Bihulebetennelse - kjerringråd

Har du bihulebetennelse? Det kan være vanskelig å tømme bihulene hvis det først har satt seg fast slim der, og da er veien kort til å utvikle bihulebetennelse.

En effektiv måte å tømme bihulene på er å holde for det ene neseboret mens du trekker hardt innover gjennom det andre. Gjenta dette flere ganger daglig. På den måten lages et undertrykk utenfor bihulene og et overtrykk inne i bihulene, og snue og snørr kommer etter hvert ut. Dette kan gjøre slutt på en begynnende bihulebetennelse og muligens forkorte tiden for en neseforkjølelse. Hold for det ene neseboret. Hvis du trekker inn snørr uten å gjøre dette, kan du gjøre vondt verre.

En annen metode er å bruke en neti pot. Dette er en kanne med en tut som passer til neseboret. Den har vært brukt i India i århundrer. Her skal man blande saltvann og la det renne fra det ene neseboret og ut gjennom det andre ved hjelp av tuten i kanna. Dette skal visstnok rense opp slik at man lettere blir kvitt en bihulebetennelse.

Kannen fås kjøpt på de fleste apotek. Den kan være laget av alt fra keramikk til metall og plastikk.

Neti pot mot bihulebetennelse
Neti pot mot bihulebetennelse : Foto : kjerringrad.com

Bihula skrev:

Jeg har hatt bihulebetennelse i en stund nå, og begynner virkelig og bli lei av å gå til toalettet for og snyte meg. Så er det noen her som vet om hva som hjelper best? Og som ikke tar så lang tid og bli frisk av?

Maddy skrev:

Dette var løsningen sin det. Jeg sliter med dette nesten ved hver forkjølelse, og kjente nå at det var en gryende betennelse på gang. Satt en dag hvor jeg tok sånne innblåsninger i ny og ne, og tok noen jevne, skikkelige utblåsninger en tid etterpå. Jaggu ble det fangst, og trykket forsvant. Det var enkelt, og greit. Jeg vet ikke hvor mye det fungerer eller hvor vondt det gjør om betennelsen har virkelig slått rot, men det fungerte godt i mitt tilfelle.

Heidrun skrev:

Pepperot er et godt råd. Tygg små biter rå perrerot regelmessig, eller riv med rivjern og legg det, fordelt i et stykke tynt tøy, på bihulene. Det lindrer og åpner, men er sterkt.

Bihule skrev:

Jeg har vært plaget med bihuler i flere år. Neseskylling har holdt det i sjakk. Men etter at jeg begynte med hvitløks tabeletter, er det borte.

Tett skrev:

Skal man holde for det samme neseboret hver gang man trekker inn, eller bytte på? Jeg kjenner ikke noe bedring. Jeg er så tett på den ene siden at hele øret mitt er potte tett i tillegg.

Hei skrev:

Jeg vil anbefale folk til å prøve å slutte med melkeprodukter hvis man sliter veldig. Det er betennelsefremkallende og øker slimproduksjonen. Så hvis noen virkelig plages med bihulebetennelse (eller slimete hals eller rennende nese og lignende), så er det vel verdt et forsøk? Det funker for meg og min mor.

Helene skrev:

Fenu-max er helt fantastisk- med mindre man er allergisk mot noen av ingrediensene så klart, og da blir alt mye verre. Dette er imidlertid uhyre sjeldent og håper ikke at noen blir skremt til å ikke prøve en slik vidunderkur.

Anne Lene skrev:

Hvordan kan jeg takke nok for dette råd? Jeg har hatt vondt i bihulene i snart en uke, prøvde dette og det hjalp med det samme. Hele trykket forsvant. Jeg hadde trodd det hadde motsatt effekt, men det virker det her. Takk takk

Martin skrev:

Nesehorn er mitt heteste tips.

Kristin skrev:

Vil bare si at jeg prøvde Fenu-max en tid tilbake. Fikk da en voldsom allergisk reaksjon med enda mer opphovnede slimhinner i nesen, kraftig nysing, elveblest og hovne lepper. Følte meg da 10 ganger verre.

Marianne skrev:

Jeg har slitt med bihulebetenenelse i mange år. Fikk så et tips om å prøve Fenu-max som kan kjøpes på helsekost. Ved minste symptom på tett nese tar jeg kapslene som inneholder timian og bukkehornfrø. Det har ikke satt seg som betennelse de siste årene. Vil absolutt anbefale andre å prøve dette.

User skrev:

Jeg hadde vel aldri prøvd dette om jeg hadde tenkt meg om. Det å dra inn har jeg hørt skal forverre greiene, men jeg gjorde nå det, og merkelig nok fikk jeg snytt ut en god del guff, noe jeg ikke greide isted. Det blir uansett en halvtime i dusjen nå snart. Det er nå ikke det verste det, siden en lang varm dusj ikke akkurat er den verste medisinen som finnes.

Solveig skrev:

Har mista smak og luktesans etter en forkjølelse i slutten av juni. Er det noen som har gode råd? Det er grusomt og ikke smake/lukte noen verdens ting.

Anja skrev:

Jeg har hatt bihulebetennelse i mange år etter at jeg fikk en feilbehandling hos tannlegen. Det som har hjulpet meg er ph dietten og raw food dietten. Jeg har kuttet ut kjøtt og lever nå på frukt og grønnsaker. Sitron er utrolig rensende og grapefrukt også.

Bach skrev:

Har nå hatt vondt i 2 uker. Ble satt på antibiotika for 5 dager siden, men smertene har bare blitt verre og verre. Ibux og Paracet har ingen virkning på smertene. Det eneste som fjerner smertene er å ha kald væske i munnen. Har drukket 7 liter vann i løpet av dagen idag. Slitsomt å løpe til do hele tiden. Er det noen som har noen tips?

Thomas skrev:

Kok opp 1 hel hvitløk i vann og legg et hånkle over hodet og kjelen, innhaler dampen. Dette funker veldig bra. gjentas 2 ganger daglig til plagene gir seg.

Jaja skrev:

Skal man virkelig trekke inn? Er det ikke derfor man får bihulebetennelse da? Jeg syns det gjør veldig vondt å dra inn snørra.

Mamalou skrev:

Hvitløksfedd i neseboret, det har en fabelaktig effekt!

Bjarne skrev:

Var ofte plaget med bihulebetennelse, som ofte strakte seg ut i tid. Etter to omganger hos akupunktør har jeg vært fri de 4 siste år. Ett godt råd er også nesehorn som har reddet meg flere ganger ved begynnende forkjølese og tett nese/såre bihuler. Jeg kjøpte min på apoteket.

Tettt i tett skrev:

Det hjal med dette, trykket forsvant :)

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter bihulebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Krøllete voksduk

Voksduker er ikke bare krøllete. De er brettet så kraftig at de nesten må spa...

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...