Lav forbrenning - kjerringråd

Hva er forbrenning? Forbrenning er et sett av kjemiske prosesser i kroppen. Dette er prosessene som omdanner den maten vi spiser, eventuelt det fettet vi har lagret, til energi som kroppen igjen bruker. Dess mer kroppen er i bevegelse dess mer kalorier (kcal) forbrenner den. Det vil si at for å få høy forbrenning så må vi holde kroppen i bevegelse. Når vi holder kroppen i bevegelse ved for eksempel trening, så øker forbrenningen. Det vil igjen si at vi ikke bare må tenke på hvilken mat som øker forbrenningen. Ernæring og kosthold er viktig, men det er ikke alt.

Vi har også fått innsendt et kjerringråd som går på å få høyere forbrenning. Økt og bedre forbrenning får man ved å drikke eplecidereddik om morgenen på fastende hjerte. Innsenderen sier at hun før hadde dårlig forbrenning, men at hun har fått mye høyere forbrenning etter at hun startet med eplecidereddik.

Grønn te og forbrenningen

Noen forskere har også kommet fram til at grønn te skal ha veldig god effekt på forbrenningen. Grønn te har i de siste tiårene blitt undersøkt gjennom flere forskningsprosjekt. Og man har kommet fram til at folk som jevnlig drikker grønn te har hatt mindre sjanse for å utvikle hjerte- og karsykdommer og andre livsstilsykdommer slik som diabetes.

Naturlig lav forbrenning

Noen personer har det man kan kalle en naturlig lav forbrenning/stoffskifte. Man kan oppdage symptomer på lavt stoffskifte under slanking. Selv om man har en streng diett og spiser mat som har lite sukker og lavt innhold av karbohydrater, så står vekten bom stille. Man tar riktige vitaminer, men uansett hva man gjør så forbrenner man ikke så mange kalorier som man vil. Dette er en diagnose som en lege kan stille. Man vil få medisiner som hjelper kroppen med å øke forbrenningen. Ved å tilføre kroppen forskjellige stoffer vil den sette i gang forskjellige prosesser og forbrenningen øker.

Eplecidereddik
Eplecidereddik : Foto : kjerringrad.com

Sasol skrev:

Jeg trener med vekter 3 ganger i uka og går turer på 2 timer. Jeg spiser ikke mye, men går ikke ned i vekt. Hva gjør jeg feil Jeg drikker ikke brus og spiser heller ikke sjokolade.

Sjåvsen skrev:

På meg så funker det best med å spise 220g mat hver fjerde time. Spis hva du vil, helst unngå sukker. Er du veldig sulten i mellom så ta en banan, men helst ikke. Ikke spis til kroppen sier klart i fra om mat. Drikk grønn te iblant, og sitron av og til.

Sissel skrev:

Jeg trener 1 timer pr. dag. Spiser veldig sunt. Har fulgt alle rådene. Jeg har gjort dette i årevis. Men ingenting virker. Legene sier at jeg må bare leve med dette.

Cissi skrev:

Hvis man spiser en hel hvitløk hver morgen, økes forbrenningen da?

Johannes skrev:

Argentina: Den beste kilden til antioksidanter er bærene Acai fra regnskogen, bare så du vet det.

Argentina skrev:

Dere har glemt den beste kilden til antioksidanter. Yerba Mate te! Den inneholder masse antioksidanter. Den øker forbrenningen og tilfører kroppen energi og mye mer.

Lurermegpå skrev:

Hva menes med å drikke eplecidereddik på fastende hjerte? Altså, hvor mye skal man drikke, og hva menes med fastende hjerte?

Hbs skrev:

Te er vanndrivende og har en tørkende virkning. Derfor, drikk te til frokost og vann til trening. Kroppen må klare å ta opp vannet når du trener slik at forbrenningen i cellene går som den skal og væskebalansen i kroppen blir opprettholdt. Kroppen klarer maks å ta opp 2 dl vann pr 10 min, så ikke drikk en halvliter om gangen. Heller en liten slurk i ny og ne. Drikker du mer enn 2 dl vil ikke kroppen klare å ta opp dette, og det overflødige vannet skilles heller ut som urin.

Rett etter trening bør man spise raske karbohydrater, f.eks banan. Disakkaridene i bananen spaltes lettere av enzymene i kroppen til monosakkarider som er det sukkerstoffet kroppen tar opp. Jo raskere denne prosessen går, desto raskere fylles de tomme glukoselagrene i musklene opp igjen (glykogenlagrene). Dette setter igang restitusjonsprosessen som gjør at du får noe ut av treningen, etter dette kan du spise proteiner som er byggesteinen til celllene i kroppen.

Ellers på dagen bør man spise både langsomme- og hurtige karbohydrater, men av den sunne arten. Dropp brus, godteri og annet usundt. Det er med matinntak som med vanninntak. Det overflødige må kroppen kvitte seg med på en annen måte enn det er ment. Spiser du få, men store måltider må kroppen bli kvitt noe av energien (den trenger ikke all energien på en gang, men jevnt fordelt. Den overflødige energien vil da bli lagret som fett i et reservelager for tider med mindre mat, hvilket ikke så ofte skjer her i landet. Derfor, spis mindre og sunt heller ofte slik at energien blir jevnt fordelt utover dagen. Trener du mye styrke etc. vil kroppen bruke energien til å produsere muskler. Muskler veier mer enn fett, og dermed går du heller ikke nødvendigvis ned i vekt. Målet bør derfor ikke være å gå ned i vekt (men jo, veier du alt alt altfor mye så selvfølgelig). Når du får en form som er normal for din alder skal fokuset ligge på en sunn og sterk kropp, ikke vekt.

