Diaré - kjerringråd

Diaré er en svært vanlig lidelse som kommer og går. Både babyer, barn og voksne kan få det, ja til og med hunder. Det skal sies at spedbarn som går på morsmelk nesten utelukkende har det.

Årsaken til diaré hos voksne kan være mange, men stort sett oppstår det på grunn av bakterier. Det er det vi kaller feriemage. Diaré kan ødelegge en hel ferie. Derfor kan det være greit å vite hvordan man kan finne behandling for det.

Bli kvitt diaré

Her følger noen råd som har kommet inn til oss.

Blåbær mot diaré
Blåbær mot diaré : Foto : kjerringrad.com

Papa skrev 29. oktober:

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre og avføringen fast.

Kjetil skrev 24. juli:

Hvis du har hatt diare i nesten en uke så må du kontakte lege, mener nå jeg.

Lille mor skrev 08. juni:

Min sønn har hatt diaré i noen dager nå, og han har fått banan. Det har fungert. Det var ett råd jeg fikk da jeg gikk gravid.

Anirvan skrev 18. oktober:

På reiser skal det være bra å ha med seg litt Carob-pulver (johannesbrødfrukt) som kan røres ut i vann. Har ikke prøvd det selv. Fås på helsekost, kan også brukes som kakao pulver i kaker. Mens kakao er stimulerende som kaffe er carob det ikke.

Jeg skrev 05. oktober:

Nå har jeg hatt diarè en stund, og jeg skal prøve ut potetmel og vann, men jeg vet ikke hvor mye vann og potetmel jeg skal ha. Er det noen som har en oppskrift på det?

Kikki skrev 26. september:

Lurer på om noen har flere råd enn dette. Jeg har hatt diare nå snart en uke. Tidligere hadde jeg i tillegg sterke smerter, som flyttet på seg, oppblåst, ergo luftsmerter. Nå er disse smertene borte, men diareen vedvarer. Er det noe som har et godt råd?

Meg skrev 07. august:

Har nå hatt løs mage/diare i 4 dager, og er rett og slett utmattet av det. Har prøvd kulltabletter og det fungerte overhode ikke. Ble ikke verre, men ikke bedre heller. Så nå skal jeg finne meg litt potetmel jeg kan gomle på (Jada, jeg har tenkt å blande det ut i vann først.)

Milla skrev 20. juli:

Prøvde potetmel i vann og det hjelpte ikke meg. Jeg drakk mange glass i går, men nei. Så prøvde jeg salte peanøtter og salt chips. Det virket ikke det heller. Så nå har jeg kjøpt meg kulltabletter på apoteket, så får se om det virker. Det er helt forferdelig å gå sånn.

Susanne skrev 22. oktober:

Potetmel er et godt råd. For å være på den sikre siden, røre jeg ett par teskjeer ut i blåbærsaft. Det binder magen og kan anbefales. Ellers bør en huske at om en diare varer i over tre dager, bør en oppsøke lege.

Ivar skrev 16. september:

Min mor ga oss bestandig potetsmel utrørt i vann - tror det virket. Kom hjem fra syden nå med diare, tester mors oppskrift.

Larviksjente skrev 22. mai:

Har selv prøvd råsaft av blåbær. Det fungerte og smakte fortreffelig.

Elisabeth skrev 23. april:

Har prøvd potetmel rørt ut i lunkent vann, det funker for meg. Når man har diare, er det best og innta lett fordøyelig mat, slik som ris, potetmos og lignende lette saker. Husk også å få i deg masse drikke.

Sahara skrev 07. februar:

Hvis det er diaré uten feber, så skyldes det matforgiftning. Da er det medisinsk kull (fra apotek) som virker, og det hjelper umiddelbart etter 10 - 20 minutter. Men hvis du ikke har kulltabletter i huset, så kan du lage en erstatning. Det gjøres ved å riste loffskiver i brødristeren eller stekeovnen til de er helt mørke. Kutt opp i biter og innta.

Magasjau skrev 02. mai:

Blåbær er bra. jeg har også prøvd potetmel, ca en strøken spiseskje, rørt ut i litt lunkent vann. dette har fungert for meg.

Diskuter diaré

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...