Isjas - kjerringråd

Isjas kan kureres ved hjelp av muskatnøtt. En mann har skrevet til oss og sier at han puttet en muskatnøtt i lommen. Dette gikk han med i lomma i flere dager og til slutt var smertene borte.

Isjas kommer av at isjasnerven kommer i klem. Dette er vår lengste nerve. Eller rettere sagt det er en hel bunt med nerver. Den går fra veikryggen ned til leggene.

Symptomer på isjas kan være alt fra at man mister følelsen og blir litt nummen. De fleste opplever smerter. Det kan også i visse tilfeller føre til lammelser i muskler.

Muskat mot isjas
Muskat mot isjas : Foto : kjerringrad.com

Birgit skrev:

jeg har prøvd muskatnøtt i lomma to ganger, og det hjelper ihvertfall meg. Det koster da ingenting å prøve vel?

Anda skrev:

Jeg har fått isjas etter idiot trening altså ikke lyttet til kroppen før nå. Jeg gikk til fysioterapeut og begynte med slyngetrening og etter ca 2 uker tid forsvant smertene. Siden dette er en lidelse som kommer og går er kanskje forebygging en løsning. I mitt tilfelle så handler det om at støttemusklaturen (kjernen) er for svak. Når jeg ikke trener core muskelen så kommer isjasen tilbake, så hell i uhellet, her kan man ikke ligge på latsiden. Man kan jo bare putte en nøtt i lomma å håpe på det beste, men så kan man jo kanskje prøve å røre litt på seg iblandt.

Krokryggen skrev:

Jeg kom over dette kjerringrådet og nå må jeg bare inn å kommentere. Slet med isjas i nesten 14 mnd og holdt på å gå på veggen da det merkelige skjedde. Min onkelunge kom på sykebesøk og hadde med seg noen aviser og litt sjokolade. Jeg spiste sjokolade og leste avisene før jeg sovnet på sofaen. Når jeg våknet merket jeg at noe bløtt lå ved min side, og jeg reiste meg da raskt opp for å se hva det var. Da merket jeg med engang at smertene var borte og jubelen sto selvfølgelig i taket. Det viste seg at guttungen hadde lagt en plate med fruktnøtt ved siden av meg før jeg sovnet. Jeg vet ikke om det var fruktnøtten eller følelsen av smeltet sjokolade som gjorde underverket, men jeg er hvertfall frisk som en fisk nå og har alltid en plate fruktnøtt i skapet.

Klatremus skrev:

Jeg har malt muskat i krydderskapet, funker det på samme måten? Jeg tror det beste er å holde seg i bevegelse, trene musklene litt. Det verste for meg, er iallefall å holde meg i ro og sitte mye.

Bamse skrev:

Jeg har hørt at B-12 skal virke mot isjas, noen som har hørt om dette?

Bamse skrev:

Jeg har hatt isjas i ca 3 mnd, hadde i høyre ben og seteparti. Siste uke flyttet det seg over i venstre legg. Jeg trodde jeg hadde fått blodpropp, da smertene ikke var samme som isjasen i høyre bein. Dette prikket og beinet (legg og fot) var som det sov. Det var sterke smerter om natten, kontaktet lege, men hun mente det var isjasen som plaget meg. Nå har jeg puttet en nøtt i hver lomme og tror som spikeren på at dette virker.

Nok er nok . skrev:

I et år med store smerter, tre uker totalt hjelpeløs fordi jeg var sta. Jeg skulle hente blåbær og sopp. Nå har jeg lært: Ta tiden og ha tålmodighet, press deg ikke, lytt til kroppen.

Mor skrev:

Jeg sykla nesten tre mil på en sykkel med små hjul i går (eneste jeg klarte å komme meg opp på), ca 14km dagen før. Nesten bra i dag. Tror ikke det å være i ro funker. Hvis du tror at nøtt i lomma virker så virker det. Hva er galt med det? Mye billigere og mye mindre skadelig enn ukesvis med smertestillende eller operasjon i allefall.

