Bihulebetennelse - kjerringråd

Bihulebetennelse kan forårsake symptomer som hodepine og tannverk. Grunnen til dette er at bihulene befinner seg i neseroten/pannen og over jekslene.

Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner. Det er derfor ikke noen god opplevelse å fly med bihulebetennelse.

Noen sliter med kronisk bihulebetennelse noe som gjør at de stort sett får det hver gang de er forkjølet selv om det ikke er smittsomt.

Bli kvitt bihulebetennelsen

Her er det noen råd du kan teste ut dersom du har bihulebetennelse:

Unngå melk
Unngå melk : Foto : kjerringrad.com

Jenny skrev 21. juni:

Et tips til dere som syns ingenting hjelper, og at problemet kommer og går: nesa kan være synderen. Legen min tok en titt, viste seg at jeg har såkalte nese-polypper som stenger lufttilførselen opp det ene neseboret. Man skjønner det ikke nødvendigvis, fordi nesa renner og renner, som ved allergi eller lignende, fordi nesa oppfatter en forstyrrelse og prøver å gjøre noe med det. Etter at jeg Fjerna polyppene, kom ikke symptomene tilbake. Dessuten bruker du mindre antibiotika.

Anders skrev 02. januar:

Pass på at man ikke får trekk på på pannen når det er surt vær og kaldt ute. Bruk lue. Se hvorden sengen er plassert i soverommet, at den ikke er står framfor vinduet eller at ventilen på vinduet er åpnet så man får trekk, eller blir kald på pannen når man sover på natten. Det hjalp meg. Jeg hadde betennelse flere ganger i året.

Alfred skrev 14. juni:

Jeg har hatt kronisk bihulebetennelse i 15 år, to bihuleoperasjoner og er ikke bra. Det som hjelper meg er nesespray som man må få hos legen.

Nathan skrev 11. juni:

Jeg plages av kronisk bihulebetennelse. Hvordan bruker du salvien til behandling?

Bette skrev 05. april:

Jeg var ofte plaget med bihulebettennelse gjennom mange år. Gikk til Homopat og har ikke hatt vonde bihuler på 5-6 år.

Huldra skrev 24. mars:

Vanlig saltvannsnesespray burde vel også gjøre samme nytten?

Sinikka skrev 25. januar:

Jeg har tette og vonde bihuler og legen ba meg gjøre dette. Det var årets knalltips. Jeg sniffet vannet ut også og alt pusset inni i bihulene kom ut og lettet veldig på trykket.

Mariann skrev 18. januar:

Å dampe kamille urter (fåes kjøpt på helsekost) kok opp vann og kamille, sitt med handkle over hode og innhaler. Det er veldig effektivt.

Heksa skrev 15. oktober:

Noen dråper Tea Tree Oil i varmt vann virker max. Jeg ble frisk etter en halv dag.

Tone skrev 16. august:

Ikke gi opp. Skyll regelmessig med saltvann, gjerne fra nesehorn (neseskyller). Etterhvert blir en forsåvidt ganske flink, selv om det er litt ubehagelig. Len hodet forover og vend øret mot vasken. Hold munnen åpen hele tiden, og konsentrer om å puste gjennom den. Skyll gjerne begge veier. På helsekost: Fenumax er også veldig bra. (Ikke den ta hvis du prøver å bli gravid). Hilsen en med kronsik bihulebetennelse.

Lene skrev 08. august:

Ingen av rådene her funka for meg, begynner å bli desperat.

Robin skrev 23. mai:

Det er bare å gå ned til sjøen å sniffe inn litt vann. Det funker. Men hvis du ikke bor nært sjøen er det bare å koke opp så mye vann som du vil (jo mer vann du tar nedi desto svakere blir det) og 1 ts. salt.

Mette skrev 07. april:

Alternativt kan du dryppe litt saltvann i nesa mens du ligger med hodet bøyd bakover, og la det virke noen minutter. Dette var mest effektivt for meg. Og det er deilig når det "bobler" i bihulene. (jeg blander 3dl vann 1ts salt)

Tobias skrev 28. februar:

Dette funket kjempe bra. Bihulene løsnet med en gang! Vann + Salt = supert!

Lindis skrev 29. desember:

Neit pot er det samme som nesehorn og fåes kjøpt på apoteket.

Kari skrev 29. november:

Prøv ørelys, det hjelper hvis du plages av bihulebetennelse, men også for øreverk eller øresus.

Eksplorer skrev 15. september:

Forsto ikke helt hvilken behandling du viser til, er det skylling med salviete?

Benji skrev 04. august:

Svaret er enkelt, mirakelurten salvie. Dette reddet meg fra smertene etter bare tre ganger. Salvie dreper bakterier og virus, samt de resistente. Kjøp tørket Salvie på Helsekost eller Apoteket, på innvandrerbutikkene er den nesten gratis.

Tre slike behandlinger fjernet all dritten fra bihulene og har ikke vært plaget siden.

Kompis skrev 23. januar:

Fra jeg var 28 år var jeg kronisk plaget med bihulebetennelse flere ganger per år. Legen min hadde gitt meg antibiotika mot dette i en årrekke. Jeg skriver dette fordi livet mitt ble endret på dagen etter at jeg hørte om alternative metoder for slike plager. Tilfedigvis traff jeg en magiker som fortalte meg om mine energier i kroppen min som etter hans dømme ikke fungerte helt korrekt. Det tok ham 5 minutter med noen håndbevegelser å endre mine energier. Jeg var svært skeptisk på resultatet, men ettersom jeg ikke betalte ett øre for dette var del vel greit. Jeg har aldri siden hatt plager med bihuler. Dette var i Sandnes for over 20 år siden. I dag er jeg 50 og bor på Østlandet.

Netipots skrev 12. desember:

Neti pots er neseskyllere. De brukes til å skylle gjennom nesen. Det åpner bihulene og man skyller bare gjennom nesa med saltvann. Jeg har prøvd det og det gjør litt vondt, bare så dere er advart :)

Eldre kommentarer: 1

Diskuter bihulebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...