Magekatarr - kommentarer side 2.

Fortsettelse av kommentarer fra side 1 om magekatarr.

Svein skrev:

Lag potetvann med en raspet potet som du lar ligge i vann et par timer. det funker fint på magekatar.

Eva skrev:

For alle dere som er redd for å "svelge "slangen". Stopp å bekymre dere. Jeg hadde Gastropi i går på Stavanger sentralsykehus og det gikk veldig fint. Du får noe avslappende og så bedøvelse spray i munnen. Da han tok ned slangen brakk jeg meg ikke engang. Alt var over på noen minutter. En ting mindre i verden å være redd for.

Woxmyhr skrev:

Jeg er 57 år og har vært plaget med tilbakevendende magekatar og halsbrann siden 15-årsalderen. For 3 år siden toppet det seg med ekstreme magrsmerter på ferie i Polen. Jeg kunne hverken spise eller drikke noe særlig. Ca. 2 timer etter matinntak kom de ekstreme smertene som lett kunne blitt forvekslet med hjerteinfarkt. Gastrokopi viste ingen funn. Jeg prøvde mange forskjellige syretabletter, men det som snudde tilstanden var Rinitadin 150 mg. Dette er derfor mitt råd, lykke til.

Målfrid skrev:

Jeg anbefaler havregrynsgrøt/suppe kokt på vann. Jeg har brukt det i mange år når symptomene på magekatarr dukker opp. Det hjelper tvert.

Milla skrev:

Jeg har også vært plaget i mange år. Det som hjelper meg er å kutte fet mat og brus, samt somac i perioder eller reseptfrie syrenøytraliserenfe midler fra apotek. Ved magesår får man en bakterie i magen som kan påvises ved en spesiell blodprøvetaker. Jeg fikk legen min til å bestille dette da jeg ikke ønsket gastroskopi. Da finner de ihvertfall ut om man har magesår/ikke. Anbefaler de som er redd gastroskopi om å spørre legen sin om dette. Jeg vil prøve potetvann. Drikker dere kun vannet eller selve poteten også?

Inger W. skrev:

Hva med juice, kan det forværre magevondt når man har magekatarr? Er det noen juice som er bedre enn andre?

Eva skrev:

Jeg har magekatarr i snart 20 år. Det som må gjøres er å spise lett mat med lite krydder, brus-kun helgen. Unngå mat stekt i panne og helst bruke olje. Kjøp en god gresk olivenolje og ta en skje hver morgen før frokost. Jeg gjorde det i 2mnd. Etter det ble det bra.

Jens skrev:

Jeg har prøvd det meste, har hatt mage og tarmkatarr i 7 år. Det er kroniske smerter konstant. Jeg har hatt alle legeundersøkelser 2-3 ganger. Det er ikke alt som leger kan hjelpe med. Jeg tar akupunktur som smertebehandling.

Lindis skrev:

Jeg har slitt med magen siden jeg gikk på barneskolen. Nå er jeg 25 år. Jeg har hatt alle undersøkelser untatt gastroskopi. Jeg var hos hømopat. Han fortalte meg om candida-soppen som er et utbredt problem og blitt den nye folkesykdommen som hemmer fordøyelsen og får følgene av oppblåst mage, irritabel tarm og forstoppelse. Det å unngå gjær og sukker har forandret livskvaliteten utrolig og fungerer i større grad. Men det er vasnkelig å bli kvitt den. Jeg sliter også med magekattar. Jeg prøvde potetvann som jeg leste her og som jeg aldri har hørt om før, og det fungerer faktisk veldig bra på meg også.

Lotta skrev:

Jeg har for første gang prøvd potetvann. Det hjelper.

Meg. skrev:

Jeg er ikke så ofte sjuk men nå har jeg fått magekatarr. Jeg er egentlig redd for og bli sjuk, og dette var ekstremt. Jeg vrir meg og skriker om natta pga. magesmerter. Når jeg leser at flere har hatt det i flere måneder/år blir jeg redd. Vær så snill, hjelp?

Espen skrev:

Jeg har slitt med magekatarr i ca 1år nå. Det kom og gikk etter å ha brukt somac ett par ganger. En gang gikk det bort av seg selv uten at jeg brukte noe. Men i desember nå kom det tilbake og har slitt med det siden da. Potetvann har jeg prøvd, det hjalp ikke, somac hjalp heller ikke denne gangen. Skal til legen om 1 time så håper hun har noen løsninger for meg.

BB skrev:

Har hatt en søvnløs natt med magekramper. Fikk magekatarr for ca 20 år siden og fikk da beskjed om at det kunne bli kronisk. Legen jeg har i dag vil ikke behandle meg siden jeg ikke vil ha noen slange i halsen. Finnes det ingen annen måte å sjekke dette på?

Nette skrev:

Potetvann er supert og kutt kullsyreholdige drikker.

Embiro skrev:

Siler man bort poteten av vannet og drikker bare vannet?

Frisk skrev:

Potetvann, potetvann og potetvann.

Bedringens vei skrev:

Potetvann kan jeg si hjelper etter bare 1 dag, gleder meg for hver dag som går nå.

Ellinor skrev:

Jeg har nå hatt min første smertefrie natt på 8 år etter å ha drukket potetvann (rå potet i biter som ligger i vann over natten) i to dager. Mirakel!

Janne skrev:

Prøv Slippery Elm. Det fås på helsekost butikken. Det virker i løpet av få minutter, tabletten tas i forbindelse med måltid. Det eneste som har hjulpet meg så langt.

Kristine skrev:

Kjøp deg aloevera juice på helsekost. Den jeg har brukt heter SASCO. Det er det eneste som hjelper for meg.

Flere kommentarer:
0 1 2
Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Trykk i øret

Jeg har prøvd alt, men ingenting nytter. Jeg er forkjølet, har dotter i høyr...

Munnskold eller after

Jeg har munnskold av og til. Jeg prøver som oftest å unngå hard mat, da dette...

Halsbrann

Det som hjelper mot halsbrann, er å kutte ut mat som du reagerer på, enkelt og...

Rosacea

Jeg har hatt påvist Rosacea i ca 3 år nå. Jeg fant det ut selv etter å ha le...

Urinsyregikt

Min erfaring er at helsekostproduktet Glocosamin orifarm har svært god effekt p...