Tretthet - kjerringråd

Tretthet er mer et symptom enn en sykdom. Tretthet og slapphet kan nemlig komme i forbindelse med allergi. Selv om det er et symptom, trenger det ikke være symptom på sykdom. Mange kvinner opplever tretthet ved graviditet, og er man gravid så er man per definisjon ikke syk. Selvfølgelig kan problemet også skyldes at man ikke sover nok. Da oppstår det nok flere symptomer slik som hodepine og generell utilpasshet.

Uansett så rammes de fleste av tretthet i forskjellige perioder i livet. Mange av våre lesere har også erfart det og sendt inn tips som kan være til hjelp for flere. Størst er nok problemet når det er som mørkest midtvinters.

Bli kvitt tretthet

Det beste rådet er å sove regelmessig. I tillegg det med å sove mer. Selv om kroppen våkner opp og det føles som at den har fått nok hvile så er ikke det sikkert.

Når man er trett er det et tegn på at hjernen trenger hvile. Den beste hvilen får man ved å få regelmessig søvn. Men det sies at man får 80% hvile ved bare å ligge med lukkede øyne uten å sove. Noe av trettheten kan derfor ungås bare ved å hvile uten å sove.

En del som plages med tretthet over tid, mangler ofte også vitaminer. Da er rådet å spise mer frukt og grønt. Husk 5 om dagen. Snarveien er jo å ta multivitaminer gjennom piller eller brusetabletter.

For å kurere akutt tretthet er det selvfølgelige rådet å få i seg en oppkvikkende kopp med kaffe eller te.

Frukt mot tretthet
Frukt mot tretthet : Foto : kjerringrad.com

Rolf skrev:

Søvn og frisk luft hjelper mot trøtthet.

Gjest skrev:

Det beste rådet mot tretthet er søvn. Tretthet er kroppens måte å fortelle oss at vi har underskudd på søvn på. Akkurat som du blir sulten hvis kroppen din trenger mat.

Mørketid skrev:

Tidligere ble jeg veldig trøtt og slapp under mørketida. Så leste jeg en artikkel om hvor viktig dagslys var for mennesket og bestemte meg for å prøve ei dagslyslampe. Etter at jeg nå har brukt denne gjennom mørketida, var jeg et nytt menneske. Nå er problemet omvendt. Det er lyst hele natta, men jeg har da skikkelige gardiner :-)

Diskuter tretthet

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Skjærer

Kykkeline skriver at tre over 20m kan forlanges nedhogging i følge norsk lov. K...

Tyggis på klær

Jeg hadde en tyggis i lomma på en bukse, aner ikke hvordan den havnet der. Lomm...

Skjærer

Jeg synes at skjæra er en fin fugl. Jeg blir ikke så plaget, men den spiser op...

Tannpine

Tannpine er av de verste smertene et menneske kan oppleve. Vi alle vet at vi ikk...

Sår som ikke vil gro

Skal man smøre honning på ofte, og skal man smøre på nytt hver morgen?...