Bli brun - kjerringråd

Ønsker du å bli brun uten sol? En innsender sier at hun har prøvd selvbruning i form av en grønnsak, nemmelig gulrot. En hjemmelaget selvbruner kan lages ved å presse saften ut av raspet gulrot. Hun gjorde en test på dette og ble veldig positivt overrasket. Med dette middelet blir man brun uten å bruke selvbrunings krem eller spray. I tillegg blir man fort brun ved hjelp av gulrotsafta, sier hun.

Det kan vel ikke sies at dette er et "best i test" middel for å bli brun, men det skader i alle fall ikke. Blir du ikke brun eller ønsker å bli brun fortere så kan dette være med på å hjelpe. Det beste middelet for å bli brun fort er likevel den naturlige sola.

Bli brun

Jeg skrev 05. august:

Funker dette på barn 12-14 år? Hvor mange gulrøtter omtrent må man spise hver dag?

Hallo skrev 28. juli:

Hvor mye gullrøtter burde man spise hver dag?

Jente 17 år skrev 03. mai:

Jeg prøvde dette rådet og ble veldig overrasket. Da jeg smurte gulrotsafta på huden kunne jeg se forskjell med det samme, og det tørket fort så ble ikke så grisete som selvbruningskremer blir.

Kristine skrev 08. april:

Betakarotenet gjør ikke huden gul, men underhudsfettet gulere og dette lyser igjennom sånn at huden huden ser mer gul ut.

Christina skrev 29. oktober:

Jeg har en hudtype som e veldig lys. Jeg ønsker mer enn alt å bli brun og leter etter en metode. Har prøvd dette med å spise gulrøtter, og betakaroten, og merket ikke noen forskjell. Mange venner av meg som har samme hudtype har prøvd dette stoffet, Barbie dop.

Marie skrev 28. oktober:

Det hjelper og spise gullerøtter , men sefølgelig blir man ikke brun av bare 2 på 1 dag. Det tar litt tid men det hjelper.

Camilla skrev 30. juli:

Trenger du å raspe gulroten? Hvis du spiser den hel, får du jo i deg akkuratt det samme som når du rasper den. Den får jo ikke mer saft for det om?

Susanne skrev 29. juli:

Jeg har også hørt at hvis man smører seg inn med solsikkesolje så kan man bli brun. Jeg prøver å få farge hvert eneste år, men ender bare opp med litt farge på armer å ansikt, men beina er likbleike. Jeg er allergisk mot gulrot, men bare saften har jeg ikke prøvd. Må det være presset fra gulroten eller kan jeg kjøpe gulrot juice?

Jenny skrev 05. juli:

Hva slags bivirkninger kan en få ved å bruke selvbruningskrem og/eller spray-tan?

Ferie skrev 09. juni:

Skal man ta gulerotsafta på kroppen, eller drikke det?

Carina skrev 07. mai:

Til Anonym: Vitaminer som er fettløselige lagres i kroppen, og vannløselige tisser/svetter vi ut. Du sier jo helt motsatt.

Camilla skrev 01. mai:

Jeg har gått på betakaroten nå i 5 uker hver dag. Det hjelper lite å spise 4 gulrøtter. Jeg spiser 10 hver dag ca, og tar 30 min sol annenhver dag. Dette gir resultater ,det lover jeg. Det hjelper også med bodylotion for å bevare brunfargen.

Anonym skrev 04. august:

Er det ok og spise 5 gulrøtter hver dag? Vil man merke forskjell?

Chris skrev 09. juli:

Du blir ikke brun av 2 gulrøtter. Hvis du inntar 1 tablett med betakaroten på 9 mg vil det tilsvare 200 gulrøtter, da vil du merke forkjell.

Anonym skrev 29. juni:

Betakaroten, som fins i gullerøtter, blir omgjørt til A-vitamin i tarmen og deretter lagres det som A-vitamin i leveren. Får en for mye av A-vitamin blir en forgiftet. A-vitamin er nemlig ikke fettløseleg og skiller seg derfor ikke så fort ut som andre vitaminer. Blir en forgiftet kan en få flere bivirkninger. Jeg fikk dette da jeg tok betakaroten tilskudd. Merket at mye av håre mitt fallt av, noe som er et vanlig symptom på forgiftning av A-vitaminer.

Ja skrev 02. mars:

Du blir hva du spiser.

Sandy skrev 01. februar:

Er det det samme om man presser ut gulrotsaften og drikker det, eller bare spiser gulroten? Jeg spiser 1-2 gulrøtter hver dag, og tar sol annenhver dag. Har ikke merket noe mer farge. Og hvor lenge må man drikke den saften før man merker farge?

Pantani skrev 30. januar:

Feil, gulrot inneholder ikke A-vitamin, men betakaroten som er forstadiet til A-vitamin. Man kan drikke så mye man vil uten fare for A-vitaminforgiftning, fordi kroppen bare omdanner det den trenger til A-vitamin.

Hudlege skrev 24. januar:

Det stemmer, barn som inntar mye saft fra gulrot får mørkere pigment. Dette ble fremlagt i en studie gjort av forskere i Scotland på over 5000 kvinner under deres svangerskap i 2008.

Bella skrev 22. januar:

Eller du kan bare spise gulleroten så klart. Har hørt at om du spiser mye gullerot i svangerskapet, så vil barnet få mørkere pigment. Er dette sant? noen med erfaring fra dette?

Eldre kommentarer: 1

Diskuter bli brun

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips

De 5 siste kommentarene:

Flekker

Hei, jeg har også fått et tips om at det går an å bruke vann for å fjerne f...

Diaré

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre ...

Rødme

Hei! Er det noen som har tatt ETS operasjon i løpet av de siste årene?...

Sorte prikker og hudormer

Jeg sliter veldig med urenhet hud. Jeg tror det er pga at jeg har så oljete hud...

Lengre hår

Jeg har veldig tykkt hår, det er ikke serlig fett. I sommer klippet jeg meg til...