Diaré - kjerringråd

Diaré er en svært vanlig lidelse som kommer og går. Både babyer, barn og voksne kan få det, ja til og med hunder. Det skal sies at spedbarn som går på morsmelk nesten utelukkende har det.

Årsaken til diaré hos voksne kan være mange, men stort sett oppstår det på grunn av bakterier. Det er det vi kaller feriemage. Diaré kan ødelegge en hel ferie. Derfor kan det være greit å vite hvordan man kan finne behandling for det.

Bli kvitt diaré

Her følger noen råd som har kommet inn til oss.

Blåbær mot diaré
Blåbær mot diaré : Foto : kjerringrad.com

May skrev:

Jeg har følgende råd mot diaré. Banan er bra. To spiseskjeer potetmel rørt ut i blåbærsaft, farris blandet med eplemost, te istedet for kaffe.Bruk linfrø. På Apoteket får man kjøpt kulltabletter og Imodium med god effekt. På helsekostbutikk kan man kjøpe Glutamin tabletter mot diaré og irritabel tarm. Å mose kokte gulrøtter funker også. Hvis man følger alle disse tipsene så vil det hjelpe.

Mbri skrev:

Jeg har hatt varierende avføring og den siste tiden a la diaré og en del luft. Jeg har lest de gode rådene her og prøver Tapioka-mel som tilsvarer potetmel og maizena, to-tre ganger om dagen. Har ikke vært på do på to dager, så får håpe det ikke er stoppet helt opp? Dette blir spennende.

Marie skrev:

Å blande eplemost med farris fungerer bra. Du tar cirka halvparten av hver i et glass. Du kan drikke så mye du bare orker. Det hjelper ihvertfall meg hver gang.

Per skrev:

Jeg hadde diaré og mye luft i magen i mellom 3 og 4 år. Det var fra 2008 til 2011 - 12. Det var slim, ikke blod. Det gikk over etterhvert, men jeg er aldri helt trygg for tilbakefall. Den siste tiden (14 dager) har det vært ille. Jeg skal forsøke meg på noen velprøvde kjerringråd. Jeg må spørre folk rundt meg om de vet om noe.

Papa skrev:

Avkok av selvplukkede høyfjellsblåbær fungerte med en gang, formen ble bedre og avføringen fast.

Kjetil skrev:

Hvis du har hatt diare i nesten en uke så må du kontakte lege, mener nå jeg.

Liv skrev:

Jeg hadde diaré i dag og har tatt en tablett som heter Imodium 2mg. Den fås kjøpt på apoteket. Det hjelper meg. Jeg får det ofte etter sterk mat.

Tutti skrev:

Diare som varer er et symptom på bukspyttkjertelkreft. Den er ekstremt vandkeligå diagnostisere, så slå deg ikke til tåls med Immodium og kulltabletter. Det kan koste deg livet.

Mari skrev:

Hvor ofte skal man gjenta det med potetmelet når man har diare?

Lille mor skrev:

Min sønn har hatt diaré i noen dager nå, og han har fått banan. Det har fungert. Det var ett råd jeg fikk da jeg gikk gravid.

Anirvan skrev:

På reiser skal det være bra å ha med seg litt Carob-pulver (johannesbrødfrukt) som kan røres ut i vann. Har ikke prøvd det selv. Fås på helsekost, kan også brukes som kakao pulver i kaker. Mens kakao er stimulerende som kaffe er carob det ikke.

Jeg skrev:

Nå har jeg hatt diarè en stund, og jeg skal prøve ut potetmel og vann, men jeg vet ikke hvor mye vann og potetmel jeg skal ha. Er det noen som har en oppskrift på det?

Kikki skrev:

Lurer på om noen har flere råd enn dette. Jeg har hatt diare nå snart en uke. Tidligere hadde jeg i tillegg sterke smerter, som flyttet på seg, oppblåst, ergo luftsmerter. Nå er disse smertene borte, men diareen vedvarer. Er det noe som har et godt råd?

Meg skrev:

Har nå hatt løs mage/diare i 4 dager, og er rett og slett utmattet av det. Har prøvd kulltabletter og det fungerte overhode ikke. Ble ikke verre, men ikke bedre heller. Så nå skal jeg finne meg litt potetmel jeg kan gomle på (Jada, jeg har tenkt å blande det ut i vann først.)

Milla skrev:

Prøvde potetmel i vann og det hjelpte ikke meg. Jeg drakk mange glass i går, men nei. Så prøvde jeg salte peanøtter og salt chips. Det virket ikke det heller. Så nå har jeg kjøpt meg kulltabletter på apoteket, så får se om det virker. Det er helt forferdelig å gå sånn.

Susanne skrev:

Potetmel er et godt råd. For å være på den sikre siden, røre jeg ett par teskjeer ut i blåbærsaft. Det binder magen og kan anbefales. Ellers bør en huske at om en diare varer i over tre dager, bør en oppsøke lege.

Ivar skrev:

Min mor ga oss bestandig potetsmel utrørt i vann - tror det virket. Kom hjem fra syden nå med diare, tester mors oppskrift.

Larviksjente skrev:

Har selv prøvd råsaft av blåbær. Det fungerte og smakte fortreffelig.

Elisabeth skrev:

Har prøvd potetmel rørt ut i lunkent vann, det funker for meg. Når man har diare, er det best og innta lett fordøyelig mat, slik som ris, potetmos og lignende lette saker. Husk også å få i deg masse drikke.

Sahara skrev:

Hvis det er diaré uten feber, så skyldes det matforgiftning. Da er det medisinsk kull (fra apotek) som virker, og det hjelper umiddelbart etter 10 - 20 minutter. Men hvis du ikke har kulltabletter i huset, så kan du lage en erstatning. Det gjøres ved å riste loffskiver i brødristeren eller stekeovnen til de er helt mørke. Kutt opp i biter og innta.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter diaré

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...