Føflekker - kjerringråd

Alle mennesker har føflekker i større eller mindre grad. Til og med personer med mørk hud har det selv om de ikke synes så godt. Når vi snakker om føflekker så tenker de fleste mennesker på små brune flekker på huden, men føflekkene kan ha mange slags størrelser og fasonger.

En føflekk på kinnet til en kvinne kan til og med være det man kaller en skjønnhetsflekk. Tidligere var det betraktet som den ultimate skjønnhet å ha en slik flekk på kinnet. De som ikke hadde det naturlig sminket på seg denne føflekken.

Føflekker kan komme fram hvor som helst på kroppen. De har vanligvis en brun farge, men kan også ha samme fargen som huden ellers og ha ulike former. Den brune fargen kommer av at de inneholder celler som produserer pigmenter. Man går ut ifra at dannelsen av føflekker skjer allerede før man blir født. Men eksponering for sollys vil føre til at de kommer til syne.

Bli kvitt føflekken

En leser av kjerringrad.com har sendt oss et kjerringråd om hvordan man blir kvitt føflekker. Dette skal visstnok også fungere mot vorter, sier han. Man skal ta en fleskesvor og gni fettsiden av den mot føflekken. Deretter skal man grave fleskesvoren ned et sted. Når den har råtnet vil føflekken være borte. Han sier han hadde hørt dette fra sin oldemor, som påsto at det fungerte.

Føflekker
Føflekker : Foto : kjerringrad.com

Anonym skrev 29. oktober:

Skal man bare ta flesket og smøre det på føflekken, også grave flesket ned i hagen? Får man sår?

Chuwlee skrev 17. september:

Hei, jeg skal prøve dette, men lurer litt på følgende. Etter at jeg har smørt med svoren på flekkene og gravet den ned i hagen. Kan jeg vaske og sminke meg som vanlig?

Annonnym skrev 02. juli:

Kan man smøre på flere føflekker samtidig? Spiller det noen rolle hvor den blir gravd ned, sålenge den faktisk er gravd ned?

Merete skrev 22. juni:

Skal du steke flesket først, eller skal det være rå fleskesvor?

Føflekker i ansiktet skrev 03. april:

Kjøper man fleskesvor på dagligvarebutikken? Skal man bare gni fleskesvoret på føflekken i noen minutter, og så blir den borte etterhvert? Det høres rart ut, men jaja.

HS skrev 19. februar:

Jeg kan også bekrefte at fleskesvor virker. Samboeren min hadde masse vorter på hendene og gjorde dette. Siden har han ikke hatt ei vorte og det er over ti år siden. Høres jo rart ut, men er sant.

Anonym skrev 29. januar:

Hvis dette virker, hvordan vil virkningen være på litt utstikkende føflekker? Noen som har prøvd eller vet noe?

Jordnær skrev 04. september:

Huff, get real folkens. Forresten, det ligger ingen gullgryte i enden av regnbuen.

Antonym skrev 21. juli:

Tror det er sant det som står der, skal teste det. Så kan jeg skrive om det virker siden jeg har noen føflekker jeg har lyst til å få vekk.Men egentlig høres det ikke så seriøst ut.

Oslo skrev 28. juni:

Er det noen som har fått vekk føflekker med denne metoden da? Eller er det bare tull?

Marthe skrev 09. juni:

Jeg har prøvd denne metoden på noen vorter for en del år siden og den virket og vortene ble borte for godt. Jeg fikk tipset om det fra moren min som fikk tipset fra bestemoren sin. Dette anbefaler jeg.

Annonym skrev 25. mai:

Hvordan er det egentlig? Skal jeg bare smøre på føflekken og grave ned fleskesvoret når føflekken er på meg enda, så tar jeg bare fleskesvoret på føflekken igjen etter at den har vært gravet ned? Er føflekken plutselig borte da?

Annonym skrev 08. april:

Jeg tror at grunnen til å grave ned enten viser at når den er råtnet, burde vorten/føflekken vere vekke, siden råttent kjøtt produserer et eller annet stoff. Men noen mener det har spirituelle effekter når man graver den ned.

Celine skrev 08. mars:

Og hvorfor i all verden skal den graves ned. Det har vel ikke noe å si hva du gjør med det etterpå?

J.A. skrev 25. januar:

Jepp, fleskesvor som gnis på og etterpå graves ned skal virke. Jeg har sett det virke på en slektning. Mormor smurte på og gravde ned og en stund etterpå var vorten borte.

Linnord skrev 14. januar:

Min farmor gjorde det med min vorte når jeg var barn, og det funket.

Dadda skrev 21. august:

Frysing av føflekker er veldig bra. Det gjorde jeg for noen år siden og det finnes ikke arr i det hele tatt.

Camilla skrev 18. august:

Jeg har fjernet en føflekk hos lege. Det er norges beste lege som heter Jon. Han jobber i oslo. Jeg hadde ikke mye lyst på arr, men heller fjerne en utstående flekk som klør. Jeg kan så vidt se det arret og må studere. Det er veldig bra valg og de er veldig flinke med sånt nå til dags, klem.

Funker ikke skrev 11. august:

Jeg prøvde det, det funker ikke det grann. Gne fleskesvora på en føflekk, og vorte, og gravde den ned under hekken. Men neida, dette har ikke funka. Uansett så må all fjerning av føflekker skje i samarbeid meg lege.

Sunangel skrev 20. mai:

Har også hørt flere som har prøvd dette på vorter, hvor det har fungert.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter føflekker

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...