Gule tenner - kjerringråd

Gule tenner kan være forårsaket av røyking, snus, kaffe eller te. Det kan også være din naturlige farge i og med at gule tenner kan forekomme hos små barn og de har jo sjelden vært utsatt for ytre påvirkning.

Noen mener at dess gulere tennene er desto sterkere og tykkere er emaljen. Bare se på haren. Den har utrolig sterke gnagetenner og de er svært gule. Hvis du vil bli kvitt gule tenner finnes det imidlertid noen tips man kan prøve.

Bli kvitt gulfargen på tennene

Det finnes noen enkle tips som har kommet inn for å bli kvitt gule tenner. Det vil si, ikke bli kvitt tennene, men gulfargen på dem.

Hvorvidt dette er bra for tennene eller ikke, skal vi ikke uttale oss om, men innsenderne sier det i hovedsak går på bruk av de samme kjemiske stoffene som tannleger bruker i tannbleking.

Kanskje du vet om flere tips?

Jordbær mot misfargede tenner
Jordbær mot misfargede tenner : Foto : kjerringrad.com

CarenaCarena skrev:

Dette skal jeg prøve. Har drukket så mye kaffe i det siste og fått veldig missfarging. Jeg prøver nå å slutte med kaffe og får håpe dette vil hjelpe meg å få bort missfargingen.

Gigi skrev:

Hei, er det ikke noe annet som hjelper? Jeg har ikke gule tenner, men en jeg kjenner har det, hun pusser hver dag. Hun vil gjerne ha forslag. Jeg har hørt det tar bort emalien på tennerne.

Skeptisk skrev:

Vil det bety at effekten av bakepulver på tennene vil tynne ut emaljen?

Hei skrev:

Kan noen svare på om det er farlig?

Ikke bra skrev:

Selvfølgelig er ikke dette bra for tennene. Jeg har aldri prøvd dette, men prøvde sånn smokers tannpulver, det er billig, det smaker godt, og det fungerer. Tror det er bakepulver i dette også men også andre stoffer som gjør susen. Det er absolutt til å anbefale. Det er ikke akkurat et kjerring råd, men dette også skal man jo ikke bruke hver dag. Det er jo om man skal noe spesielt, på fest osv.

Andrea skrev:

Kan man pusse tennene med salt?

Mina skrev:

Jeg tror det er bedre hvis du bare pusser fortenna, fordi da slipper du og få hull bak i tennene dine også ser man egentlig ikke de bakerste, så det gjør ikke noe om de er gule.

Malle skrev:

Jeg har prøvd det nå, men jeg skjønte ikke 100 % hvordan man skulle gjøre det, så jeg prøvde meg fram. Så forsjell med en gang, så dette skal jeg prøve oftere. Men jeg overdriver ikke med bakepulveret, sånn at jeg vet at det ikke skjer noe skadelig på tenna.

Anita skrev:

Har børstet tennene mine med bakepulver og det funker. Så endring allerede første gangen, men som sagt gjør jeg ikke hver dag.

Bells skrev:

Har prøvd, det funker ikke. Skal kjøpe tannbleking, har utrolig gule tenner og jeg er bare 14.

Ho derre skrev:

Jeg har veeeldi lyst å prøve. Men hvis det vil kan skade tennene er jeg veldi usikker. Men de hjelper også med salt. Det ga bra resultater med en gang. For å få skikkeli pene å hvite tenner, må en kanskje gjøre det mer en 1 gang.

Anne skrev:

Puss tennene i litt sitron og salt. Det hjelper hos meg.

Evy Marie skrev:

Skal prøve tingene nå.

Tina skrev:

Hva er det som kan gjøre tennene hvite hvis dere kan gi meg et godt tips?

Nora skrev:

Nå blir jeg usikker om det er farlig.

Riette skrev:

Har lest at epler kan bleke flekker på tennene, og ost motvirker bakterier. Ost kan altså dermed motvirke hull i tennene.

123 skrev:

Tennene blir mye hvitere. Jeg så resultat etter første gang. Det funker, men vet ikke om det er skadelig eller ikke. Men 1-2 ganger kan ikke skade.

Nora skrev:

Dette skal jeg prøve ut. Ser etter dere lesere at det er farlig, men om man pusser med bakepulver 1-2 ganger i uka skader det vel ikke så mye, og tennene blir vel hvitere?

Soosi skrev:

Skal man ta vann på tannbørsten etter man harlagt på tannkrem? Eller hvordan gjør man dette? Sikker på at det ikke er skadelig?

Kaari skrev:

Jeg har prøvd det, og man ser forskjell med en gang. Jeg bruker det en gang i mellom og har ikke fått noen flere hull i tennene.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter gule tenner

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...