Jeg selv veier 65 kilo og er 160 høy. Jeg går på hærens befalsskole og er i veldig mye mer aktivitet enn alle mine venninner. Jeg fokuserer på et sunt kosthold og aktivitet. Dermed har ikke vekten noe å si selv om jeg ifølge BMI (body mass index) er overvektig.

Kjøp en pulsklokke som teller kalorier når du trener. Vit ca hva maten du spiser inneholder, så kan du tilpasse ant. kalorier per dag til hvor mye du forbrenner. Da går det opp i opp = ikke mer fett.

Eplecidereddik og grønn te fungerer sikkert bra. Jeg har vurdert å prøve selv, men når man trener må faktisk kroppen forbrenne. Er ønsket virkning av treningen fettforbrenning, bør pulsen ligge på ca. 90-130. Er det o2 opptak som er fokuset (kondis) bør pulsen ligge på 130-190 når du trener. Dette er logisk. Tren regelmessig, variert og ha progresjon. Spis sundt og drikk vann så ordner det seg. Pulsklokke og en god spilleliste på ipoden hjelper på motivasjonen. God tur!

Lowcarbs skrev:

Ingen grunn til å spise magert. Kroppen trenger fett via vanlig kjøtt. Fettet i kjøttet hjelper forbrenningen hvis man kutter ned på produkter med mye stivelse som poteter, ris, pasta og hvitt brød. Meierismør, rømme, bacon og egg samt grønt er bare bra for kroppen. Dette i sammen med fysisk aktivitet. Poenget er lite karbohydrater og mer fett!

Katt skrev:

For å få opp forbrenningen må du spise hver tredje time. Spis en god frokost, lunsj og middag. Som mellommåltid spiser du en frukt eller to, kanskje også et knekkebrød hvis du trenger det. Magert pålegg. Erstatt gjerne den siste brødskiven til lunsj med en frukt eller to. Gi det noe tid, forbrenningen går ikke opp over natten. Så flott du har sluttet å røyke, gratulerer!

Tur-gåer skrev:

Sterke krydder hjelper, eple-eddikk også. Krom senker behovet for søtt, hvis man liker slikkerier. Har byttet ut røyken med trim, går noen timer hver dag, uansett vær. Har alltid tullet med kostholdet mitt. Gått flere dager uten mat i perioder. Nå når jeg spiser normalt, legger jeg på meg selv om jeg går turer. Forbrenningen er på sparebluss. Hvordan fikser jeg det, får den opp igjen på normalt nivå og da skal det mer enn krydder og eple-eddikk til.

Wenke skrev:

Jeg har hypotyreose og forbrenningen er sein, men jeg spiser sunt og er litt aktiv, men nå skal jeg prøve eplecidereddikk og grønn te :)

Humla skrev:

Rent vann, drikk så mye du kan :) Ned i vekt og bedre forbrennig, da må du legge om kostholdet. Masse fiber, grønnsaker, frukt, rent magert kjøtt og fisk. Kylling er kjempe bra og selvfølgelig grønn te kan hjelpe litt om du holder inne litt vann i kroppen. Mosjon får fart på forbrennigen. Finn noe du liker å gjøre, noe morsomt, dans, yoga, aerobic. Jeg skal begynne på linedance. Det er skikkelig morsomt. Lykke til alle sammen.

Jelo skrev:

Grønn te funker også kald. Helt ok på joggeflasken.

Hanna skrev:

Kanskje ikke så lurt å drikke te mens man trener, det kan jo bli vanskelig å holde en tekopp mens man driver med yoga og jogging. Men, etter trening og til frokost kan det være godt, og lurt, med en kopp grønn te siden forskning viser at grønn te øker forbrenningen og at den inneholder mye antioksidanter, som er sunt for kroppen.

O.E skrev:

Hei jeg prøver å slanke meg. Tar 120 sit-ups hver dag og yoga og jogger en halvtime hver dag og nå har jeg tenkt til å begynne å sykle 3 ganger i uken. Vil dette funke? Og skal man ta og drikke te mens man trener for å øke forbrenningen?

Litt Lubben skrev:

Har lest på nettet at å drikke mye brus med kunstige søtning kan overbelaste leveren. Teorien er som følger at denne "forgiftningen" så synker vissnok leverens evne til å forbrenne fett. At light brus har lite kalorier hjelper derfor lite når fettforbrenningen daler. En lege jeg fant på internett skriver om dette fenomenet, han har sett på hundrevis av pasienter at det virker. I tillegg kommer også det med økt apetitt problemet som kunstige søtningsmidler kan gi. Har kuttet hardt ned på light brusen nå og drikker grønn te. Så får vi se om kilone renner av eller om det bare er vanlig internethumbug.

Fokus på maten skrev:

Grønn te funker bra (: Men du kan ikke sitte på rompa og drikke te, så du må bevege deg også. Sykling, jogging, svømming. Du kan drive innetrening. Alt mulig. Bare tren :)

Joggesko skrev:

Hei! For å øke forbrenninga må man være i aktivitet hver dag, krydre maten ofte (med cayennepepper, sennep, hvitløkspulver, chili), høy puls øker forbrenninga og drikk mye vann! Ved dette vil forbrenninga øke!

Men skrev:

Men hva skal jeg gjøre når jeg er langt ute på havet og ikke har tilgang på hverken grønn te eller eplecidereddik? Driver med sykling og jogging, prøver og spise sundt, men føler jeg legger mer på meg enn det går og gå ned i vekt, hjelp.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter lav forbrenning

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...