Ugress - kjerringråd

Ugress kan av og til være vakre blomster. Problemet er bare at vi ikke vil ha dem akkurat det de er. Ugress kan være alt fra løvetann og soleie til skvallerkål og kveke. Selv om både løvetann og soleie er vakre blomster så er det ikke alltid at vi vil ha dem i blomsterbed og plen.

Et tips for å få bukt med problemet er å strø koksalt der man tror ugresset vil komme. Dette kan være både salt i form av grovsalt eller mer finkornet om man vil. Særlig er dette effektivt hvor man har lagt beleggningstein. Det er ofte at både løvetann og mose vil trenge seg opp i fugene mellom steinene. Hvis man strør salt der så er man kvitt problemet.

Hvis du synes at det hvite saltet ikke er noe penere å se på enn ugress, så kan du blande det ut i vann slik at du får en veldig sterk saltlake. Plantene trekker dette inn og dør. Dette er et giftfritt og enkelt alternativ til Roundup og andre giftige sprøytemidler.

Frø på løvetann
Frø på løvetann : Foto : kjerringrad.com

Ulla skrev:

Jeg brukte 7-prosents husholdningseddikk med litt Zalo i en sprayflaske. Det fungerte veldig bra på løvetann mm i oppkjørselen. Allerede dagen etter var det lett å fjerne de døde plantene. Egner seg ikke i gressplen, da gresset tar skade.

Kirstin skrev:

Kan man gjøre dette for å fjerne både gress og ugress i grus før legging av asfalt? Er det noen som vet om dette kan skade den asfalten som blir lagt over?

Grønne fingre skrev:

Lag din ugressdreper selv. Bruk eddik (billig i matvarebutikk). Bland med to deler vann og visp litt. Altså: 1 del eddik og 2 deler vann. Det er enkelt og effektivt.

Marit skrev:

Ublandet 7% bør vel gå bra da det er vanskelig å få tak i 35%.

Ametyst skrev:

Jeg har ikke testet ennå. Ved nærmere sjekk ser jeg at det som kalles eddikessens er 35%. 7% kalles husholdningseddik.

Kari skrev:

Tusen takk til Aud for det gode tipset. Men jeg lurer også på hvilken type eddik. 7% eller 35%? Håper på svar. Kanskje Flisa eller Ametyst har prøvd, og kan svare på det?

Ametyst skrev:

Eddikessens - jeg føyer meg til Flisas spørsmål. Hvilken utgangskonsentrasjon bruker du på eddiken? Dette ser veldig lovende ut. Takker forhånd, Aud.

Flisa skrev:

Hei Aud. Jeg har prøvd med edikk og det fungerer, på alt som er uønsket av ugress. Men jeg husker ikke om det var vanlig 5-7% du skulle blande med, eller om det var ennå sterkere. Hvorfor bruker du zalo? Det skulle være unødvendig. Eller har den også en funksjon?

Anleggsgartneren skrev:

Dårlig kjerringråd da salt også kan betraktes som gift, og salt dreper betong som beleggnings stein er laget av.

Skvalderkål skrev:

Skvalderkål er et ugress som vokser i min hage, velsdig alergifremkallende.

Jan skrev:

En stor takk til deg Aud, jeg har ligget på kne i grusen i gården min i mange, mange år og luket vekk ugress til jeg så ditt kjerringråd, og det virker.

Aud skrev:

Jeg blander eddikessens 1 del med 2 deler vann og har oppi litt zalo. Det dusjer jeg på planter som stikker opp av belegningsstein, asfalt og singelganger. En liten time etter er det dødt.

Muffe skrev:

I og for seg er rådet både virksomt og naturvennlig, men ikke på mur, natur-stein eller beleggningsstein! Da det tærer veldig på steinen! Da annbefaler jeg at du heller prøver varmt vann. Gjerne kokende, men litt forsiktig, så ikke steinen sprekker. sælig viss steien er stor og/eller kald, kan dette skje!

Diskuter ugress

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...