Kløe i halsen - kjerringråd

Kløe i halsen er veldig irriterende. Det kan holde deg våken om natta. Når det klør i halsen føles det som at du må hoste hele tiden, men det er ingenting som hjelper.

Ofte kommer kløe i halsen i etterkant av influensa eller en forkjølelse. Resultatet blir som oftest tørrhoste og dårlig søvn. Men det kan også være andre årsaker slik som for eksempel tørr luft.

Det sies at honning skal være en god kur mot kløe i halsen. Honning er et naturprodukt og har en rekke gode egenskaper. Hvis du søker etter honning her på kjerringrad.com så vil du finne ut at det er en god del som honning kan brukes som et middel mot.

Bli kvitt kløe i halsen med honning.

Honning som medisin mot kløe i halsen brukes på følgende måte. Bruk en teskje og fyll den med honning for så å spise den. Vanlig hostemedisin er ganske tyntflytende, men honningen skal lege kløe i halsen ganske effektivt i og med at det tar en stund før den går gjennom systemet.

Kløe i hals
Kløe i hals : Foto : kjerringrad.com

Nina skrev 28. desember:

Når det er vanskelig å få sove når en har tørrhoste og bare hoster og hoster, som oftes når en skal legge seg om kvelden, så smør mentholatumsalve/kamfersalve under føttene, i fotbuen og hvis du vil. Ta litt på brystet også, men dekk med noe ull eller lignende der. Jeg sover iallefall bedre da, uten alle de hostekulene.

Nina skrev 06. desember:

Tenk på kløen som en form for smerte og ta 2 paracet. Da roer det seg etter en halvtimes tid, hosten forsvinner og du får sove.

Rolf skrev 08. juli:

Honning på skje funker som bare det. Det har ikke veldig lang effekt, men det funker.

Sondre skrev 20. juni:

Ja, jeg skulle ønske at jeg hadde honning nå.

Victoria skrev 25. mai:

Jeg har tørrhosta i en uke. Det er værst om natta og hjelper ikke med honning. Halspastiller har absolutt ingen effekt. Gjør ikke så vondt i halsen, men hadde halsbetennelse for to uker siden. Hosten kom gradevis med at halsen ble bedre, og nå vil den ikke forsvinne.

Marianne skrev 12. mai:

Jeg prøver alt, blir gal på natta.Fikk et råd av min farmor og det hjelper litt hvertfall. Nypeekstrakt og honning i varmt vann (som te). Det får man kjøpt alle matvarebutikker som Meny, Kiwi etc. Bruk to teskjeer nype som søtnes med honning. Det gir masse C vitaminer og smøring for halsen.

Martine skrev 11. mai:

Hvis jeg hadde hatt honning, så. Hoster meg ihjel her.

Osloensk skrev 16. april:

Dette kan være veldig ekkelt i virkeligheten. Det beste er å ikke drikke veldig mye i denne tilstanden, særlig hvis det begynner plutselig å klø veldig mye. Det sikkereste er å gurgle med et skje vademacum blandet med to skjeer vann, og hoste ut slimet som kommer. Drikk gjerne alt som er anbefalt her litt etterpå, men ikke vann fra vannkranet.

Elisabeth skrev 11. april:

Jeg har hatt kløe i halsen og tørrhoste i snart 5 dager nå, det gjør vondt i hode, bryst og kjeve når jeg hoster hvert 30.sekund. Har trykt i meg både hostesaft og repsils, ingenting gjorde det bedre. Men etter å tvingt i meg varm melk med 2 ss. honning, så irriterer ikke halsen meg lenger. Det funket etter første slurk! Har hostet minimalt de siste timene. Fantastisk!

Dorri skrev 21. mars:

Hva om man virkelig ikke liker honning, da? Jeg blir kvalm bare av lukta.

Yngvild skrev 03. februar:

Soyaolje , en skje og den smører halsen.

Marthe skrev 05. januar:

Jeg har hatt skurrete stemme, kløe i halsen og tørrhoste i en uke uten at noe hjalp. Men nå tok jeg en skje med honning, og har mye mykere stemme, null kløe og ikke noe hoste. Tusen takk!

Heidi skrev 07. desember:

Kan ikke si jeg merket noe forskjell etter honningen nei. Kanskje fordi min hoste ikke er så tørr, men med litt slim. Tror det eneste som kan hjelpe er masse vann og te.

Øyvind skrev 17. november:

Problemet er at sukkeret i honningen gjør meg mer våken enn kløen i halsen gjør.

Nithilia skrev 03. november:

Til nathalia: Det høres mer ut som allergi du har. Jeg hadde også konstant kløe i hals og øregang, og det viste seg å være allergi.

Hetty skrev 06. oktober:

Skal vi se her. Jeg har trøkt i meg en spiseskje med honning akkurat og spruta kjeften full av rein sitron. Håper det hjelper.

Nathalia skrev 07. august:

Jeg prøvde nå, merker ikke at det er noe veldig mye mer borte, men kanskje litt. Men jeg har ikke kløe i halsen etter forkjølelse, jeg har konstant kløe i hals og øre ganger.

Dii skrev 23. mai:

Det hjelper ikke for meg, har spist honning, men det hjelper ikke i det hele tatt.

Gjest1 skrev 12. mars:

Det hjelper å sove med ryggen oppe, altså bygge opp sengen med puter/dyner slik at man ikke ligger i vannrett posisjon. Jeg merker iallefall forskjell, og det er bedre å få sove i en slik posisjon enn å hoste hele natten. Varm te med honning hjelper også.

Johanne skrev 09. mars:

Har både prøvd å blande honninga med vann og spist en spiseskje med honning. Det hjelper i et par minutter - før hosten er der igjen.

Eldre kommentarer: 1

Diskuter kløe i halsen

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...