Hvordan bli brun - kjerringråd

De fleste av oss vil bli brun, men hvordan skal man bli brun uten å bli solbrent. Sola kan være sterk, selv i Norge. Derfor er det lurt å kunne tenke på hva som skal til for å bli brun uten at det blir for mye av det gode.

Hvordan bli brun uten sol

Her på kjerringrad.com har vi fått sendt inn gode tips til hvordan man skal bli brun uten sol. Et går blant annet på å presse saft av gulrot. Eventuelt så kan man spise mye rå gulrot for å oppnå samme effekt og brunfarge. Årsaken til at dette skal være bra er at gulrot inneholder et fargestoff som heter karoten. Noen gir tilbakemelding om at man kan få en anelse av gul brunfarge.

Bli brun uten å bli solbrent

Først og fremst må man finne ut hvordan huden reagerer på soling. Jo lysere normalhud du har jo mer solfaktor vil du trenge for å få den riktige brunfargen uten å bli solbrent.

Prøv også å la være å sole deg når sola er som sterkest. Mellom klokka 12:00 og 14:00 er sola på det sterkeste, så har du litt sart hud så kan du prøve å unngå soling i dette tidsrommet. Eventuelt kan du ha på deg en t-skjorte akkurat i denne tida for å holde de sterkeste strålene borte fra skuldrene. På denne måten kan man unngå å bli solbrent.

Hvis du skal kjøle deg ned mens du er på stranda så må du passe på at du smører deg inn med faktor etter at du har badet. Mange solkremer er ikke vannbestandige og effekten av dem vil være borte så snart du kommer opp av vannet. Husk også å tilbringe like mye tid på magen som på ryggen slik at du ikke eksponerer en side for mer sol enn den andre.

Solbading på strand
Solbading på strand : Foto : kjerringrad.com

Camilla skrev:

Når folk sier saltvannsspray, kan man bare ta vann og helle litt salt oppi? Eller må man kjøpe det på butikken?

Jente 15år skrev:

Veldig mange vil være brune. Men det er lurt å tenke på hva man smører seg inn i. Jeg kommer fra sørlandet og bor rett ved sjøen. Hvis man skal bli brun uten å skade huden/ få ujevne flekker er det lurt å være i aktivitet ved sjøen. Sol-olje og solarium er skadelig for huden og man kan få hudkreft, noe ingen vil ha. Betakaroten kjenner jeg ikke så godt til, men har hørt at det ikke er skadelig. Så hvis man absolutt skal være brun, kan det kanskje være et alternativ å gå på betakaroten? P.S. Drikk mye vann hvertfall på sommeren.

Krab skrev:

Jeg er 14 år er ikke så brun og har fregner. Jeg har kjøpt en solkrem fra nivea som beskytter huden imens du blir brun. Den hjelper, den heter protect and bronze, eller du kan prøve en gullrot solkrem som også er fra nivea.

Tonje919 skrev:

Drikk gulrot saft, og smør deg med solkrem. Er du på stranda er det lurt å bade en del, men bruk solkrem etter at du har bada (om man ikke har vannfast). Saltvann gjør deg lettere brun, så er du i utlandet så bad minst mulig i basseng fordi kloren fjerner hudcellene øvers på huden (der man får fortest synlig farge). Olje er lurt på beina , men ikke på ømme områder .

Malin skrev:

Jeg blir bare solbrent men ikke brun. Jeg blir ikke brun i solarium, og heller ikke i syden. Noen tips?

Alexandra skrev:

Jeg ligger på en madrass i vannet, og da er du så nærme vannet du kan komme. Da begynner fargen å komme etter bare 1 time på meg. PS: smør deg.

En passe bra pigmentert jente skrev:

Man må hukse at alle er ikke skapt for å bli like brun som andre. Noen kler ikke en gang å være brun. Man er født som man er født som man er for en grunn. Jeg blir sånn passe brun, men i sommer har jeg et mål å bli brunere enn den bruneste jenta i klassen. Tror det blir litt vanskelig siden hun skal til syden i 2 uker. Men her er noen tips hvordan man blir fortere brun.

Jeg vil også råde om å ikke bruke olje, eller noe sånt. Tenk på hvor stygg du blir om 20 år.

