jeg bruker den 2 ganger om dagen. Den kjøpes på apokeket. Etter jeg har brukt den en stund sliter jeg ikke lengre med tørr hud.

Mamma92 skrev:

Jeg har prøvd noen hudkremer som skulle gjøre at jeg fikk ren og fin hud i fjeset. Det endte med masse røde prikker og jeg flasser av i fjeset. Jeg har prøvd forsjellige og det skjer bare det samme uansett hva jeg prøver. Er det noe jeg ikke tåler eller er det alltid sånn?

Sunning skrev:

Har en venninne som er plaget av tørr hud. Hun sier hun merker god forskjell når hun tar ekstra tilskudd av omega 3 og 6. Hun tar dobbel døgndose, men det er kanskje ikke anbefalt.

Diskuter tørr hud

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Skjærer

Kykkeline skriver at tre over 20m kan forlanges nedhogging i følge norsk lov. K...

Tyggis på klær

Jeg hadde en tyggis i lomma på en bukse, aner ikke hvordan den havnet der. Lomm...

Skjærer

Jeg synes at skjæra er en fin fugl. Jeg blir ikke så plaget, men den spiser op...

Tannpine

Tannpine er av de verste smertene et menneske kan oppleve. Vi alle vet at vi ikk...

Sår som ikke vil gro

Skal man smøre honning på ofte, og skal man smøre på nytt hver morgen?...