Diaré - kjerringråd

Diaré er en tilstand som kan føre til uttørking av kroppen. Man skulle tro at kroppen hadde nok væske når diareen renner. Men det motsatte er tilfelle. Kroppen trenger mye væske i denne tilstanden. Diaré kan skyldes forskjellige ting. Man kan få diaré av bakterier. Men man kan også få det av for eks psykisk påkjenning.

En innsender sier at kanel kan hjelpe. Rør ut en teskje kanel i et glass vann og drikk det. Hun sier at dette har stabilisert magen hennes mange ganger.

Kanel mot diaré
Kanel mot diaré : Foto : kjerringrad.com

Beathe skrev:

Kanel kan funke. Det er ikke et lureråd for å få folk til å sette kanel fast i halsen som den viraltrenden har gjort. Men rør gjerne ut litt i lunkent vann. (kok vannet og la det stå å kjøle seg ned. Har du dårlig tid så sett en kopp kokende vann i kaldt vann og kjøl ned) Rør inn en halv teskje med kanel og bare"hiv det innpå. PS: skal ikke brukes av gravide, ammende eller barn.

Trond skrev:

Den enkleste måten å få i seg kanel på er via en teskje som skyldes ned med vann. Ingen grunn til å blande ut og tvinge i seg væske som ikke smaker. Kanel hjelper ikke bare mot diaré, men virker også stabiliserende på blodverdier og dermed redusert risiko for diabetes.

Fotvila skrev:

Jeg tok en spise spiseskje kanel, ristet ut i en flaske, med ca 1 dl vann. Det er ikke det beste jeg hår drukket.

Eci skrev:

Dette funker. Man behøver ikke ta en hel teskje, men kan begynne med en halv eller en kvart og svelge det med mange små slurker vann. Det roer alltid ned magen min når den romler faretruende.

Forsøkskanin skrev:

Jeg har hatt problem-mage i mange år, og har prøvd alt. Nå tar jeg en t-skje kanel (evt. kapsler med kanel kjøpt i usa) hver morgen. Og plagene har nesten forsvunnet. Kanel binder magen. Tips er å varme litt vann, ha kanelen i og drikk det som te. det går mye lettere ned siden kanelen smelter i det varme vannet.

Dum mage skrev:

Jeg har prøvd potetmel selv, men tør ikke prøve kanel. Jeg har en iritabel tarm, som kan tåle noe den ene dagen, og ikke den andre. Hva kan en som meg gjøre da? Jeg synes litt synd på de som ikke tåler mel i det hele tatt.

Liz skrev:

Siden de færreste har gjort nytte for seg ved å fortelle om dette funker eller ei, så kan jeg meddele at dette rådet er prøvd - og det funker ikke.

Frida skrev:

Da var kanelen og colaen tatt, får håpe det funker. Jeg vil gjerne være frisk idag. Forresten, hvor lang tid vil det ta før det begynner å fungere?

Tia skrev:

Ja, da var kanelen og colaen tatt - får bare vente å se.

Pianoman skrev:

Bixit turbarkjeks med blåbær og cola funker som snus. Nå kan jeg bade bjørnene på et skikkelig vis.

Ola skrev:

Nå har jeg endelig blitt bra etter 2 uker med diare etter utenlandstur. Jeg laget meg risengrynsgrøt i går og spiste 2 porsjoner med mer kanel enn jeg bruker til vanlig (totalt ca. 2-3 ts kanel). Jeg føler meg mye bedre i dag. Det eneste negative var at grøten smakte litt dårligere enn normalt, men det er jo ikke sikkert du trenger å bruke så mye kanel heller. Jeg brukte også mindre sukker enn vanlig, mulig også dette hadde en effekt på kanelets virkning? Kanel virket for meg ihvertfall. Natt til i dag var første natt på lenge der jeg sov uten å gå på do flere ganger.

Maria JM skrev:

Jeg har netopp prøvet å ta 1 teskje potetmel i et glass og blandet det med vann. Håper det funker.

Archana skrev:

Flere som har brukt? Jeg er drittlei, og har ikke potetmel, prøvde 1ts kanel nå, må man ta det ofte for å få virkning?

Tom R skrev:

Har sittet på ramma i 4 dager , nå er tiden inne for å prøve ut kanel testen i ren desperasjon, ber til høyere makter om at det virker. Skal legge ut fasit etterpå.

Milla skrev:

Tenk på de som ikke liker kanel da? Hva skal de gjøre?

Grethe skrev:

Det går an å spise rein kanel. Søstra mi spiste en spisesje uten vann. Det gikk veldig treigt, men det gikk ned.

Linn christine skrev:

Jo, det hjelper, brukte i går. Jeg har brukt i utlandet også, funker som bast! Stilig skjorte forresten.

Ronille skrev:

Kanel hjelper mot innfeksjon. Jeg har i løpet av vinteren fått i meg 3 glass kanel men har likevel diare og magesmerter. Idag drakk jeg et halvt glass vann irørt en tskj. potetmel og smertene ga seg. Det var deilig!

Mia skrev:

For det første , dette er ikke et "kødderåd" som du så veltalende kalte det, og for det andre er det er fint mulig å skylle det ned. En skje med kanel (ja vanlig kanel,ikke barken seff) ,inn i munnen,så skylle det ned med cola! Det FUNKER suverent mot kvalme også!

Lena skrev:

Nettop slukt godt over en te sje med kanel. Selfølgelig blandet med vann. Får se om det virker da?

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter diaré

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...