Tusj - kjerringråd

Flekker av tusj er ikke lett å få bort. Men det er mulig hvis man har riktig remedie. Hvis man får tusjflekker av vanlige tusjer på klær. Med vanlige tusjer så mener vi slike som barn fargelegger med. Så er det mulig å fjerne disse flekkene med whitesprit. Dynk flekken med whitesprit og gni. Deretter vasker du plagget på normal måte i vaskemaskina.

Flekker av sprittusj

Hvis det gjelder flekker som er laget med en sprittusj, så er saken litt annerledes. Fargen i en sprittusj er løst opp med, ja nettopp, sprit. Det vil si at for å få bort flekker av sprit-tusj så må man bruke sprit. Rødsprit er en mulighet. Denne inneholder etanol som gjør at man får løst opp fargestoffet. Denne typen tusj-flekker fås også bort ved å dynke området med flekken på. Gni så til flekken er borte. Påfør mer rødsprit om nødvendig og vask så normalt i vaskemaskin.

Rødsprit mot tusjflekker
Rødsprit mot tusjflekker : Foto : kjerringrad.com

Sara skrev:

Hvis jeg markerer et hvit klesplagg med svart markeringstusj, vil dette smitte av eller blø ut og gjøre plagget missfarget?

Matilda skrev:

Sønnen min tegnet i en bok som ikke er vår, går det Ann å få det bort?

Sigrid skrev:

Jeg har en grå koffert som det har blitt tegnet med vannfast tusj på. Nå vil jeg ha det bort siden jeg skal på tur i morgen. Hva Gjør jeg?

Jente i Nød skrev:

Hjelp, jeg sølte markeringstusj på cardiganen min. Hvordan får jeg det bort? Det er "stabilo Boss orginal" markeringstusj.

Christina skrev:

Sønnen min brukte sprittusj på hele kjøkkengulvet mitt. Det var hvite fliser og jeg gråt nesten. Men hårspray eller parfyme og bomull fikk bort alt. OBS: bruker du det på lakkerte ting kan lakken bli borte.

Lise skrev:

Jeg hadde stor krise før jul. Fikk blå witheboard tusj på hvitt bomullsstoff på et lappeteppe. Omstendighetene gjorde at jeg ikke kunne vaske hele teppet, kunne bare behandle flekken. Leste litt rundt og prøvde først rødsprit på en liten stoffbit som tilsvarte det i teppet. Dette fjernet noe men ikke alt. Etter å ha lest litt mer rundt fant jeg på en engelsk side tips om hårspray. En ny prøvelapp ble laget og sprayet på med hårspray (som inneholdt alcohol) og gned litt forsiktig. Flekken forsvant. Skylte området med lunkent vann og den var fortsatt borte. Prøvde så på prøvelappen der jeg hadde prøvd rødsprit først, det ble bedre men den forsvant ikke. Så rådet mitt ved witheboard tusj (ihvertfall de fra ikea) gå rett på hårspary, men pass på at den inneholder alcohol.

I nød skrev:

Jeg har en oransje trøye som jeg har fått sprittusj på. Vil ikke rødsprit etterlate en hvit flekk?

Diskuter tusj

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...