En lys desperat jente skrev:

Jeg er litt bleik, men ikke mye altså, kan bli litt brun men må prøve veldig veldig lenge. Jeg er 14 år og misliker at alle vennenen mine blir så fort brunnere enn meg. Men jeg vil ikke skade huden min på noen måte vil bare få det naturlig. Fins det noe man spiser eller smører på seg som man ikke blir stekt av eller sjølvbruning. Jeg er helt desperat. Det er midt i juni og jeg vil være brun. Vær så snill noen, tips?

Den hvite dame skrev:

Jeg er veldig blek og blir ikke brun fort. Har dere noen tips? Vet ikke om jeg tør å bruke babyolje.

Emma skrev:

Tips for å bli brun:

Man får farge på vinteren og, selv om det er veldig lite. Men om du er mye ute på vinteren, spesielt våren, får du fortere farge på sommeren.

Veronica skrev:

Elise: Hvis du skrubber områdene du skal ha selvbruning på, og passer på å bruke en god fuktighetskrem først(vær oppmerksom på å smøre godt på tørre områder) blir det ikke skjolder.

Silje skrev:

Ta en flaske med vann og fyll med masse saltvann, hell det godt over deg og legg deg i solen. ble ganske brun fort da.

Elise skrev:

Er det noen som har tips på hvordan man kan bli brun nå på høsten og utover vinteren? Solarium er ikke et alternativ for meg, jeg har hørt så utrolig mye dritt om det. Jeg har ikke prøvd vanlig selvbruningskrem så mye, men jeg har hørt at man får så mye skjolder og sånn, men kom gjerne med andre tips.

Susanne skrev:

Har hørt solsikke olje også kan hjelpe. Bare smør på litt å ikke ligge altfor lenge om gangen. Det har vel kansje samme effetkt med baby olje at det begynner å steke? Jeg er så bleik at når jeg begynner å kle av meg på varme sommerdager så må folk rundt meg ha på solbriller. Jeg skjemmes, men har endelig begynt å få farge på armer og ansiktet, men blir rød over nesen å kinnbeina. Leggene er like bleike som snøen.

Martinius skrev:

Jeg bruker alpefett flittig om sommeren. Dette er egentlig en kuldekrem, men som gir en dyp og fin brunfarge. PS. Alpefett inneholder ikke solfaktor.

Xsmall skrev:

Man kan bruke sol olje med solfaktor. Jeg bruker Ambre Solaire fra Garnier med solfaktor 6, funker veldig bra. Den er med både UVA og UVB beskyttelse.

Anne skrev:

Man kan bruke babyolje, hvis man har en hud som sjelden blir solbrent, og som vanligvis blir ganske brun på sommeren. Men man burde ikke ta på altfor mye, og man må huske på å ikke ligge altfor lenge i solsteika med den. Da blir man veldig fort brent.

Jeg personlig, blir fort brun om sommeren, og sjelden brent. Jeg og flere av mine venner bruker babyolje hver sommer. Billig og effektivt. Men vær forsiktig med mengden, og alle reagerer forskjellig. Har man en hudtype som sjelden, eller aldri blir særlig brun, burde man absolutt ikke bruke babyolje.

Og til"me: Det sier jo nesten seg selv at du blir brent når du bruker babyolje i solarium. En time i solarium tilsvarer 12 timer i norsk sol.

Elise skrev:

Jeg har hørt at vaselin er en god ting å bruke om du vil bli brun, er du bleik bør du ikke prøve de, for du kan bli brent.

Me skrev:

Østfoldjenta: Aldri bruk babyole, jeg prøvde det ut i solarium i 15 minutter og fikk andregrads forbrenning.

Ruttle skrev:

Babyolje gir deg absolutt ingen beskyttelse mot de skadelige strålingene fra sola og uten beskyttelse mot dem vil du skade huden og vil med stor sannsynlighet utvikle hudkreft. Babyolje (og forsåvidt andre oljer også) inviterer sola til å steke huden din, effekten av solingen blir mye kraftigere og du blir raskere brun. Men alvorlig talt så er det mye bedre å være litt blek enn å få langvarige solingsskader. Solfaktor 15 er det beste i Norge, mens i sydligere land bør man bruke 30 eller høyere. Høyere solfaktor ryktes å gi en mer langvarig og dyp hudfarge enn lav eller ingen solfaktor. Det vil ta lengre tid å bli brun, men du vil være brun lenger utover vinteren.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter hvordan bli brun

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...