Magekatarr - kjerringråd

Magekatarr (Functional dyspepsia) er definert som kroniske ubehag i den øverste delen av magen. Det kan føre til redusert livskvalitet for den som er rammet av det. Siden magekatarr er en litt vag diagnose overlapper det ofte med andre lidelser slik som irritabel tarm, forhøyet syreproduksjon og så videre. Symptomer på magekatarr kan være:

Fordøyelsesforstyrrelser er vanlige sykdommer som kan komme av hva man spiser. En forandring på kostholdet/levemåte er ofte nødvendig for å kunne bli kvitt magekatarr. Røyking, alkoholholdige drikker, kaffe og te er det første man bør ta bort for å kunne se om det løser problemet. Man bør også unngå fet og sterk mat.

Metode for å bli kvitt magekatarr

En innsender sier at et godt tips for å bli kvitt magekatarr er potetvann. Man rasper en rå potet og legger denne i vann. La dette stå å godgjøre seg noen timer i kjøleskapet. Dette drikkes jevnlig og skal være med på å roe ned magen og bli kvitt magekatarr for godt.

Et annet tips er kålvann. Her er det samme framgangsmåte som med poteten. Rasp eller skjær en kål opp i småbiter og la det ligge i vann i noen timer før man drikker det.

Potet mot magekatarr
Potet mot magekatarr : Foto : kjerringrad.com

Grethe skrev:

Er det noen som vet hvor lenge skal man holde på med potetvannet?

Nora skrev:

Jeg er 15 og liker verken potet- eller kålvann er det noe annet jeg kan gjøre som hjelper mot dette?

Solla skrev:

Jeg har slitt med magekatarr i 2 år nå. Det er slitsomt og et kommer og går. Jeg er en del kvalm, har en del syre og mye mage krampe. Jeg har prøvd en hel del medisin, men det har ikke forsvunnet enda. Dette sliter på humør og livskvalitet.

Kari skrev:

Potetvann er tingen. Jeg har slitt med gastritt i mange år og har forsøkt mange dietter og kurer uten at det har hjulpet på ubehag, smerte og søvnløshet. Har nå holdt på med potetvann i 2 uker og det fungerer kjempebra. Jeg føler meg som et nytt menneske og selv om jeg er forsiktig med hva jeg tar inn, så er dette det beste som har hendt meg når det gjelder magen. 1 raspet potet og 1 liter vann står natten over og drikkes i 2 - 3 omganger. Jeg kjente bedring etter 2 dager. Nå har jeg holdt på i 2 uker.

Magnus skrev:

Jeg fikk god hjelp av Probioform Probiotika og potet-vann.

Mona Lise skrev:

Jeg skal prøve potetvann mot magekatarr, men er det noen som vet om stivelsen fra potetene blir liggende igjen i vannet?

Linn-mariell skrev:

Jeg har kronisk magekatar grastritt må holde meg unna sterkt krydder , kullsyre, hvetemel og gjær. Bruker lectinekt morgen og kveld og de hjelper en del. Det er plagsomt og ha magekatar, det går mye utover nattesøvnen og må ha jevnlig med b12 sprøyte.

Mosy skrev:

Jeg tror jeg har magekatarr og at den er kronisk. Nå spiser jeg loff og mariekjeks. Spiser lett mat, sånn som kylling og fisk, det hjelper. Magen er oppblåst, det har den alltid vært. Jeg er snart 70 år og har hatt mageproblemer siden jeg var 5 år. Nå skal jeg prøve potetvann.

Kristin skrev:

Mange skriver potetvann hjelper. Hvor mye vann bruker dere til en stor potet?

Marit skrev:

Hvor mye potetvann drikker dere per dag? Og hvor mange dager holder dere på med det?

Odd skrev:

Min beste løsning er å kutte ut egg og melk. Det kan være matintoleranse. Etter at jeg gjorde det ble jeg frisk.

Solla. skrev:

Tror jeg blir gal av denne magen. Jeg har nå slitt i mange uker, ja nesten måneder. Jeg forstod fort at jeg hadde magekatarr. Jeg hadde dette for ca 25 år siden. Hører flere her har prøvd potetene, noe jeg ikke har prøvd ennå. Jeg må visst prøve det ut jeg også, håper det virker.

Svein skrev:

Lag potetvann med en raspet potet som du lar ligge i vann et par timer. det funker fint på magekatar.

Inger W. skrev:

Hva med juice, kan det forværre magevondt når man har magekatarr? Er det noen juice som er bedre enn andre?

Eva skrev:

Jeg har magekatarr i snart 20 år. Det som må gjøres er å spise lett mat med lite krydder, brus-kun helgen. Unngå mat stekt i panne og helst bruke olje. Kjøp en god gresk olivenolje og ta en skje hver morgen før frokost. Jeg gjorde det i 2mnd. Etter det ble det bra.

Jens skrev:

Jeg har prøvd det meste, har hatt mage og tarmkatarr i 7 år. Det er kroniske smerter konstant. Jeg har hatt alle legeundersøkelser 2-3 ganger. Det er ikke alt som leger kan hjelpe med. Jeg tar akupunktur som smertebehandling.

Lindis skrev:

Jeg har slitt med magen siden jeg gikk på barneskolen. Nå er jeg 25 år. Jeg har hatt alle undersøkelser untatt gastroskopi. Jeg var hos hømopat. Han fortalte meg om candida-soppen som er et utbredt problem og blitt den nye folkesykdommen som hemmer fordøyelsen og får følgene av oppblåst mage, irritabel tarm og forstoppelse. Det å unngå gjær og sukker har forandret livskvaliteten utrolig og fungerer i større grad. Men det er vasnkelig å bli kvitt den. Jeg sliter også med magekattar. Jeg prøvde potetvann som jeg leste her og som jeg aldri har hørt om før, og det fungerer faktisk veldig bra på meg også.

Lotta skrev:

Jeg har for første gang prøvd potetvann. Det hjelper.

Meg. skrev:

Jeg er ikke så ofte sjuk men nå har jeg fått magekatarr. Jeg er egentlig redd for og bli sjuk, og dette var ekstremt. Jeg vrir meg og skriker om natta pga. magesmerter. Når jeg leser at flere har hatt det i flere måneder/år blir jeg redd. Vær så snill, hjelp?

Espen skrev:

Jeg har slitt med magekatarr i ca 1år nå. Det kom og gikk etter å ha brukt somac ett par ganger. En gang gikk det bort av seg selv uten at jeg brukte noe. Men i desember nå kom det tilbake og har slitt med det siden da. Potetvann har jeg prøvd, det hjalp ikke, somac hjalp heller ikke denne gangen. Skal til legen om 1 time så håper hun har noen løsninger for meg.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter magekatarr

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...

Hemmelig nummer

Telefonselgere ringer hele tiden, fra Østerrike, Ungarn, England osv. Jeg vil h...