Urinveisinnfeksjon - kjerringråd

Urinveisinnfeksjon blir ofte forkortet til UIV. Det er et utrykk for infeksjoner i urinveiene av flere slag. Det er flest tilfeller av urinveisinnfeksjon hos kvinner. Faktisk så mye som 80 prosent av sykdomstilfellene er hos kvinner.

Kjerringrådet mot urinveisinnfeksjon er å drikke mye. Og da helst noe som har lav PH. Det vil si at det er surt. En kvinne har sendt oss et tips om at hun bruker å drikke appelsinjuice hver gang hun får urinveisinnfeksjon. Hun har det ikke kronisk, men det oppstår ganske ofte og da har dette kjerringrådet hjulpet henne.

I tillegg til at du drikker noe med lav PH så vil det at du bare drikker noe hjelpe til med å skylle ut bakterier. Dette vil være med på å bli kvitt urinveisinnfeksjon. Det er også mange som har hatt gode erfaringer med andre drikker slik som kamille -te, kjerringrokk -te, løvetann -te og forskjellige andre typer av urter som man lager te av. Noen mener også at kapsler av tranebær skal fungere veldig bra mot urinveisinnfeksjon.

Hva er symptomene på urinveisinnfeksjon?

Symptomer på urinveisinnfeksjon er at man ofte må på do for å tisse. I tillegg kan man føle en viss svie når man tisser. En som har hatt urinveisinnfeksjon tidligere vil ganske sikkert klare å selvdiagnostisere seg fram til hva det er som feiler en. Dette fordi en fort kjenner igjen de samme symptomene gang etter gang. Selv om man føler seg ganske sikker på hva det er så vil vi oppfordre til å oppsøke lege. Medisinsk personell er alltid det beste for å sette en diagnose.

Appelsinjuice mot UVI
Appelsinjuice mot UVI : Foto : kjerringrad.com

Ingunn skrev:

Men er det noen som har vært plaget av det mens de var gravide. Jeg er bare 11 uker på vei og har hatt det 1 gang allerede og tatt en antibiotikakur. Nå ser det ut som at det ikke har virket, og legen vil sette meg på enda en kur. Det vil ikke jeg. Noen som har noen erfaringer på dette området?

Elle skrev:

Helt enig med katrine. Sitrondråper i kaldt vann (ca 20- 30 dråper) funker perfekt. Drikk det hver time og du e kvitt infeksjonen på en dag.

Aslak skrev:

Tranebærsaft virker bra på meg. Godt er det også, fordi om noen sikkert vil si det er besk smak :-)

Katrine skrev:

For meg har det fungert veldig bra å drikke sitron (sånn sprut du får kjøpt på butikken), gjerne iblandet vann hvis det blir for surt. Det har i alle fall lindret mye på svien ved vannlating.

Diskuter urinveisinnfeksjon

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...