Bli brun - kjerringråd

Ønsker du å bli brun uten sol? En innsender sier at hun har prøvd selvbruning i form av en grønnsak, nemmelig gulrot. En hjemmelaget selvbruner kan lages ved å presse saften ut av raspet gulrot. Hun gjorde en test på dette og ble veldig positivt overrasket. Med dette middelet blir man brun uten å bruke selvbrunings krem eller spray. I tillegg blir man fort brun ved hjelp av gulrotsafta, sier hun.

Det kan vel ikke sies at dette er et "best i test" middel for å bli brun, men det skader i alle fall ikke. Blir du ikke brun eller ønsker å bli brun fortere så kan dette være med på å hjelpe. Det beste middelet for å bli brun fort er likevel den naturlige sola.

Gulrot for brunfarge
Gulrot for brunfarge : Foto : kjerringrad.com

Jeg skrev:

Funker dette på barn 12-14 år? Hvor mange gulrøtter omtrent må man spise hver dag?

Hallo skrev:

Hvor mye gullrøtter burde man spise hver dag?

Jente 17 år skrev:

Jeg prøvde dette rådet og ble veldig overrasket. Da jeg smurte gulrotsafta på huden kunne jeg se forskjell med det samme, og det tørket fort så ble ikke så grisete som selvbruningskremer blir.

Kristine skrev:

Betakarotenet gjør ikke huden gul, men underhudsfettet gulere og dette lyser igjennom sånn at huden huden ser mer gul ut.

Christina skrev:

Jeg har en hudtype som e veldig lys. Jeg ønsker mer enn alt å bli brun og leter etter en metode. Har prøvd dette med å spise gulrøtter, og betakaroten, og merket ikke noen forskjell. Mange venner av meg som har samme hudtype har prøvd dette stoffet, Barbie dop.

Marie skrev:

Det hjelper og spise gullerøtter , men sefølgelig blir man ikke brun av bare 2 på 1 dag. Det tar litt tid men det hjelper.

Camilla skrev:

Trenger du å raspe gulroten? Hvis du spiser den hel, får du jo i deg akkuratt det samme som når du rasper den. Den får jo ikke mer saft for det om?

Susanne skrev:

Jeg har også hørt at hvis man smører seg inn med solsikkesolje så kan man bli brun. Jeg prøver å få farge hvert eneste år, men ender bare opp med litt farge på armer å ansikt, men beina er likbleike. Jeg er allergisk mot gulrot, men bare saften har jeg ikke prøvd. Må det være presset fra gulroten eller kan jeg kjøpe gulrot juice?

Jenny skrev:

Hva slags bivirkninger kan en få ved å bruke selvbruningskrem og/eller spray-tan?

Ferie skrev:

Skal man ta gulerotsafta på kroppen, eller drikke det?

Carina skrev:

Til Anonym: Vitaminer som er fettløselige lagres i kroppen, og vannløselige tisser/svetter vi ut. Du sier jo helt motsatt.

Camilla skrev:

Jeg har gått på betakaroten nå i 5 uker hver dag. Det hjelper lite å spise 4 gulrøtter. Jeg spiser 10 hver dag ca, og tar 30 min sol annenhver dag. Dette gir resultater ,det lover jeg. Det hjelper også med bodylotion for å bevare brunfargen.

Anonym skrev:

Er det ok og spise 5 gulrøtter hver dag? Vil man merke forskjell?

Chris skrev:

Du blir ikke brun av 2 gulrøtter. Hvis du inntar 1 tablett med betakaroten på 9 mg vil det tilsvare 200 gulrøtter, da vil du merke forkjell.

Anonym skrev:

Betakaroten, som fins i gullerøtter, blir omgjørt til A-vitamin i tarmen og deretter lagres det som A-vitamin i leveren. Får en for mye av A-vitamin blir en forgiftet. A-vitamin er nemlig ikke fettløseleg og skiller seg derfor ikke så fort ut som andre vitaminer. Blir en forgiftet kan en få flere bivirkninger. Jeg fikk dette da jeg tok betakaroten tilskudd. Merket at mye av håre mitt fallt av, noe som er et vanlig symptom på forgiftning av A-vitaminer.

Ja skrev:

Du blir hva du spiser.

Sandy skrev:

Er det det samme om man presser ut gulrotsaften og drikker det, eller bare spiser gulroten? Jeg spiser 1-2 gulrøtter hver dag, og tar sol annenhver dag. Har ikke merket noe mer farge. Og hvor lenge må man drikke den saften før man merker farge?

Pantani skrev:

Feil, gulrot inneholder ikke A-vitamin, men betakaroten som er forstadiet til A-vitamin. Man kan drikke så mye man vil uten fare for A-vitaminforgiftning, fordi kroppen bare omdanner det den trenger til A-vitamin.

Hudlege skrev:

Det stemmer, barn som inntar mye saft fra gulrot får mørkere pigment. Dette ble fremlagt i en studie gjort av forskere i Scotland på over 5000 kvinner under deres svangerskap i 2008.

Bella skrev:

Eller du kan bare spise gulleroten så klart. Har hørt at om du spiser mye gullerot i svangerskapet, så vil barnet få mørkere pigment. Er dette sant? noen med erfaring fra dette?

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter bli brun

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...