Vann i kroppen - kjerringråd

Vann i kroppen kan utløse symptomer slik som tunge og hovne bein. Det kan i noen tilfeller bli så ille at man ikke får på seg sko som man ellers trodde at passet. Hvis man har kjøpt seg nye sko, kan man oppdage at de har blitt trangere noen dager senere. Dette er en sterk indikasjon på at man har vann i kroppen.

En årsak til at det oppstår kan være litt dårlig blodsirkulasjon. Er en gravid er det også ganske vanlig å få det. Noen kvinner opplever også at de får vann i kroppen etter en fødsel. Dette kan nok ha noe med blodomløpet å gjøre. Uansett hva som er årsaken vil nok de fleste prøve å bli kvitt problemet.

Bli kvitt vannet i kroppen

Det har kommet inn noen råd mot vann i kroppen:

Det siste rådet går på å drikke mye vann. Dette høres kanskje litt rart ut, men vannet er med på å skylle ut saltene i kroppen. Salt er med på å binde vannet, så ved å fjerne det, fjerner man også vann.

Vann
Vann : Foto : kjerringrad.com

Vannmage skrev:

Jeg har følelsen av at det er vann i bukhulen, og det verker veldig mye. Kan gå opp 1-2 kg på kort tid. Jeg har hørt at løvetann-te også hjelper, men faste er kanskje bedre. Jeg har aldri hatt dette problemet før.

May-Liv skrev:

Kjerringrokk-te skal hjelpe mot vann i kroppen, har jeg hørt. Er det noen som har prøvd det?

Lisbeth skrev:

Jeg fikk masse vann i beina da jeg var på ferie i utlandet. Det var varmt, beina var kjempestore og stive. Det var vondt å bøye seg. Nå skal jeg snart reise til sol og varme igjen, kan dette skje en gang til? Kan jeg gjøre noe i forkant?

Synne skrev:

Bruk solidamin naturmedidisin mot lette urinveisplager, det er lett vanndrivende. Jeg har hatt tre tilfeller hvor jeg var kjent begynnende urinvrisplager, er i uke 30 nå og har da drukket dolidamin to til tre dager etter hverandre og jeg drikker en kopp kaffe hver dag. Jeg har ikke vann i kroppen ennå.

Cecilie skrev:

Jeg vil tipse om kjerringrokkte. Den teen er å få kjøpt både i vanlig matbutikk, helsekost og apoteket. Smaker mildt og funker. Jeg har slitt med vann i kroppen i mange år, og denne teen hjalp meg. Har ikke for mye vann i kroppen så lenge jeg tar 1-3 kopper pr dag.

Mona skrev:

Dersom du tar vanndrivende midler, skal du ikke ha saltfattig kost. Dette fordi salter og mineraler forsvinner ut med vannet.

Marianne skrev:

Neslete funker. Det kan kjøpes på helsekost.

Reka skrev:

Jeg er helt enig med Bella. Vann er den beste tørstedrikken.

Elisabeth skrev:

Kan man få kjøpt gaukesyre som te eller pulver som man har i kokt vann?

Christine skrev:

Jeg ser at ingen nevner det tipset jeg faktisk fikk av min hudlege, den gang jeg gikk gravid for 2. gang. Jeg hovnet opp og fikk masse veske i kroppen ved 1. svangerskap. Kjøp reisestrømper sa legen min. Det er nesten for bra til å være sant, men det virker. Spesielt hvis man er gravid. Trykket blir så stort at sirkulasjonen blir dårlig, når man er gravid. Reisestrømper setter et trykk på ankelen og får i gang sirkulasjonen. Jeg kjøpte vanlig støttestrømper/reisestrømper på apoteket. Man får strømper som går langt over knærne, men de koster flere hundre kroner. Mitt tips er å prøve de litt rimeliger som går litt opp på leggen. Dersom du sitter mye stille eller ligger skal man ikke bruke de. Det er spesielt for de som står og går en del. De dagene jeg ikke hadde noen rene strømper, ble jeg hoven i hendene og ansiktet. Man merker forskjell ganske raskt.

Anja skrev:

Jeg har ikke så mye greie på hvordan man skal bli kvitt for mye vann i kroppen, men en ting vet jeg og det er at etter at jeg la om kostholdet til mer grønnsaker og frukt, grovt brød, og vann, føler jeg meg mye bedre. Folk nå for tiden spiser for mye junk food, sånn som snop, kaker, sjokolade, kjøtt og lignende. Undersøk raw food diet, ph dietten, og the watercure. Disse tre tingene her har hjulpet meg til bedre helse, men for og få bedre helse må man være villig til og legge om kostholdet.

Marit skrev:

Jeg har i perioder før vært plaget med vann i kroppen, men det har aldri blitt helt borte, jeg har nå så mye vann i kroppen at benene er merkbart større enn vanlig, og brystene og hendene er større. Det tar imot på innnsiden av knærne når jeg bøyer meg. Jeg er på leit etter noe som kan hjelpe effektivt. Har prøvd en kur de snbefalte på apotek, Mini- aqua eller noe lignende, men synes det ble værre. Kan gå hele dagen uten å gå på do, men må stå opp 2 ganger om natten. Jeg er 55 år og trener, men har fri i påsken. Jeg sover dårlig hvis det kan være med å kartlegge problemet.

Elise skrev:

Aldri fortell noen at med vann skal vann fordrives. Jeg hørte det gjennom hele svangerskapet og i barselperioden. Resultat: veldig mye vann i kroppen. Kom til en fantastisk lege som fortalte meg at jeg var i ferd med å forgifte kroppen pga. for mye vann. Bare en advarsel! Max 2 liter, sa legen til meg, verken mer eller mindre. Har man begynt med å samle vann i kroppen, skal man ihvertfall ikke drikke litervis for å bli kvitt det.

Sofie skrev:

Må si meg enig med hun siste her. Drikker du mye, så kvitter kroppen seg med det overflødige, mens hvis du drikker for lite, så samler kroppen på det. Ellers er det å unngå for mye salt mat.

Bella skrev:

Med vann skal vann fordrive. Seriøst, det hjelper å drikke masse vann.

Siv skrev:

Eplesidereddik, prøv det. Det er vanndrivende sies det. De fleste kolonialer har dette.

Linda skrev:

En te av gullriste skal være vanndrivende og man kan ta den i svangerskapet. Den kjøpes på helsekostforretninger og koster ikke mye.

Rosa skrev:

Jeg har masse vann i kroppen som jeg gjerne vil bli kvitt . Kan noen hjelpe meg med det jeg har masse vann?

Snurri skrev:

Kan dette være til hjelp i svangerskapet også?

Gressenka skrev:

Hvordan skal jeg bruke gaukesyra og hvor finner jeg den? Kan den kjøpes i helsekost, er den f,eks å få kjøpt som te?

Diskuter vann i kroppen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Atopisk eksem

Etter mange år i villrede og fortvilelse av atopisk eksem, fant jg en god løsn...

Kløe

Det er ikke helt sant, jeg prøvde dette hjemme, men det ble ingen forandring....

Halsbrann

Lovehearts fungerer utmerket mot halsbrann....

Urinsyregikt

Fellesnevneren for mat man med urinsyregikt bør unngå er alt som inneholder pu...

Halsbrann

Etter å ha lest mange av kjerringrådene og i tillegg rådene til Dr. Fedon Lin...