Bilsyke - kjerringråd

Bilsyke oppleves som kvalme og ubehag i magen. Det kan i ytterste konsekvens føre til klam hud og oppkast. Det kan også ødelegge en hel ferie for den som har problemet. Når man blir kvalm i bil kan det ha flere årsaker, men ofte kan man skylde på reisesyke/bilsyke. Særlig hvis dette inntreffer når man sitter og leser i bilen, eventuelt at det er veldig varm og tett luft.

En innsender har sendt oss et tips som høres litt merkelig ut. Men det skal visstnok hjelpe å sette et plaster på navlen hvis man lider av kronisk bilsyke. Innsenderen sier at han ikke har noe forklaring på hvorfor det virker, men det gjør det, påstår han.

Bli kvitt bilsyke

Andre tips mot bilsyke er å prøve å unngå å lese og konsentrere seg om bilens bevegelser. Hvis man følger med langt framme på veien vil kroppen være forberedt på hva som blir å skje og det er dermed mindre sannsynlig at man blir kvalm. Grunnen til det er at kvalmen oppstår når det ikke er samsvar mellom hva man ser og hvordan kroppen beveger seg. Det er derfor ikke så lurt å se i ei bok, eller stirre tomt på objekter inne i bilen.

Til og med hunder og andre dyr kan også bli bilsyk. Og de kan man jo ikke be om å slutte å lese i boka, heller. Hunder som blir bilsyk bør helst sitte oppreist i bilen. De bør også ha rikelig med frisk luft, så å åpne et bilvindu kan være lurt.

Plaster på navlen
Plaster på navlen : Foto : kjerringrad.com

11år skrev:

Jeg har veldig lyst til og prøve så gleder meg til og se hvem som virker. Jeg er en jente på 11år og blir fort bilsyk så jeg skal prøve.

Anonym skrev:

Det skal hjelpe med ingefær (tepose med ingefær). Stopp på en bensinstasjon for å få varmt vann eller ta med varmt vann selv.

Zia skrev:

Jeg har fått vond rund navlen min da jeg løftet tungt. Jeg har vært hos legen men legen skjønner ikke når jeg forklarer. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøer. Jeg har hatt veldig vond i 2 dager.

Vigdis skrev:

Dette skal absolutt prøves, vi er nettopp ferdig med biltur med to syke barn.

Jente 12 skrev:

Det hjelper også og trykke på navlen.

Em' skrev:

Det jeg synes hjelper er å sitte forran i bilen og bare se rett fram på veien, høre på høy musikk og spise salt lakris.

Lille my skrev:

Jeg er en dame på 42 år. Som lita ble jeg veldig bilsyk. Min mor fikk rådet om plaster over navlen, ja, det funket på meg og min sønn på nå 16 år. Han har brukt plaster på navlen på hver eneste langtur fra Ålesund til Oslo og lenger. Og det har funka på han også. I dag kom han hjem fra tur til Bornholm med korpset. De kjørte buss opp og ned. Skeptiske ledere på vei ned ang. plasteret, men de barna som ble bilsyke på vei ned, fikk plaster over navlen på vei hjem og det funket.

Morfra skrev:

Prøv med åpent vindu når du kjører.

Inger skrev:

Hvis du skal på biltur med et barn som klager stadig vekk om at han/hun er kvalm er det smart å kjøpe noe de tror kommer til å hjelpe. Min mor tok å kjøpte en pakke med Extratyggis. Hun ga deretter en til lillesøster og sa at det var reisetyggis for kvalme. Det funker hele veien opp til Nord-Norge og hjem.

Anonym skrev:

Jeg har en venn som blir bilsyk veldig fort og han har kastet opp fø,r men jeg skal be han prøve med et plaster på magen.

Marita skrev:

Jeg har brukt dette tipset med plaster på navlen, siden jeg var lita jente. Da datteren min ble bilsyk i tidlig alder, prøvde jeg dette rent automatisk. Hun var ikke gammel nok til å vite hvorfor, eller skjønne at hun ble bilsyk, så jeg er helt fascinert over at dette faktisk virker. Om vi skal på biltur opp mot en time, må det plaster på, ellers kaster hun opp, dette uten unntak. Jeg har desverre fått testet dette litt, siden jeg er en glemsk og spontan person som plutselig kan bestemme meg for biltur. Det vi også merket, er at plasteret må være stort nok til å dekke hele navlen, ikke bare symbolsk, bruk heller to plaster enn et for lite.

Kamilla skrev:

Plaster over navlen funker veldig bra. Og det med svettearmbånd og en ert som trykker mot pulsen. Men det går også an å kjøpe et armbånd på apoteket, hvertfall her i Bergen. På det armbåndet er det en liten klomp akkurat som en ert som skal trykke lett inn på pulsen.

Farlig + Interessant skrev:

Om du skal ha et plaster bak øret ditt, ikke ta den for stramt det skal skade øret. Navlen er ikke så farlig. Dette med navlen har eg ikke prøvd. Dette må jeg prøve. Jeg skal reise til Kosovo og det blir en lang tur så håper det fungerer.

Anna skrev:

Høy musikk i ørene hjelpe mye. Jeg pleier å reise fra Stavanger til Bergen de første turene ble jeg kjempe kvalm, så fikk jeg ipod til jul, tok inn favoritt sangene mine og hørte på de ganske høyt i bilen, da er du i din egen verden.

Hege skrev:

Å sette plaster på navnlen virker veldig bra. Jentungen på 3 år klager ikke mer over kvalmen. Hun kastet opp i bilen for 2 mnd siden.

Andrea skrev:

Funker det med plaster på magen når man skal ta karuseller også? Jeg skal til tusenfryd snart og blir fort kvalm.

Linda skrev:

Om hunden din blir bilsyk kan du feste en persillekvast i halsbåndet. Og ha den der under hele bilturen. Det er jo også så klart viktig med tilgang til frisk kjølig luft (om sommeren) og vann. Unngå også måltid rett før kjøreturen.

Testet skrev:

Jeg har prøvd dette flere ganger, og det har utrolig nok funket hver gang. Syntes det hørtes rart ut i førsten, men det fungerte på meg. Prøv det!

Twilight skrev:

Iben skrev at det hjalp med plaster bak øret, men hvor bak øret skal man sette plasteret?

Kalkulator skrev:

Leste nettop noe om barn som blir bilsyke. Og alle de tullete rådene for og bli kvitt dette. på engelesk heter det motion sickness (bevegelsessyke), årsaken er at balanseorganet i det indre øret blir irritert. Dette kommer av store bevegelser man selv ikke har kontroll over, men nok teori.

Hva med å trene balanse? Selv har jeg aldri spydd i en bil, holder på litt med klatring og om sommeren er det slakkline dansing. Har dere som lider av bilsyke god balanse?

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter bilsyke

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...