Utslett - kjerringråd

Utslett kan ha mange årsaker. Det er en samlebetegnelse på problemer i huden. Ofte klør de også. Utslett kan komme av eksem, elveblest, meslinger og så videre. Til og med myggstikk gir ofte utslett. Den generelle betegnelsen bør derfor spesifiseres litt mer før man kan finne noe som kurerer det. En hudlege er nok svaret i de fleste tilfeller, men vi har en viltvoksende urt her i Norge som heter linnea.

Linnea mot utslett

Opp gjennom tidene har linnea blitt brukt til å lindre kløe ved utslett. På vestlandet har linnea til og med fått navnet frismegras i og med at den har blitt brukt til å kurere hudsykdommen frisme. Et avkok av linnea har blitt brukt i badevannet for å bli kvitt utslett på små barn, men det fungerer kanskje på voksne også?

Utslett på hud
Utslett på hud : Foto : kjerringrad.com

Ken78 skrev:

Jeg har problemer med utslett/eksem på armene. Det klør, sprer seg og det blir veldig tørr hud. Jeg fikk råd av min far. Han hadde kokt barken av hegg i en kasserolle. Han hadde veldig mye småsår på fingrene. Så hadde han satt fingrene i heggen. Dagen etterpå var han helt fin. Jegsmører på meg 2-3 ganger om dagen og ser resultater dagen etterpå.

Romgir skrev:

Jeg har de siste ukene fått sporadiske runde kløende flekker. Det er litt hvitt i midten. De dukker opp over alt på kroppen og klør forferdelig i noen dager. Hva kan det være?

Lillemy skrev:

Det høres for meg ut som at dette er elvblest. Litt vanskelig å vurdere siden jeg ikke har sett utslettene, men typisk med elvblest er at det klør mye, sprer seg forholdsvis likt, er rødt og blir litt vabblete (hovent). Du kan foreslå at han skal prøve å ta cetirizin neste gang dette skjer, han må prøve et par dager, for å se om det lindrer kløen. Men han burde nok dra til en lege for å få sjekket opp hva dette er, dessuten kan legen skrive ut medisiner til han, og det er mye billigere.

Ulla skrev:

Min mann får 2 - 3 ganger i året en forferdelig kløe som starter på to steder samtidig. f.eks på begge lårene. Så sprer det seg nedover bena, helt parallellt, mens det stedet det startet slutter å klø. Denne prosessen varer 2 - 3 uker før utslettet forsvinner under føttene. Denne gangen startet det på armene, likt på begge sider som tidligere, og sprer seg oppover. Det klør forferdelig. Han har fått salve til lindring, det hjelper kun kort tid av gangen. Har noen hørt om lignende tilfelle, og hva kan det være?

Diskuter utslett

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Skjærer

Kykkeline skriver at tre over 20m kan forlanges nedhogging i følge norsk lov. K...

Tyggis på klær

Jeg hadde en tyggis i lomma på en bukse, aner ikke hvordan den havnet der. Lomm...

Skjærer

Jeg synes at skjæra er en fin fugl. Jeg blir ikke så plaget, men den spiser op...

Tannpine

Tannpine er av de verste smertene et menneske kan oppleve. Vi alle vet at vi ikk...

Sår som ikke vil gro

Skal man smøre honning på ofte, og skal man smøre på nytt hver morgen?...