Halsbrann - kjerringråd

Halsbrann kommer ofte av sure oppstøt som kommer fra magen, eller rett og slett syre i halsen. Denne kan nøytraliseres med å drikke noe som er basisk. Melk er et alternativ som finnes i et hvert hjem. Drikk et glass melk og plagene med halsbrann vi ganske sikkert forsvinne.

Melk mot halsbrann
Melk mot halsbrann : Foto : kjerringrad.com

Tanjamor skrev:

Jeg har spiserørsbrokk og har innimellom seriøse magesyreproblemer, som gjør at jeg nesten ikke kan spise noen ting. Så lenge jeg er forsiktig med kostholdet, så går det greit. Potetvann er veldig bra (blander 1 potet på ca 750ml vann og lar det stå noen timer (gjerne over natta) for å trekke ut stivelsen, så siler jeg det og drikker), minst 1,5 l daglig over noen uker. I tillegg hjelper laktosefri melk godt. Mat som funker er brød med moset avocado, banan, reker eller torskerogn. Smør byttes ut med yoghurt naturell. Ren fisk med kokt ris og -gulrot, 1-2 ts olivenolje som «dressing».

Lørdagskos: Pizza med Creme fraîche istedenfor tomatsaus er kjempegodt, med ingredienser som champinjong, kyllingfilet, eller blåskjell, reker og tunfisk, samt ost (ikke for mye). Taco med marinert laks i små biter (forhåndsstemt i ovn), Creme fraîche og grønnerter er godt. Fiskeboller, hvit saus, kokt/ovnsbakt kylling eller laks, rotgrønnsaker og mandler er matvarer som fungerer fint for meg. Bruker Samarin dosepulver istedenfor natron. Fås i dagligvarehandel.

Tina skrev:

Har du ikke remedier til stede, prøv dette: bøy tungen i u-form og pust godt inn og ut 5 ganger. Du vil bli overrasket, enkelt og greit.

Betty skrev:

Hei. Nesten hver natt bråvåkner jeg med hoste og veldig seigt slim. Det er veldig surt og brennede følse. Hoster og spydder ut slim. Tidligere har jeg vært og tatt gastroskopi. Der fant de ut at jeg hadde blant annet brokk på spiserøret og at jeg har cørliaki. Går fast på Nexium. Er det noen som kjenner seg igjen? Jeg lurer på hvorfor jeg bråvåkner?

Anny skrev:

Natron er veldig effektivt og ikke minst rimelig, mot halsbrann. Mandler funker også, men den som er i tyngste laget, bør ikke tygge i seg for mye av fete ting, selv om mandler har sunt fett. De fleste av oss inntar for mye syredannende matvarer og siden natron er basisk, blir det vinn vinn.

Meg skrev:

Lovehearts funker, men hvis du er som meg som ikke liker lovehearts og synes det er surt, så bland det med vann. Du tar 5 lovehearts og knuser de til pulver. Deretter blander du det med vann.

Natron skrev:

Natron hjalp nesten før jeg hadde drukket det. Det står også bakpå pakken: Syrenøytraliserende. Så det er vel ikke akkurat noe heksekunst dette, men jeg hadde ikke tenkt på det selv. Takk for tipset. Nå er det aldri mer dyre tyggetabletter på apoteket. Jeg tar bare med en pakke natron der jeg skal.

Aina skrev:

Jeg tyr også til natron og vann, men jeg rører ikke ut natron i vannet. Jeg tar en teskje natron rett i munnen og skyller ned med vannet. Så er det bare å stå og rape en stund. Det fungerer hver gang.

Ingunn skrev:

Ta 1 ts. med potetmel rørt ut i et glass vann. Det virker øyeblikket på halsbrann.

Eivind skrev:

En skje eplesidereddik om morgenen med litt vann og problemet er løst. Har gått på en medisin i mange år med bivirkning som ga sprukne og såre hender. Nå er alt bra.

Kim skrev:

Jeg har slitt i flere år med halsbrann pga. reflux. Jeg har prøvd alt ovenfor men ingenting virker mer enn kanskje 10-15 minutter, så er det like ille igjen. Jeg fikk et tips om sukker og melk. Bland 1-2 store spiseskjeer med sukker i et stort melkeglass. Det smaker grusomt kl. 03:00 om natten, men det funker fjell.

Berit skrev:

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et vannglass og fyller etter med vann og rører godt.

Loveheartsfunker skrev:

Lovehearts og mandler fungerer utmerket. Man skulle ikke tro noe så usunt som lovehearts var tingen, men det er det.

Eva skrev:

Natron og vann hjelper, men jeg blir kvalm av natron. Natron hjelper også på forhindre nyrestein sammensatt av urter.

Kjersti skrev:

Natron virker, tusen, tusen takk. Da blir det noen timer søvn før jeg skal på jobb. Går på to forskjellige medisiner som begge har halsbrann som bivirkning.

Storesøster skrev:

Jeg har akkurat tatt 1 teskje med natron og vann. Det hjalp. Kjøp Raniberl eller Lomadyl når dere er på ferie i utlandet. Det er det samme som Somac og er reseptfritt. Og spis 1 ukes kur med tabelettene.

Thessa skrev:

Jeg prøvde med natron og vann, og det fungerte med en gang.

Tobias skrev:

Bruk natron, eller pure Baking Soda (ikke bakepulver) en t-skje i et glass vann. Dette nøytraliserer syren veldig raskt. Jeg bruker Arm&Hammer - pure Baking Soda. Jeg vet at enkelte Meny-butikker har det. det er utrolig effektivt på meg ihvertfall.

Amy skrev:

Natron i vann, endelig noe som funka. Jeg har prøvd alt inkl gaviscon, link og novaluzid.

Goggen skrev:

Har slitt med halsbrann i 2 år nå. Sjokolademelk syntes jeg er det som funker best mot det.

Mette skrev:

Lovehearts funker veldig bra for meg. Det anbefales sterkt. Mandler kan også hjelpe.

Flere kommentarer:
0 1 2
Diskuter halsbrann

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Vannblemmer

Jeg har vannblemmer som har sprekk etter å ha godt på krykker. Har noen noe ti...

Nyrestein

Jeg fikk et råd for mange års side da jeg fikk nyregrus. Spis jevnlig gammelos...

Soppinfeksjon

Eddik, salt og sprit/hånddesinfeksjon fungerer veldig bra. Jeg har nylig hatt s...

Urinsyregikt

Det som ga evig legelse av min urinsyregikt og innflammasjon(betennelse) nesten ...

Maur

Disse tipsene fungerer for å holde maur unna, men i følge folk som kan en del ...