Appelsinhud - kjerringråd

Appelsinhud er det noen kaller det som heter cellulitter. Mange går å kjøper dyre skurekremer for ansikt og kropp. Et råd en leser fikk for mange år siden var å ta kaffegrut og vanlig lanosåpe. Dette skal blandes sammen og brukes som en vanlig skure/peeiling -krem. Utrolig nok så er dette mer effektivt en de kjøpekremene hun har prøvd før. PS: husk å smøre huden godt etterpå. Da har du fått noen kroner tilovers å kan unne deg en god fuktighetskrem.

Det er viktig å lukke porene etter rensing. Sitron er effektivt, enten som ferskvare eller presset sitron på flaske. Dypp en bomullsdott i kaldt vann, ta noen dråper sitron på å smør dette på huden etter behandling av appelsinhud.

Cellulitter og appelsinhud

Cellulitter kommer av at underhudsfett skyter frem og bygger opp et bølgeformet område i huden. Begrepet cellulitter har egentlig sitt opphav fra det franske språk og er så gammelt som 150 år. Over 80 prosent av alle kvinner opplever dette problemet i større eller mindre grad. Syndromet er helt harmløst, men det kan det føre til psykososiale problemer for den det gjelder.

Det er ikke funnet noen signifikant årsak til cellulitter, men i følge Wikipedia så skal mange tro at salt har noe med utviklingen av cellulitter å gjøre. Dette kjerringrådet er nok ikke noen medisin mot problemet, men det skader i alle fall ikke å teste det ut.

Appelsin
Appelsin : Foto : kjerringrad.com

Rebecca skrev:

90% av kvinner får cellulitter. Jeg har selv begynt å få cellulitter på lårene og på rumpen, og synes ikke det ser noe pent ut. Grunnen til at flere kvinner enn menn har dette problemet har med ett av fettlagene under huden og gjøre. Vi har alle 3 lag med fett under huden, og cellulittene kommer av det ytterste laget. Alle kvinner har "fettklumper" under huden, men det kommer vanligvis frem hvis du legger på deg, fordi det ekstra fettet presser disse fettklumpene opp mot huden.

Menns underhudsfett er ikke laget slik at det forekommer cellulitter. Det skal også ha noe med musklene og gjøre, men jeg er ikke helt sikker på hva. Alkohol og røyking kan også gjøre problemet større, og hvis moren din har problemet, har du dessverre en større sjanse for å ende opp med samme problem. Drikk mye vann, tren for å få strammere muskler og masser området, er de beste tipsene jeg kan komme med.

Dame skrev:

Leit å lese om unge, sikkert flotte jenter, som lar seg trykke ned av hud som ikke er helt jevn. Sjøl er jeg i godt voksen alder, og huden er selvsagt ikke silkeglatt. Jålete er jeg fremdeles, og vil sikkert være det resten av livet. Men jenter, ikke la appelsinhuden eller andre ting med kroppen være en brems i livene våre. Tren, spis sunt og unn dere noen deilige utskeielser.

Rund og god skrev:

Jeg har også prøvd shape massasje, men til motsettning av hva som er nevnt tidligere så hadde det super virkning på meg. Jeg fikk litt blåmerker, spesiellt på rompa, men de sa de var et veldig bra tegn. Det viser at sirkulasjonen virkellig bygges opp på nytt. Jeg trente ikke noe serlig mer, men gikk en del turer og drakk mye vann. Jeg reduserte litt på sukker etc, men noe må man jo gi om man vil ha resultater. Jeg har forstått at ingenting kommer gratis og jeg gikk inn ca 3 cm på hvert lår, 5 på magen og nesten 6 over baken. Dette tok ca 7 ganger, og da var de resterende 3 behandlingene bare bonus for min del. Samtidig fikk jeg tilbake varmen i kroppen og kraft i muskulaturen. Har testen lpg behandling også, men denne er helt uten virkning, bare kjempedyr. De som jobber på Røa har lang erfaring og veldig hyggelige. Men ja, det gjør litt vondt.

Hilde skrev:

Få en person som er hard i klypa til å massere hardt, bruke tomlene og gni ut cellulittene. Ser det er nevnt ovenfor, men sier det igjen fordi det faktisk hjelper. Og jeg har i mange år hatt veldig gode resultater med denne type behandling. Men det gjør vondt.

Bli kvitt skrev:

Er det mulig å trene det vekk?

Sara skrev:

Jeg er bare 13 år, men har appelsinhud i ansikt og på armer. Det hjelper veldig mye å sole seg. Hos meg forsvant det nesten, men det kom dessverre tilbake.

Anonym skrev:

Jeg er15 år, trener hver dag, men allikevel blir det nesten bare mer og mer av dem. Spesielt på lårene rett under rumpa. Jeg vil ikke kalle meg tynn eller tykk, men har mye muskler i føttene, og trener jo hele tiden. Jeg har prøvd alt, drikker mye vann, sunt kosthold, kremer, spa og alt som er, men de blir ikke borte. Jeg får bare håpe på at folk ikke legger like mye merke til det som meg.

