Treg avføring - kjerringråd

Treg avføring er det motsatte av løs avføring. Når man har treg avføring kan man rett og slett ha vanskeligheter med å få den ut på grunn av at den er for hard. Både voksne og barn kan ha det fra tid til annen, til og med en baby eller et spedbarn også.

I noen tilfeller kan treg avføring føre til forstoppelse. Det vil si at mat ikke går fra magen gjennom tarmen og helt ut til endetarmen. Dette kan være alvorlig, men i de fleste tilfeller vil det løse seg av seg selv eller ved enkle midler.

Det finnes avføringsmidler som man kan kjøpe på apoteket, men det finnes også andre tips.

Bli kvitt treg avføring

Noen av våre lesere har sendt inn tips til hvordan man skal bli kvitt en treg mage. Kanskje noen av disse kan hjelpe?

Har du flere tips du har lyst til å dele med oss?

Grønnsaker mot treg mage
Grønnsaker mot treg mage : Foto : kjerringrad.com

Sv skrev:

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og inneholder blant annet sennesblader. Den kan tygges om kvelden. Men jeg trekker te av den (en halv ts på ca 1 liter vann) som jeg fyller på en flaske. Drikker noen slurker hver kveld etter behov. Da har jeg en boks veldig lenge. Meget effektivt.

EK skrev:

Jeg er langt forbi linfrø, svisker oa. vanlige råd. Noen råd kan virke en stund, så er det stopp. Har kjøpt Sennea blader på boks på apotek, men det har blitt strengt. Enda det er indigriensen i avføringsmidler. Etterhvert krevdes det resept, og sist måtte jeg få det bestilt fra utland via apotek. Dette er noe jeg bare må ha i hus, for å bruke om det har gått over 3-4 dg. Det er ca 3 år siden sist jeg måtte kjøpe en boks, får man tak i det fortsatt, tro?

Erfaringsmedsøster skrev:

Jeg begynte for noen år siden med magnesium pga. muskelkramper i bena, og da blei magen i orden, tar to kapsler (ikke tabletter) hver kveld før legging. Magen funker hver morgen. Kan ta et par dager før det kommer i gang. Det er det beste eg har prøvd. Det er også lurt med Ingers rugbrød og drikk vann så fibrene sveller.

Ingenting skrev:

Jeg har prøvd alle disse rådene, vann, mosjon, fiber, svisker osv. men ikke noe virker. Det eneste er en hard kur med Laxoberal. Det er smertefullt, men det virker. Noen har muligens treg mage pga. feil i tarmens anatomi.

Finn skrev:

Jeg har hatt god hjelp av å spise en rå skrellet potet ved forstoppelse. Ikke lenge etter inntak begynner det å rumle i magen og ting begynner å skje.

Oleg skrev:

Min sjef på jobben sa at jeg kunne spise svisker mot problemet.

Tone skrev:

Magnesium virker på treg mage. Men dag en og 2 så bør man kanskje ta en fem seks tabeletter bare for å komme i gang. Etter det så følg dosen eller en ekstra magnesium.

Sana skrev:

Jeg har luft i magen på grunn av stomi. Hva kan hjelpe mot det?

Marit skrev:

I 30 år har jeg tatt senneste. Jeg fikk det på sykehus første gang i 1984. Jeg har aldri vondt. Jeg sitter i rullestol og kan ikke bevege meg. Vi får ikke kjøpt det lenger i Norge. Jeg må ha det, så hvor får man tak i det?

Dame 28 skrev:

Linfrø fungerer svært godt. Man kan for eksempel ha det i yoghurt eller i havregryn.

Tutta37 skrev:

Seneste er et svært godt alternativ. De fleste apotek har på lager, men man kan bestille en boks.Skal trekkes/kokes opp og siles.

Jente 16 skrev:

Jeg har slitt en del med forstoppelse, og første gang jeg fikk det var rett før jeg fylte 16. Jeg hadde så vondt, skrek, knep igjen og plagdes skikkelig. Jeg fortalte det til pappa, og han sa jeg bare måtte prøve. Legevakta ble ringt (da hadde jeg hatt det i 3-4 dager) og dama spurte om jeg hadde drukket nok vann og spist smertestillende. Puttet da i meg 900mg ibux og paracet (litt forskjellig, ble tilsammen 900mg) Det hadde jeg gjort, og vi hadde kjøpt noen tabletter, som jeg ikke husker navnet på nå. Dette var på sene kvelden, og jeg puttet i meg to avføringstabeletter, og gikk å la meg. Tablettene funker fra 6-12 timer etter du har tatt de, og jeg våknet midt på natta da det hadde gått ca 6-7 timer, og gikk på do. Puttet i meg en smertestillende, og alt funket. Hadde jo skole samme dag, og effekten var så bra, siden det var første gang, at når jeg var kommet på skolen måtte jeg springe på do igjen, for det kom mere ut.

Sandus skrev:

Jeg slet også med dette, men etter jeg begynte å trene mer, og dermed også drikke mer, har det blitt mye bedre. Drikk masse vann. Start gjerne dagen med et stort glass vann.

Trollmann skrev:

Senneste hjelper mot treg avføring, fåes kjøpt på apoteket. Svisker er også noe som hjelper.

Dritarn skrev:

Ei pære? Man må vel spise en 4-5 stk tenker jeg. Da blir det futt i den store hvite telefonen.

Nn skrev:

Svisker er til god hjelp for noen, deriblant meg.

R.Ø skrev:

Å spise pærer hjelper heller ikke meg. Må nok ty til avføringsmiddel snart.

J.b. skrev:

C-vitaminer hjelper :)

Anonym skrev:

En pære hjelper iallfall ikke meg, sitter på do morgen og kveld, natt som dag. Men forgjeves, nei, eneste som duger er avføringsmiddel, hehe...

Diskuter treg avføring

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....