Forstoppelse - kjerringråd

Plages du med forstoppelse og har lyst til å finne et kjerringråd mot det, så kan vi anbefale å prøve følgende. Kjerringråd mot forstoppelse går ut på å blande to teskjeer med fruktsukker i en kopp med nylig oppkokt vann og drikke på fastende hjerte. Avføringstabletter kan bli overflødige med denne miksturen som har vist seg å være svært effektiv.

Fruktsukker mot forstoppelse
Fruktsukker mot forstoppelse : Foto : kjerringrad.com

Bjørn skrev:

Bra for treg mage er 1 glass kefir 3-4 båter hvitløk og litt eplecidereddik kjør det i blender/stavmikser og drikk. Jeg skal love du vil være i nærheten av do en stund da.

AnnCha. skrev:

Jeg har i en alder 35 år, lært meg hvordan vårt indre barn kommuniserer med oss. Og har en forståelse som er så sant som jeg føler at mitt indre barn trenger å bli hørt like mye som den beviste meg trenger å bli hørt. Og jeg har hatt problemer med masse kroniske lidelser. Som ikke lenger finnes som en kronisk lidelse jeg har i hverdagen lenger. Forstoppelse kan bli et problem, når jeg sliter med å bli kvitt eller gi slipp på noe som ikke fører meg videre, eller som tynger meg. Det gjelder også negative tanker og følelser som tapper meg for energi.

Man må være en omsorgsperson som vil unngå at det indre barnet kan få være lykkelig. Og man må gi slipp på noe for at noe nytt og godt skal kunne få komme inn å ta plass i ens liv.

Så om du plutselig får forstoppelse, spør deg selv: hva, hvem og hvorfor- Er det i mitt liv som jeg burde gi slipp på? -eller som gjør meg eller hverdagen negativ eller mindre hyggelig.

Jeg mener å påstå at jeg har sjeldent 2 dager uten å gå på do lenger. Og skal sies at da jeg var 8-9 år kunne jeg gå i opp til 3 uker og da når jeg først fikk bærsjet var den så stor som en kokosnøtt og bærsjen var nesten for stor. Og jeg var redd, og tenkte at dette ikke var normalt.

Tina skrev:

Er det noen som har erfaring med bruk av magnesium mot forstoppelse? Må man ta høy dose?

Fox skrev:

Drikk geitemelk. Liker du ikke smaken så bland den med oboy. 2,5 dl hver kveld en uke, etter det kan du ta etter behov. Det virker og er billig, hva er ikke bedre en det?

Jane skrev:

Kjøp Lactulose på apoteket.Ta 2 ss og bland med et halv glass lunkent vann, helst før du legger deg.Innen 2 timer etter når du har stått opp, garantert at du kommer på do. Det fungerer alltid på meg.

Marianne skrev:

Til dere med forstoppelse. Kjøp sannasol, ta en ss i timen ca, en kan ta 2 ss først. Det fungerer på folk og dyr, hester også med kolikk på beite. Det er helt rått. Det fungerer på gamle som unge.

Isabella skrev:

Jeg klarer ikke å gå på do, av og til tar det en uke før jeg går på do. Det plager meg sikkelig. Jeg trener, spiser sunt og går på tur mye. Jeg trenger hjelpe. Jeg har fått medisin fra lege, men vil ikke bli avhengig av det.

Anonym skrev:

Drikk varmt vann med sitron på tom mage om morgenen. Det hjelper.

Tyler skrev:

Det som funket for meg var to bananer, en liten kopp med yoghurt, et glass med Biola, et glass med vann og et glass sjokolade melk. Alt drukket og spist som ett måltid. Tok 5 minutter før det fungerte.

Karikari skrev:

Spis løvetann, både blad og litt rot. Plukk, vask og skyll blad og røtter. Mos i blender til en knall grønn drikk. Et lite drammeglass morgen og kveld. Det gjør susen. Du renser også lever og galle.

Gjest skrev:

Snus er mitt beste råd. Jeg snuser ikke til vanlig, men når jeg vil på do og ikke får det til så tar jeg en snus og det virker som at magen får et nikotinsjokk. og jeg får ut alt!

Skitepause skrev:

Har hatt forstoppelse nå i over 2 døgn ikke sovet, ekstreme mageknip, prøvd alt av kjerringråd men ingen ting fungerer. Er det noe lakseringsmiddel som fungerer?

