Forstoppelse - kjerringråd

Et godt kjerringråd mot forstoppelse er å spise et par kiwier daglig, og du blir bedre i magen. Hvorfor bruke avføringsmedisin når man kan bruke kjerringråd om å spise litt frukt for å få løsning på problem med forstoppelse?

Kiwi mot forstoppelse
Kiwi mot forstoppelse : Foto : kjerringrad.com

Gunnar skrev 06. august:

Vær forsiktig med den lactulosen du kjøper på apotek, også svisker. Jeg har prøvd å spise/drikke litt for mye av det(2 forskjellige andledninger). Det gjorde bare ting værre, fikk uttrolig mye gass av det, trodde magen skulle spreke. Jeg går som regel bare på toalettet 1-2 ganger i uken, til og med da sliter jeg. Jeg har prøvd å drikke 3 liter vann om dagen, kaffe hjalp litt i begynelsen da jeg begynte med det. Svisker er en vits.

Jeg skal prøve c-vitaminer og sukkerfri tyggis nå, men har mine tvil. Jeg bruker å ta avføringsmiddel av det mildeste man for kjøpt på apoteket hvis ting blir for ille, men er litt forsiktig da jeg ikke vil bli avhengig av det. Tarmene er dårlige nok fra før. Er det noen som har noen veldig bra råd om dette? Noe som ikke er skadelig som avføringsmiddel etc?

Rosa skrev 21. desember:

Når jeg ammet jentene mine slet jeg voldsomt med å få gått på do. Jeg prøvde alt mulig men kom til slutt over Vi-Siblin. Det er pulver man kjøper på apoteket. Jeg blandet det i drikkeyoghurt og drakk et glass hver dag. Etter få dager var alt i skjønneste orden igjen. Drakk dette jevnt mens jeg ammet for holde det ved like.

Vibba skrev 01. desember:

Druer før annen mat på morgenen hjalp meg, som beskrevet over. Da kom alt i en full fart.

Hulda skrev 12. oktober:

2 ss linfrø med stort glass vann 3 ganger daglig er et godt råd. 1 kopp med kokt avkjølt vann og samarin, et annet godt råd. 2 ss olivenolje og 1 kopp kokt vann kan også virke. Til sist kan man spise druer om morgenen før annen mat.

Sara skrev 29. september:

Jeg har prøvd linfrø, diverse te og mange andre råd, men det har liten effekt. Jeg må holde meg unna alt som er søtt, fordi jeg får migrene av det, og da er det mange hjelpemidler jeg ikke kan spise. Jeg fikk anbefalt av legen et pulver du løser i vann. Dette smaker salt, men du blir mer vant med det etter hvert. Dette virket etter 4 dager, med én pose hver dag. (Var redd for å ta for mye). Men du kan ta flere om du er veldig treg, og da vil det nok hjelpe raskere. Jeg vet ikke om det er så lurt å basere seg på dette i mer enn to uker (som det står på pakken), men det hjelper bra i en desperat situasjon.

Luna skrev 26. august:

Linfrø hjelper også mot forstoppelse, og kan fungere som avføringsmiddel. Rå epler og gulerøtter holder også magen igang.

Ooo skrev 07. august:

Laktolose på apoteket stabiliserer forstoppelse. Nå er jeg kvitt all treg mage.

Tonje skrev 18. juli:

Det her er fjerde gangen jeg har forstoppelse, og de 3 andre gangene har jeg brukt Dulcolax fra apoteket. To slike tabletter og ca 1000 mg smertestillende, blandet mellom ibux og paracet så funker det kjempebra etter ca 6 timer. Lurt å sove etter du har tatt tablettene. Nå, denne fjerde gangen får jeg virkelig ikke til. Det er jo farlig å spise for mye medisiner. Hva tror dere?

Petter Knekkebrød skrev 28. juni:

Alt av sukkerfrie ting hjelper: Tyggis, drops, saft, brus og lakris.

Mary skrev 22. juni:

Har du gått over en uke uten å gå på do, da hadde jeg tatt to Dulcolax fra apoteket. Jeg har gått i 4 dager, tok to i går kveld og i dag da jeg kom på jobb fikk jeg gått på do. Det er jo en befrielse i seg selv. Lykke til.

Søs skrev 11. april:

Mango (både fersk og tørket) er fint for å regulere magen, og svisker selvfølgelig. Linfrø lagt i vann en time- spises på tom mage. Drikk mye vann.

Karro skrev 29. mars:

Nå drakk jeg nettopp en sterk kopp kaffe, drakk en liter vann og gumlet sukkerfri tyggis og vips så kom dritten. Takk for tips.

JL skrev 26. februar:

Jeg har hatt forstoppelse flere ganger. Det som virkelig er effektivt er frukt og fiber som man får kjøpt på apoteket. Disse kjerringrådene funker ikke på meg.

Prompekongen skrev 15. februar:

Kaffe funker som fjell, gjerne tre fire fem kopper, og Jimi Hendrix under dobesøk hjelper.

JR skrev 15. februar:

Hva med Ingers rugbrød og en Idoform (traveler) pr dag. Funker for meg.

Vidar skrev 30. januar:

Spis 2 stk myke pærer om kvelden før du legger deg, og drikk rikelig med vann. På morgenen er du nok på do. Lykke til og god bedring.

Anonym skrev 14. november:

Jeg har ikke klart å gå på do på over en uke her nå, og begynner å se ganske gravid ut og ikke minst føle meg som en stappa pølse etterhvert. Jeg har spist frukt, tygget sukkerfri tyggis og trøkkt i meg lactulose, men framdeles ganske så stappa full. Noen supertips ute i verden her utenom det som allerede står oppover her kanskje? Det hadde vært godt og fått det ut nå etterhvert.

Roger skrev 30. oktober:

Jeg har hatt forstoppelse i to dager. Nå drakk jeg en kopp kaffe, bortimot en halvliter vann og spiste ca 10 druer og noen rosiner. Jeg ventet et kvarter ellerno og fikk bæsja.

Anonym skrev 07. juli:

Jeg hadde ikke gjort noe på fem dager. Den femte dagen kikket jeg på forskjellige nettsider og prøvde to ting: sukkerfri tyggis og mye vann. Samme dagen fikk jeg gjort fra meg tre ganger med normal avføring. Vil nok si at det hjalp.

Anonym skrev 07. juni:

Jeg får ikke bæsjet noe i det hele tatt. Det ser ut som at alt det dere skriver er for å forhindre forstoppelse, men hva gjør jeg når jeg først har fått det? Jeg trenger hjelp nå. Det gjør kjempevondt.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter forstoppelse

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Sjøsyke

Jeg er veldig plaget av sjøsyke/reisesyke. Jeg bruker å ta en liten propp som ...

Kattepiss

Har katten har gjort fra seg inne, så ta fatt i den og dytt hodet, og helst mun...

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...