Tynt hår - kjerringråd

Tynt hår er det mange som lurer på om det finnes noe kjerringråd for. Og vi kan med glede si at en innsender har sendt oss et om nettopp det. En gjennomsnittlig person har cirka 150000 hårstrå på hodet sitt. Noen har mindre og har da det vi kaller tynt hår.

Alle mister vi hår i større eller mindre grad. Det er normalt å miste opp til 100 hårstrå hver dag. Men det sies at man må miste bortimot 50 % av alt håret før man kan begynne å kalle det tynt.

Tynt hår og hårtap kan også være arvelig. Mer enn halvparten av alle menn over 50 år begynner å miste håret, men noen blir også skallet lenge før den tid. Også kvinner kan få tynt hår. De fleste begynner å merke dette rundt overgangsalderen, men noen merker det også når man blir gravid.

Tips mot tynt hår

Et kjerringråd mot tynt hår er å lage seg en blanding av ølgjær og drikke den. Man tar en teskje med ølgjær og blander det ut i et glass med vann og drikker det. Ølgjær skal inneholde mye B-vitaminer, og det skal være veldig bra for hårvekst.

Det finnes også spesielle frisyrer som er beregnet for de med tynt hår. Bruker man en frisyre som er tiltenkt nettopp ditt hår er sjansene store for at man skjuler litt av problemet.

Som en liten fotnote kan vi nevne at vi i dag kjøpe ferdige kosttilskudd med B-vitaminer. Det er kanskje litt lettere å få i seg enn en blanding av ølgjær og vann?

Ølgjær for tykt hår
Ølgjær for tykt hår : Foto : kjerringrad.com

Arraa skrev:

Jeg sliter med for tykt hår!. Finnes det noe som kan gjøre håret tynnere? Det er kanskje litt rart spørsmål i og med at mange ønsker tykt hår, men når du først har det er det ekstremt slitsomt.

Ture skrev:

Vi med sånt hår men langt, får ofte noen sinnssyke floker som er nesten umulig å få ut. Har noen gode råd til hjelp for det.

Mia skrev:

Hvis man sliter med tynt hår kan det hjelpe å tupere det fra innsiden, Det blir ikke tykkere men ser tykkere ut. Et annet tips er å bade i saltvann med håret, å ikke skylle det ut etterpå.

Oine skrev:

Jeg håper ølgjær virker, for det smaker ufyselig.

Nuroj skrev:

Charlotte: Håret blir tykkere - lengden, blir fylt ut av flere hårstrå om du klipper deg kort noen ganger slik at kortere hårstrå blir like lange som de som nå er lengre. Mor gjorde dette med søsteren min sitt hår da søster var lita og hun fikk tykt hår etter noen kortklippinger.

Cool skrev:

Syntes det er synd å måtte bekymre seg for dette problemet. Ta imot råd fra legen din og hør om mulighetene og om det er verdt det. Hvis f.eks. kjærseten din gjør det slutt pga håret, hehe, ja da vet du at han eller hun var ikke mye å samle på.

Charlotte skrev:

Jeg er en jente på 14 år, jeg har veldig tynt hår, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har veldig lyst på tjukt hår? Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre?

Diskuter tynt hår

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Hemorider

Jeg bruker utroligsalven og smører med når smertene er som verst. Den lindrer ...

Munnskold eller after

Prøv Dentastix, jeg vet ikke om det funker, men godt er det i hvert fall....

Helvetesild

Jeg har fått helvetesild fra navle til midt på ryggen. Jeg startet på en kur ...

Urolige ben

Ja, her var det mange innlegg, hvor jeg kjente meg godt igjen. Jeg har vært pla...

Rosacea

Jeg har fått beskjed om at jeg har rosacea. Jeg hadde et utbrudd i hele ansikte...