Camilla skrev:

Cellulitter er overbelasting i fettcellene i underhuden. Dettes ses som ujevn overflate. Mye sukker og salt kombinert med soling kan gjøre at kollagenefibrer i underhuden blir mer løs, og lettere for å binde til seg fett. Anbefaler å unngå sukker og koffein. Spis sunt, tren jevnlig. Det er det beste rådet. Det finnes ingen mirakelkurer som kan bli kvitt cellulittene. Kaffe og lano kan øke blodsirkulasjon noe, men det mest effektive er trening, sunt kosthold og evt. kan man bruke kremer som virker oppstramende. Selv har jeg tenkt å begynne med eteriske oljer og se hvilken effekt det kan ha som en forbygging mot cellulitter. Mye lettere å forbygge enn å fjerne. Mvh utdannet hudterapaut.

Vivipuz skrev:

Kopping kan hjelpe svært godt. Eller så har apotekene en sånn hard hanske eller sånn børste mot cellulitter. En hard svamp å gni seg med i dusjen?

Jeg ble kvitt appelsinhud! skrev:

Og det ved å legge om kosten. Kuttet ut alt av sukker, hvetemel, melk, ubrukelig fett. Spiste mye grønnsaker, og ellers rent kjøtt, villris, oliven- og kokosolje. Og Sim sala bim.

Etter 2 måneder hadde jeg gått ned mange kilo, var stram og fast i fisken og hadde ikke en eneste cellulitt, og de var det opprinnelig mange av. Omlegging av kosthold funker. Lykke til alle appelsinhud (eks)søstre!

Hun derre skrev:

Går det ann å ha det i 10-13 års alderen? Jeg var litt lubben da, men gikk ned ca 10kg, og det så ut som at jeg mistet noe som kanskje var appelsinhud på innsiden på lårene. Nå er jeg 16 år, og har ikke så mye lengre. Det jeg gjorde var å gå en tur på fjellet, en eller to ganger i uken.

Appelsina skrev:

Appelsinhud er et helt naturlig, kvinnelig fenomen. I renessansen var det ansett som vakkert (bare tenk på gamle malerier av nakne, lubne damer). Min bestemor sa en gang: hva er denne appelsinhuden de snakker om? Så viste jeg henne låra mine. Å, er det bare det der? Det har da alle damer, var hennes kommentar. Ta det med ro jenter, lykken finnes ikke i stramme mannfolklår.

Jenta skrev:

Er nok enig i at trening, særlig av rumpe og lår, f.eks sykling hjelper mest mot dette. Sammen med sunt kosthold. Men det viktigste er tross alt at man føler at man holder seg i form. Gode turer i skog og mark i all slags vær og gjerne sykkelturer hele året også. Så lenge jeg gjør dette, får celulittene bare være der, jeg blåser i det. Jeg blir ikke kvitt dem likevel og livet er for kort til å henge seg opp i sånt.

Nina skrev:

Det finnes også noe som skal være veldig til hjelp, som strammer opp huden. Den heter Matis Ice Cold Slimming Duo. Hørt at den er veldig bra, men den koster dersverre litt.

Marie skrev:

Huff, disse celulittene. Godt å høre at det er flere som sliter med det. Jeg har både skubbet meg med skrubber, kaffe grut, kjøpt dyre kremmer, vært på behandliger, trener flere ganger i uken, er tynn (faktisk undervektig på bmi), drikker varmt vann med sitron i, celulitt te, spiser sunn mat, aldri snop og lignende, men jeg skal bare si dere en ting. Celulittene går verken bort eller blir mindre synlig, men det kommer bare flere og flere. Samboeren min masserer både rompen og lår hver kveld i 15 min og jeg sover med krem og plastfolie om natten. Gruer meg til sommeren.

Cita skrev:

jeg veier bare 52 kg og er 21 år er kjempe tynn men har appelsin hud på rumpa for det. Så det har ikke noe med vekt og gjøre. Jeg trener regelmessig. Det er vanskelig å få det vekk virker det som.

Cecilie skrev:

Jeg har begynt og få appelsinhud på magen også, kan det virkelig spre seg så mye? Lårene ser ikke ut.

Trine skrev:

Jeg har prøvd en vakum massasje.ER utrolig effektiv ((:

Tulla skrev:

Jeg har appelsinhud, eller boblelår som jeg liker å si. Jeg har prøvd såkalt shape-massasje, og fraråder på det sterkeste å prøve det. Noen cm gikk jeg inn. Men fikk enorme blåflekker som egentlig er der enda, ett sted under huden pluss masse mer sprukne blodkar som jeg ikke hadde tidligere. Tror den eneste måten å holde boblelåra i sjakk er å holde vekta stabil pluss trening. Ut å gå :-) Og så kan man jo holde huden myk og fin med skrubbing og gode kremer!

Peiling skrev:

Det er riktig at cellulittene kommer av underhudsfett. Noen merker bedring når de trener jevnlig, men det er ikke noen garanti, bare en løsning for noen. Fettsuging eller laserbehandling er et alternativ. Det hjelper også med bindevevsmassasje, men det må gjøres ordentlig, med kraft i nevene. Prøv med en massasjeskrubbe i dusjen, eller noe lignende du kan bruke som grov massasje. Mange har dette noe uforskyldte problemet, er ikke sikkert du noen gang får det bort. Men lykke til.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter appelsinhud

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...