Jente 12 år skrev:

Jeg er en jente på 12. I 2 dager har jeg hatt diare, i går og i dag. Jeg presser og presser men det kommer ingenting ut. Jeg klarer heller ikke tisse og begynner å bli urolig. Det gjør vondt når jeg presser på magen. Er det farlig og vet noen hva dette kan være? Håper inderlig på hjelp.

Gutt 13 år skrev:

Jeg er en gutt på 13 som har forstoppelse på grunn av at jeg gikk en uke uten å gå på do. Hva hjelper?

I rykk og napp skrev:

Jeg har slitt med forstoppelse av og på i 3-4 år. Tror det startet året på fhs der det var unisex toalett og tanken på å skulle lage lasse lyd skremte meg vekk fra å prøve å få noe ut. Jeg har perioder der det går fint og jeg kommer på do hver dag, men så stopper det plutselig opp.

Jeg spiser MYE fiber og drikker mye vann. Jeg trener masse og spiser ellers sunt og sånn passe gjevne måltider. Jeg har funet ut at for å komme på do må jeg stå opp en halvtimes tid før frokost, sette meg ned med ei avis eller forran pc med en kopp kaffe/vann eller ingenting. De fleste dager pleier dette å fungere, og jeg må på do i løpet av den halvtimen. Andre dager går det ikke, og det er sjeldent jeg kjenner jeg må på do ellers på dagen (da jeg aldri har tid til å sette meg ned å kjenne etter heller forsåvidt).

Ferier er en plage, da det ikke alltid lar seg gjøre å stå opp tidlig osv. Da stopper det opp. Jeg har prøvd Magnesiumoksid, dette fungerer, men avføringen blir løs, noe jeg ikke bryr meg om bare det kommer ut. Milde avføringstabletter prøver jeg å holde meg unna, i tillegg hjelper de sjeldent, selv ved høye doser. Hos helsekostbutiken anbefalte hun meg å ta en bakteriekur 2-3 ggr. året, men denne var veldig dyr, så nå drikker jeg en mageregulerende te, som hun i butikken sa jeg ville få virkninger av allerede dagen etter første kopp. Jeg merker ingenting.

Jeg tar med meg tips om olivenolje og håper dette vil hjelpe. Lurer også på hvor ofte man bør gå på do? Er det farlig å hoppe over et par dager?

Dodraug skrev:

Jeg tar noen spiseskjeer olivenolje sammen med vann, morgen, middag og kveld. Leste om noen som drakk en hel dl morgen og kveld. Jo mer jo bedre regner jeg med. I tillegg har jeg en ts eplecider-eddik i vannet. Dette fungerte forrige gang jeg hadde forstoppelse. Men denne gangen skjer det ingenting, jeg må vel drikke enda mer vann. Grusomme smerter.

Johanne skrev:

Jeg har hatt forstoppelse i 2 uker, det er veldig vondt og smertefullt. Det er hardt, og er det farlig om man ikke går på do på 1 dag?

Trine skrev:

Grunnen til forstoppelse (utenom evt. tarmsykdommer) er rett og slett fordi du enten spiser for lite, og tarmen har for lite å jobbe med. Eller at du spiser for lite fiber eller fett. Prøv sviske, plommer, pærer, laktulose. Lykke til!

Meg skrev:

Jeg har ofte forstoppelse, lengste jeg har gått uten å få ut noe er 3 uker. Det er slitsomt.

Camilla skrev:

Jag hater forstoppelse, jeg får det som regel akutt. Sist jeg fikk det havnet jeg på sykehuset, og nå er jeg redd for at jeg har fått det igjen. Jeg vil ikke på sykehuset igjen.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter forstoppelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sår som ikke vil gro

Jeg vil ikke anbefale å putte honning i såret. Det både brenner og svir....

Treg avføring

I Spania får man kjøpt på boks urter som er lakserende. De heter 10-12 lax og...

Brent av brennesle

Sist jeg brant meg på brennesle på leggen smurte jeg på antibac. Smerten ble ...

Hemmelig nummer

Det er mange fordeler med hemmelig nummer. Men det er en del ulemper også, så ...

Brent av brennesle

Litt Aloe Vera gele fungerer godt etter kontakt med brennesle....