Føflekker - kjerringråd

Alle mennesker har føflekker i større eller mindre grad. Til og med personer med mørk hud har det selv om de ikke synes så godt. Når vi snakker om føflekker så tenker de fleste mennesker på små brune flekker på huden, men føflekkene kan ha mange slags størrelser og fasonger.

En føflekk på kinnet til en kvinne kan til og med være det man kaller en skjønnhetsflekk. Tidligere var det betraktet som den ultimate skjønnhet å ha en slik flekk på kinnet. De som ikke hadde det naturlig sminket på seg denne føflekken.

Føflekker kan komme fram hvor som helst på kroppen. De har vanligvis en brun farge, men kan også ha samme fargen som huden ellers og ha ulike former. Den brune fargen kommer av at de inneholder celler som produserer pigmenter. Man går ut ifra at dannelsen av føflekker skjer allerede før man blir født. Men eksponering for sollys vil føre til at de kommer til syne.

Bli kvitt føflekken

En leser av kjerringrad.com har sendt oss et kjerringråd om hvordan man blir kvitt føflekker. Dette skal visstnok også fungere mot vorter, sier han. Man skal ta en fleskesvor og gni fettsiden av den mot føflekken. Deretter skal man grave fleskesvoren ned et sted. Når den har råtnet vil føflekken være borte. Han sier han hadde hørt dette fra sin oldemor, som påsto at det fungerte.

Føflekker
Føflekker : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev:

Hvor lenge skal man ha det på? Skal man vaske det bort?

Annonym skrev:

Jeg har ikke noen utstikkende føflekker, men jeg hadde en liten over munnen. Jeg prøvde denne metoden og den fungerer som gull. Føflekken blir helt borte etter hvert.

Helge skrev:

Jeg lurer på hvem som fant ut dette og hvorfor? Hvem smører seg i fleskesvor og finner ut at det hjelper mot vorter og føflekker? Dette er det rareste jeg har hørt. Er det ikke bakterier i svoret som kan gjøre det verre?

Flekken skrev:

Poenget med at du graver den ned er jo fordi når du graver den opp igjen og den har råtnet, så skal føflekken være borte på den samme tiden.

Anonym skrev:

Denne metoden virket på mine vorter, men jeg har ikke sett noen resultat på føflekkene enda.

Anonym skrev:

Skal man bare ta flesket og smøre det på føflekken, også grave flesket ned i hagen? Får man sår?

Chuwlee skrev:

Hei, jeg skal prøve dette, men lurer litt på følgende. Etter at jeg har smørt med svoren på flekkene og gravet den ned i hagen. Kan jeg vaske og sminke meg som vanlig?

Annonnym skrev:

Kan man smøre på flere føflekker samtidig? Spiller det noen rolle hvor den blir gravd ned, sålenge den faktisk er gravd ned?

Merete skrev:

Skal du steke flesket først, eller skal det være rå fleskesvor?

Føflekker i ansiktet skrev:

Kjøper man fleskesvor på dagligvarebutikken? Skal man bare gni fleskesvoret på føflekken i noen minutter, og så blir den borte etterhvert? Det høres rart ut, men jaja.

HS skrev:

Jeg kan også bekrefte at fleskesvor virker. Samboeren min hadde masse vorter på hendene og gjorde dette. Siden har han ikke hatt ei vorte og det er over ti år siden. Høres jo rart ut, men er sant.

Anonym skrev:

Hvis dette virker, hvordan vil virkningen være på litt utstikkende føflekker? Noen som har prøvd eller vet noe?

Jordnær skrev:

Huff, get real folkens. Forresten, det ligger ingen gullgryte i enden av regnbuen.

Antonym skrev:

Tror det er sant det som står der, skal teste det. Så kan jeg skrive om det virker siden jeg har noen føflekker jeg har lyst til å få vekk.Men egentlig høres det ikke så seriøst ut.

Oslo skrev:

Er det noen som har fått vekk føflekker med denne metoden da? Eller er det bare tull?

Marthe skrev:

Jeg har prøvd denne metoden på noen vorter for en del år siden og den virket og vortene ble borte for godt. Jeg fikk tipset om det fra moren min som fikk tipset fra bestemoren sin. Dette anbefaler jeg.

Annonym skrev:

Hvordan er det egentlig? Skal jeg bare smøre på føflekken og grave ned fleskesvoret når føflekken er på meg enda, så tar jeg bare fleskesvoret på føflekken igjen etter at den har vært gravet ned? Er føflekken plutselig borte da?

Annonym skrev:

Jeg tror at grunnen til å grave ned enten viser at når den er råtnet, burde vorten/føflekken vere vekke, siden råttent kjøtt produserer et eller annet stoff. Men noen mener det har spirituelle effekter når man graver den ned.

Celine skrev:

Og hvorfor i all verden skal den graves ned. Det har vel ikke noe å si hva du gjør med det etterpå?

J.A. skrev:

Jepp, fleskesvor som gnis på og etterpå graves ned skal virke. Jeg har sett det virke på en slektning. Mormor smurte på og gravde ned og en stund etterpå var vorten borte.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter føflekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...