Smukken skrev:

Jeg har veldige smerter i høyre foten, så det stråler, blir kvalm av smerten. Går til kiropraktor, men det hjelper ikke.N oen som har nokon gode tips? Skal jammen prøve med muskattnøtt.

Mortemeis skrev:

Dette skal jammen prøves, sitter nå på jobben med økende smerter - ca 1 1/2 måned siden sist jeg var sykemeldt. Tablettkur som ikke virket før etter nesten 14 dager, nøtta kan da ikke skade. Tro kan flytte fjell, som sagt: Dette skal prøves!

Mimmsa skrev:

Har slitt med isjas i lengre tid nå og det eneste som fungerer er laserbehandling hos fysioerapeut. Etter behandling er jeg smertefri i 1-2 uker. Problemet er at jeg fortsatt må løfte på min tunge baby som veier hele 11 kg så smertene kommer tilbake fordi jeg løfter tungt. For dere som ikke trenger å løfte på babyer, prøv laserbehandling. Trenger stor nok dose. Hjelper ikke med 5 min. Bor for tida i Melbourne, Australia og har funnet ei dame som driver med dette her (takk og lov!). Pleide å gå til ei dame som dreiv med dette i Bergen i Norge. Helt fantastisk. Skjønner ikke at det ikke er flere som driver seriøst med dette (heter Low Level Laser Therapy på engelsk) Utrolig bra smertelindring. Behandlingen er behagelig og varer ca 1 time. Anbefales hvis dere kan finne noen som driver med dette i Norge.

Torill skrev:

Har ikke muskatnøtt i huset, men det skal jeg få tak i. Har hørt at det hjelper av andre og det skader ikke å prøve. Kan ikke avvise det før man faktisk har gjort et forsøk.

Jeg går til kiropraktor og det bør vurderes før operasjon. De er flinke og er utdannet kun på rygg/nakke - og har brukt det i 25 år med godt resultat tidligere.

Isjasj-smertene er en følgeskade av et fall. Jeg er tom for smertestillende og venter på ny resept fra legen. Må ikke tas om man har problem med magen. God bedring til dere andre.

Mesteren skrev:

Du får heller prøve å gnage på nøtta. I følge media blir en litt rusa av det, og da forsvinner vel isjasen eller hva?

Rolf skrev:

Snart 4 uker med verk ned i beinet. Jeg har prøvd nøtt før og de hjalp ikke. Noen bedre forslag?

Xprez skrev:

Har gått over en 1 mnd med smerter og har fått medisin mot smerter. Det hjalp de 2 første dagene, etter det ble det bare diarè som resultat. Kanskje man skal prøve ei nøtt eller 2? Det blir garantert ikke værre. Jeg skal også til kiropraktor for å sjekke om det er noe som kan gjøres den veien, men er jo så dyrt.

?? skrev:

Jeg lurte på hvor lenge man må gå med sånn muskat nøtt i lomma? Og om noen kanskje har en naturlig forklaring på hvorfor det funker?

Vantro Thomas skrev:

Det høres enkelt ut med nøtter. Er det en i hver lomme, eller to i en?

Juni skrev:

Jeg har sterke smerter i ene siden og benet og det blir bare verre. Blir man ikke operert for dette da?

Gravid skrev:

Jeg har ligget rett ut i 7 dager nå, men der er faktisk en liten fremgang nå. Ikke alltid like lett å se det selv, men tenkte over det idag når jeg klarte å stavre meg bort til kjøkkenet uten spesielt store smerter, ville vært umulig for noen dager siden. Ang bading så var jeg i bassenget den dagen smertene virkelig økte på. Akkurat denne dagen funket iallefall ikke svømming for min del. Kroppen flyter liksom rundt og opp uten at du har full kontroll og det var veldig smertefullt. Mulig det funker når smertene er små. Mulig også muskatnøtt funker bare du har troen på det.

Karina skrev:

Nå har jeg ligget rett ut i ni dager, og jeg begynner å bli desperat. Kjæresten min skal dra på Rema1000 å kjøpe muskatnøtt til meg etterpå, og jeg gleder meg.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter isjas

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...