Gule tenner - kjerringråd

Gule tenner kan være forårsaket av røyking, snus, kaffe eller te. Det kan også være din naturlige farge i og med at gule tenner kan forekomme hos små barn og de har jo sjelden vært utsatt for ytre påvirkning.

Noen mener at dess gulere tennene er desto sterkere og tykkere er emaljen. Bare se på haren. Den har utrolig sterke gnagetenner og de er svært gule. Hvis du vil bli kvitt gule tenner finnes det imidlertid noen tips man kan prøve.

Bli kvitt gulfargen på tennene

Det finnes noen enkle tips som har kommet inn for å bli kvitt gule tenner. Det vil si, ikke bli kvitt tennene, men gulfargen på dem.

Hvorvidt dette er bra for tennene eller ikke, skal vi ikke uttale oss om, men innsenderne sier det i hovedsak går på bruk av de samme kjemiske stoffene som tannleger bruker i tannbleking.

Kanskje du vet om flere tips?

Jordbær mot misfargede tenner
Jordbær mot misfargede tenner : Foto : kjerringrad.com

CarenaCarena skrev 17. juni:

Dette skal jeg prøve. Har drukket så mye kaffe i det siste og fått veldig missfarging. Jeg prøver nå å slutte med kaffe og får håpe dette vil hjelpe meg å få bort missfargingen.

Gigi skrev 13. oktober:

Hei, er det ikke noe annet som hjelper? Jeg har ikke gule tenner, men en jeg kjenner har det, hun pusser hver dag. Hun vil gjerne ha forslag. Jeg har hørt det tar bort emalien på tennerne.

Skeptisk skrev 09. august:

Vil det bety at effekten av bakepulver på tennene vil tynne ut emaljen?

Hei skrev 27. juni:

Kan noen svare på om det er farlig?

Ikke bra skrev 23. august:

Selvfølgelig er ikke dette bra for tennene. Jeg har aldri prøvd dette, men prøvde sånn smokers tannpulver, det er billig, det smaker godt, og det fungerer. Tror det er bakepulver i dette også men også andre stoffer som gjør susen. Det er absolutt til å anbefale. Det er ikke akkurat et kjerring råd, men dette også skal man jo ikke bruke hver dag. Det er jo om man skal noe spesielt, på fest osv.

Andrea skrev 21. juli:

Kan man pusse tennene med salt?

Mina skrev 20. juli:

Jeg tror det er bedre hvis du bare pusser fortenna, fordi da slipper du og få hull bak i tennene dine også ser man egentlig ikke de bakerste, så det gjør ikke noe om de er gule.

Malle skrev 13. juli:

Jeg har prøvd det nå, men jeg skjønte ikke 100 % hvordan man skulle gjøre det, så jeg prøvde meg fram. Så forsjell med en gang, så dette skal jeg prøve oftere. Men jeg overdriver ikke med bakepulveret, sånn at jeg vet at det ikke skjer noe skadelig på tenna.

Anita skrev 11. juni:

Har børstet tennene mine med bakepulver og det funker. Så endring allerede første gangen, men som sagt gjør jeg ikke hver dag.

Bells skrev 28. mai:

Har prøvd, det funker ikke. Skal kjøpe tannbleking, har utrolig gule tenner og jeg er bare 14.

Ho derre skrev 18. mai:

Jeg har veeeldi lyst å prøve. Men hvis det vil kan skade tennene er jeg veldi usikker. Men de hjelper også med salt. Det ga bra resultater med en gang. For å få skikkeli pene å hvite tenner, må en kanskje gjøre det mer en 1 gang.

Anne skrev 14. mars:

Puss tennene i litt sitron og salt. Det hjelper hos meg.

Evy Marie skrev 18. februar:

Skal prøve tingene nå.

Tina skrev 05. februar:

Hva er det som kan gjøre tennene hvite hvis dere kan gi meg et godt tips?

Nora skrev 19. november:

Nå blir jeg usikker om det er farlig.

Riette skrev 07. november:

Har lest at epler kan bleke flekker på tennene, og ost motvirker bakterier. Ost kan altså dermed motvirke hull i tennene.

123 skrev 25. oktober:

Tennene blir mye hvitere. Jeg så resultat etter første gang. Det funker, men vet ikke om det er skadelig eller ikke. Men 1-2 ganger kan ikke skade.

Nora skrev 30. august:

Dette skal jeg prøve ut. Ser etter dere lesere at det er farlig, men om man pusser med bakepulver 1-2 ganger i uka skader det vel ikke så mye, og tennene blir vel hvitere?

Soosi skrev 04. august:

Skal man ta vann på tannbørsten etter man harlagt på tannkrem? Eller hvordan gjør man dette? Sikker på at det ikke er skadelig?

Kaari skrev 01. juni:

Jeg har prøvd det, og man ser forskjell med en gang. Jeg bruker det en gang i mellom og har ikke fått noen flere hull i tennene.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter gule tenner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...

Tørr hud

Dere må prøve locobase, Det er en life save....

Neglsopp

Hei eg er nå etter mange års plager med fot- og neglsopp endelig funnet min gr...