Magekatarr - kjerringråd

Magekatarr (Functional dyspepsia) er definert som kroniske ubehag i den øverste delen av magen. Det kan føre til redusert livskvalitet for den som er rammet av det. Siden magekatarr er en litt vag diagnose overlapper det ofte med andre lidelser slik som irritabel tarm, forhøyet syreproduksjon og så videre. Symptomer på magekatarr kan være:

Fordøyelsesforstyrrelser er vanlige sykdommer som kan komme av hva man spiser. En forandring på kostholdet/levemåte er ofte nødvendig for å kunne bli kvitt magekatarr. Røyking, alkoholholdige drikker, kaffe og te er det første man bør ta bort for å kunne se om det løser problemet. Man bør også unngå fet og sterk mat.

Metode for å bli kvitt magekatarr

En innsender sier at et godt tips for å bli kvitt magekatarr er potetvann. Man rasper en rå potet og legger denne i vann. La dette stå å godgjøre seg noen timer i kjøleskapet. Dette drikkes jevnlig og skal være med på å roe ned magen og bli kvitt magekatarr for godt.

Et annet tips er kålvann. Her er det samme framgangsmåte som med poteten. Rasp eller skjær en kål opp i småbiter og la det ligge i vann i noen timer før man drikker det.

Potet mot magekatarr
Potet mot magekatarr : Foto : kjerringrad.com

Nora skrev 11. mars:

Jeg er 15 og liker verken potet- eller kålvann er det noe annet jeg kan gjøre som hjelper mot dette?

Inger W. skrev 29. januar:

Hva med juice, kan det forværre magevondt når man har magekatarr? Er det noen juice som er bedre enn andre?

Eva skrev 22. januar:

Jeg har magekatarr i snart 20 år. Det som må gjøres er å spise lett mat med lite krydder, brus-kun helgen. Unngå mat stekt i panne og helst bruke olje. Kjøp en god gresk olivenolje og ta en skje hver morgen før frokost. Jeg gjorde det i 2mnd. Etter det ble det bra.

Jens skrev 07. januar:

Jeg har prøvd det meste, har hatt mage og tarmkatarr i 7 år. Det er kroniske smerter konstant. Jeg har hatt alle legeundersøkelser 2-3 ganger. Det er ikke alt som leger kan hjelpe med. Jeg tar akupunktur som smertebehandling.

Lindis skrev 07. november:

Jeg har slitt med magen siden jeg gikk på barneskolen. Nå er jeg 25 år. Jeg har hatt alle undersøkelser untatt gastroskopi. Jeg var hos hømopat. Han fortalte meg om candida-soppen som er et utbredt problem og blitt den nye folkesykdommen som hemmer fordøyelsen og får følgene av oppblåst mage, irritabel tarm og forstoppelse. Det å unngå gjær og sukker har forandret livskvaliteten utrolig og fungerer i større grad. Men det er vasnkelig å bli kvitt den. Jeg sliter også med magekattar. Jeg prøvde potetvann som jeg leste her og som jeg aldri har hørt om før, og det fungerer faktisk veldig bra på meg også.

Lotta skrev 16. august:

Jeg har for første gang prøvd potetvann. Det hjelper.

Meg. skrev 22. juni:

Jeg er ikke så ofte sjuk men nå har jeg fått magekatarr. Jeg er egentlig redd for og bli sjuk, og dette var ekstremt. Jeg vrir meg og skriker om natta pga. magesmerter. Når jeg leser at flere har hatt det i flere måneder/år blir jeg redd. Vær så snill, hjelp?

Espen skrev 26. april:

Jeg har slitt med magekatarr i ca 1år nå. Det kom og gikk etter å ha brukt somac ett par ganger. En gang gikk det bort av seg selv uten at jeg brukte noe. Men i desember nå kom det tilbake og har slitt med det siden da. Potetvann har jeg prøvd, det hjalp ikke, somac hjalp heller ikke denne gangen. Skal til legen om 1 time så håper hun har noen løsninger for meg.

BB skrev 13. april:

Har hatt en søvnløs natt med magekramper. Fikk magekatarr for ca 20 år siden og fikk da beskjed om at det kunne bli kronisk. Legen jeg har i dag vil ikke behandle meg siden jeg ikke vil ha noen slange i halsen. Finnes det ingen annen måte å sjekke dette på?

Nette skrev 12. mars:

Potetvann er supert og kutt kullsyreholdige drikker.

Embiro skrev 15. februar:

Siler man bort poteten av vannet og drikker bare vannet?

Frisk skrev 28. januar:

Potetvann, potetvann og potetvann.

Bedringens vei skrev 22. november:

Potetvann kan jeg si hjelper etter bare 1 dag, gleder meg for hver dag som går nå.

Ellinor skrev 23. september:

Jeg har nå hatt min første smertefrie natt på 8 år etter å ha drukket potetvann (rå potet i biter som ligger i vann over natten) i to dager. Mirakel!

Janne skrev 09. september:

Prøv Slippery Elm. Det fås på helsekost butikken. Det virker i løpet av få minutter, tabletten tas i forbindelse med måltid. Det eneste som har hjulpet meg så langt.

Kristine skrev 30. april:

Kjøp deg aloevera juice på helsekost. Den jeg har brukt heter SASCO. Det er det eneste som hjelper for meg.

Torbj skrev 05. juli:

Jeg blir snart gal av denne magen min. Har hatt vondt i 7 mnd nå. Har slukt slangen, fått medisiner for helicobakter, men har like vondt fortsatt. Har vært i tykktarmsrøntgen der alt var ok. Har nå vondt nederst i magen. Syns ikke at jeg blir tatt på alvor av legen. Hva skal jeg gjøre?

Diskuter magekatarr

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg trodde dette bare var tull, men det funket. Jeg får tette ører for tiden p...

Leddgikt

Hvor kan en få kjøpt musliekstrakt?...

Flekker på tepper

Hei, har fått flekk på et hvitt veggteppe, det er et farvestoff etter ei bukse...

Tett avløp

Jeg tror det er beregnet på vanlige avløp, sånn som servanter, oppvaskkummer ...

Kvalme

Hei, jeg har vansker med kvalme om kvelden og det føles ut som jeg må kaste op...