Forstoppelse - kjerringråd

Et godt kjerringråd mot forstoppelse er å spise et par kiwier daglig, og du blir bedre i magen. Hvorfor bruke avføringsmedisin når man kan bruke kjerringråd om å spise litt frukt for å få løsning på problem med forstoppelse?

Kiwi mot forstoppelse
Kiwi mot forstoppelse : Foto : kjerringrad.com

Eksperten skrev:

Drikk 1 kopp med lyreco-kaffe om morgenen etter du har spist. Det fungerer som det rene avføringsmiddelet.

Tore skrev:

Kok opp svisker og drikk vannet.

Odd skrev:

Varme på magen hjelper også. Varme flasker eller hva som helst som får i gang blodsirkulasjonen.

Roffen skrev:

Jeg har forstoppelse. Jeg har brukt nesten alt men ingenting virker. Jeg har tatt CT av tarmen og alt er ok. Jeg må ta microlax hver fjerde dag. Det har jeg gjort i 2 mnd og det er bra, men kan jeg fortsette med det?

Maria skrev:

Man må spise masse rå grønnsaker og suppe på kvelden. Det er den livsstil man må ha selv om det kan bli litt kjedelig, men det virker.

Maggi89 skrev:

Jeg vet at maltekstrakt funger hos spedbarn. Jeg lurer på om det er like effektivt for oss voksne også?

Anonym skrev:

Jeg hadde ikke bæsja på over en uke, men så fant jeg denne siden og leste tips. Jeg tygget masse sukkerfri tyggis og så kom det. Takk skal dere ha.

Ninni skrev:

Legg noen svisker i varm vann over natten og drikk juicen som blir av det. Du kommer garantert til å gå på do i løpet av dagen.

Bergtor skrev:

Hos helsesøster fikk vi en gang en oppskrift på et "syltetøy" som virket med øyeblikkelig virkning. Man skulle ta svisker, rosiner og fiken, og koke i senete og moset til finfordelt kompott. Ga en t-skje til barnet som var ca et år. Han likte smaken og ville ha en til. Mageinnholdet kom ut, riktig vei, i god fart. Heldigvis hadde vi kledt han i onepice pyjamas. Det var avføring fra tåspissen til nakkerota. Og gutten gliste etterpå. Minne tanker og takk går til helsesøster.

Saralul skrev:

Jeg har et råd mot forstoppet mage som hjelper før du har fått alt i deg. Spesial gunpowder er en rein form for grønn te som man får kjøpt på apoteket. Det inneholder naturlig koffein og anbefales på morgenen. Når magen min fortsatt ikke vil hjelpe til, tar jeg en halv kork laktolose i (fåes også kjøpt på apoteket). Da er det ingen kjære mor for magen lenger.

Anne skrev:

For spedbarn brukte jeg fiken sirup som jeg fikk kjøpt på apoteket. For voksne lagde vi følgende blanding til beboerne på sykehjem: sviskebiter, havrekli og linfrø ca 1 ss av hver blandet i kefir som stod og svellet natten over før det ble servert til frokost. Man kan jo prøve med halv porsjon først. Det er viktig at det sveller ellers kan du få vondt i magen. Og så må man bevege seg og gå en tur når man kan.

Hanne skrev:

Jeg har sykt vondt og trenger å få det ut nå. Jeg spiser ikke eller drikker nesten ikke for jeg får ikke tissa ordentlig engang. Jeg vil bli kvitt dette nå, jeg orker ikke mer.

Kaninknert skrev:

Svisker, druer, banan, kiwi, linfrø og lactolouse fungerer godt mot treg tarm.

Gunnar skrev:

Vær forsiktig med den lactulosen du kjøper på apotek, også svisker. Jeg har prøvd å spise/drikke litt for mye av det(2 forskjellige andledninger). Det gjorde bare ting værre, fikk uttrolig mye gass av det, trodde magen skulle spreke. Jeg går som regel bare på toalettet 1-2 ganger i uken, til og med da sliter jeg. Jeg har prøvd å drikke 3 liter vann om dagen, kaffe hjalp litt i begynelsen da jeg begynte med det. Svisker er en vits.

Jeg skal prøve c-vitaminer og sukkerfri tyggis nå, men har mine tvil. Jeg bruker å ta avføringsmiddel av det mildeste man for kjøpt på apoteket hvis ting blir for ille, men er litt forsiktig da jeg ikke vil bli avhengig av det. Tarmene er dårlige nok fra før. Er det noen som har noen veldig bra råd om dette? Noe som ikke er skadelig som avføringsmiddel etc?

Rosa skrev:

Når jeg ammet jentene mine slet jeg voldsomt med å få gått på do. Jeg prøvde alt mulig men kom til slutt over Vi-Siblin. Det er pulver man kjøper på apoteket. Jeg blandet det i drikkeyoghurt og drakk et glass hver dag. Etter få dager var alt i skjønneste orden igjen. Drakk dette jevnt mens jeg ammet for holde det ved like.

Vibba skrev:

Druer før annen mat på morgenen hjalp meg, som beskrevet over. Da kom alt i en full fart.

Hulda skrev:

2 ss linfrø med stort glass vann 3 ganger daglig er et godt råd. 1 kopp med kokt avkjølt vann og samarin, et annet godt råd. 2 ss olivenolje og 1 kopp kokt vann kan også virke. Til sist kan man spise druer om morgenen før annen mat.

Sara skrev:

Jeg har prøvd linfrø, diverse te og mange andre råd, men det har liten effekt. Jeg må holde meg unna alt som er søtt, fordi jeg får migrene av det, og da er det mange hjelpemidler jeg ikke kan spise. Jeg fikk anbefalt av legen et pulver du løser i vann. Dette smaker salt, men du blir mer vant med det etter hvert. Dette virket etter 4 dager, med én pose hver dag. (Var redd for å ta for mye). Men du kan ta flere om du er veldig treg, og da vil det nok hjelpe raskere. Jeg vet ikke om det er så lurt å basere seg på dette i mer enn to uker (som det står på pakken), men det hjelper bra i en desperat situasjon.

Luna skrev:

Linfrø hjelper også mot forstoppelse, og kan fungere som avføringsmiddel. Rå epler og gulerøtter holder også magen igang.

Ooo skrev:

Laktolose på apoteket stabiliserer forstoppelse. Nå er jeg kvitt all treg mage.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter forstoppelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...