Bihulebetennelse - kjerringråd

Bihulebetennelse kan forårsake symptomer som hodepine og tannverk. Grunnen til dette er at bihulene befinner seg i neseroten/pannen og over jekslene.

Når bihulene blir tette og betente, dannes det noe som kjennes ut som trykk i nesen. Det er dette trykket som forårsaker smerter i hode og tenner. Det er derfor ikke noen god opplevelse å fly med bihulebetennelse.

Noen sliter med kronisk bihulebetennelse noe som gjør at de stort sett får det hver gang de er forkjølet selv om det ikke er smittsomt.

Bli kvitt bihulebetennelsen

Her er det noen råd du kan teste ut dersom du har bihulebetennelse:

Unngå melk
Unngå melk : Foto : kjerringrad.com

Merete skrev:

Saltvanns nesedråper som for eksempel Nirvana, kjøpt på apoteket, eller som du lager selv. hjelper mye bedre enn saltvannspray.

Citrus skrev:

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bidige forkjølelse endte opp med tett nese og smerter i hodet i lang tid. Så leste jeg et sted at citrus-frukt og saft kunne føre til opphovnede slimhinner i nese/svelg. Jeg har alltid hatt for vane og drikke et glass appelsinjuice til frokost. Etter at jeg har sluttet med det, så har jeg veldig sjelden bihulebetennelse. Så mitt råd er å kutte ut appelsinjuice hvis du sliter med kronisk bihulebetennelse.

Jenny skrev:

Et tips til dere som syns ingenting hjelper, og at problemet kommer og går: nesa kan være synderen. Legen min tok en titt, viste seg at jeg har såkalte nese-polypper som stenger lufttilførselen opp det ene neseboret. Man skjønner det ikke nødvendigvis, fordi nesa renner og renner, som ved allergi eller lignende, fordi nesa oppfatter en forstyrrelse og prøver å gjøre noe med det. Etter at jeg Fjerna polyppene, kom ikke symptomene tilbake. Dessuten bruker du mindre antibiotika.

Leiv skrev:

Ta salvie, et par spiseskjeer og tilsvarende kamille (i te-form, tørket) sammen med en god neve salt i en kasserolle som kokes opp. Dampes inn i nese og munn med håndkle over hodet. Pass på og holde litt avstand. Hold hodet der til kasserollen avgir mindre damp. Det blir ca. 15 min. inhalering. Sett kasserollen til side til neste gang og kok opp igjen med 1 teskje salvie og kamille i tillegg.

Kirsten skrev:

Lag te på Salvie. Det er effektiv mot halsvondt og forkjølelse. Ingefær også som te eller i mat har antibiotisk effekt. Skylle nesa hjelper, men er tidkrevende, men så lenge en slipper å bruke antibiotika så er det verdt det.

Marte skrev:

Akupunktur var min redning etter hyppige bihulebetennelser. Jeg har ikke hatt det siden.

Anders skrev:

Pass på at man ikke får trekk på på pannen når det er surt vær og kaldt ute. Bruk lue. Se hvorden sengen er plassert i soverommet, at den ikke er står framfor vinduet eller at ventilen på vinduet er åpnet så man får trekk, eller blir kald på pannen når man sover på natten. Det hjalp meg. Jeg hadde betennelse flere ganger i året.

Alfred skrev:

Jeg har hatt kronisk bihulebetennelse i 15 år, to bihuleoperasjoner og er ikke bra. Det som hjelper meg er nesespray som man må få hos legen.

Nathan skrev:

Jeg plages av kronisk bihulebetennelse. Hvordan bruker du salvien til behandling?

Bette skrev:

Jeg var ofte plaget med bihulebettennelse gjennom mange år. Gikk til Homopat og har ikke hatt vonde bihuler på 5-6 år.

Huldra skrev:

Vanlig saltvannsnesespray burde vel også gjøre samme nytten?

Sinikka skrev:

Jeg har tette og vonde bihuler og legen ba meg gjøre dette. Det var årets knalltips. Jeg sniffet vannet ut også og alt pusset inni i bihulene kom ut og lettet veldig på trykket.

Mariann skrev:

Å dampe kamille urter (fåes kjøpt på helsekost) kok opp vann og kamille, sitt med handkle over hode og innhaler. Det er veldig effektivt.

Heksa skrev:

Noen dråper Tea Tree Oil i varmt vann virker max. Jeg ble frisk etter en halv dag.

Tone skrev:

Ikke gi opp. Skyll regelmessig med saltvann, gjerne fra nesehorn (neseskyller). Etterhvert blir en forsåvidt ganske flink, selv om det er litt ubehagelig. Len hodet forover og vend øret mot vasken. Hold munnen åpen hele tiden, og konsentrer om å puste gjennom den. Skyll gjerne begge veier. På helsekost: Fenumax er også veldig bra. (Ikke den ta hvis du prøver å bli gravid). Hilsen en med kronsik bihulebetennelse.

Lene skrev:

Ingen av rådene her funka for meg, begynner å bli desperat.

Robin skrev:

Det er bare å gå ned til sjøen å sniffe inn litt vann. Det funker. Men hvis du ikke bor nært sjøen er det bare å koke opp så mye vann som du vil (jo mer vann du tar nedi desto svakere blir det) og 1 ts. salt.

Mette skrev:

Alternativt kan du dryppe litt saltvann i nesa mens du ligger med hodet bøyd bakover, og la det virke noen minutter. Dette var mest effektivt for meg. Og det er deilig når det "bobler" i bihulene. (jeg blander 3dl vann 1ts salt)

Tobias skrev:

Dette funket kjempe bra. Bihulene løsnet med en gang! Vann + Salt = supert!

Lindis skrev:

Neit pot er det samme som nesehorn og fåes kjøpt på apoteket.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter bihulebetennelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...