Ringer under øynene - kjerringråd

Ringer under øynene kan både barn og voksne få. Man kan få det rett og slett på grunn av arv. Har du en mor eller far med mørke ringer under øynene er sjansen for at du får det også ganske stor.

Man kan også få det som et symptom på en sykdom eller mangel av ett eller annet. Da er fjerning av de mørke ringene under øynene straks litt enklere enn hvis man har det på grunn av arv.

Fjerning av mørke ringer under øynene

Det har kommet inn en del råd mot de mørke ringene. Har du flere er det bare å kommentere under.

Har du flere tips du vil dele med oss?

Agurk mot mørke ringer
Agurk mot mørke ringer : Foto : kjerringrad.com

Kaja skrev:

Jeg er 14 år og jeg har skikkelig mørke ringer under øynene, jeg drikker mye vann og sover rundt 8 timer hver natt. Tror ikke jeg har arvet det. Hva skal jeg gjøre?

8bihule operasjoner skrev:

Ta ct av bihuler og tårekanaler. Har det vart over lenger tid er det ikke sikkert det vises på ct bilder. Prøv å skylle bihuler og øyne daglig med Nesehorn og øyebader, prøv også kloramfenikol eller noen øyedråper.

Ingiss skrev:

Blå ringer under øynene er ofte et tegn på melkeintolleranse. En kan prøve å kutte ut melk og melkeprodukter et par uker.

Iris skrev:

Dersom du er flink til å massere deg under øynene en til to min. før du skal legge deg, så starter du blodsirkulasjonen rundt øynene. Huden din vil da bli mer gyllen, og mindre lilla pga lite blodoppsamling.

Sunning skrev:

Hemoridekrem må absolutt ikke brukes, da den inneholder kortison, som på sikt gjør huden tynnere, noe som vil gjøre det mørke enda mer synlig. Hudleger sier dette. Selv skal jeg prøve med mer vann, null salt, aloe vera (fukt) på øynene om kvelden, og nok søvn.

Franz skrev:

Jeg er 15 år, og jeg sover kansje litt lite, og drikker litt lite og sånt. Det er ikke alltid jeg gidder å gjøre så mye med det, og jeg har liten blære, så hvis jeg drikker mer, pisser jeg bare hele tiden. Jeg sover til jeg våkner. Noen bra tips? Og jeg tror ikke jeg har arvet det.

Christin skrev:

Nei kjære deg, er nok ingenting galt eller farlig. Det er bare ansiktet ditt er bygget antakelig, vi er alle ulike vet du

Hjelp skrev:

Hei, jeg er en 13 år gammel jente. Er det vanlig at det kommer sånne store klumper eller ringer under øyene når man ler? Er dette farlig, vet noen om dette?

Carina skrev:

Jeg har selv mørke ringer under øyene. Jeg sover godt og drikker mye vann. Jeg har veldig tynn hud, og blodårene vises lett over alt på kroppen min. Det eneste som har hjulpet meg er å få sol og få farge. Håper dette hjelper noen av dere.

Harpeiling skrev:

Det hjelper å ha et godt kosthold, være i god form, spise jevnlig, drikke mye vann og sove til bestemte tider, samt få nok søvn. Alt henger sammen.

Det finnes mange ting man kan gjøre som skal hjelpe å minske eller fjerne det, men det er dessverre ikke sant alt det disse tingene lover. Blant annet å sette inn Botox eller sprøyter, samt kirurgiske tiltak, kan hende at går feil, og det blir verre.

På apoteket kan du finne øyekremer, øyemasker med mer, som holder det de lover, og ikke har noen farlige tilsetningsstoffer. Det hjelper også å ta på litt vaselin under øynene. Husk å dra inn mot nese og ikke omvendt. Sov med det over natten, og dagen etter kan du se at det har hjulpet litt. Det har hjulpet meg veldig.

Det er også viktig å gi fuktighet til huden under øynene. Noen har genetiske ringer under øynene, og da må man ta hensyn, og være ekstra forsiktig med øynene. Da må man gjøre disse tingene hver dag/kveld.

Hvis du vil dekke mørke ringer under øynene, ikke bruk noe oransjegult eller lignende. Dette gjør alt mye verre:blå/grønt. Finn noe som har fersken farge eller litt rose farge, det nøytraliserer det blåe/grønne, og dekker fantastisk. Bobbi Brown har blant annet en rosa/fersken farget concealer, som funker supert. Selve strekene er det vanskelig å bli kvitt, da hjelper det med tipsene jeg har sagt over.

Alcos anal skrev:

Er den hemoroidekremen alcos anal å få kjøpt i Norge?

Girl22 skrev:

Det er ikke noe lurt å bruke hemoridekrem fordi de inneholder kortison og det kan fortynne huden f.eks cheriproct og xyloproct. Men det finnes en hemoridekrem som er uten kortison. Det heter Alcos-anal er ikke sikker på om det vil hjelpe noe når den er kortisonfri.

Jeg bruker potetskiver til mørke ringer og det hjelper på meg. Du må ha potetskivene i kald tvann ca 30 minutter til fargen blir lysere eller hvitere. Så kan du sette de på i 10-15 minutter. Jeg har små mørke ringer da, men som sagt det hjelper på meg.

Green Magissa skrev:

For noen er det rett og slett jernmangel som gjør at man får mørke ringer under øynene. Det kan være verdt å få sjekket dette hos legen, da jerntilskudd kan hjelpe på problemet om dette er tilfelle.

Robin skrev:

Det kan være lurt å ta ihensyn om man ser mye på tv eller pc-skjerm. Ringene mine har blitt betraktelig bedre etter at jeg har innført vanen av å skru ned lysstyrken på skjermene mine, samt drikke mye vann. Tenk over det og prøv det ut. Etter en kveld med tv titting, ta å skru ned lysstyrken og kjenn på hvor mye det har å si på/rundt øynene på grunn av lysintensiteten. Du kjenner at øynene (huden rundt og musklene) slapper betraktelig mere av.

Alexaa skrev:

Tips til dere som skal dekke mørke ringer under øynene. Bruk en concealer/foundation med en oransj undertone. Det er her mange bommer og bruker en gråaktig concealer under øynene. Det er kun for rødlige områder i ansiktet

AnonoymX1 skrev:

Bea kan du si oss hvordan det har gått etter at de 5 ukene har gått? Takk.

Bea skrev:

Kjemisk peeling er også en mulighet. Jeg har selv slitt med genetisk arvet svarte ringer under øynene siden barndom (midt i 40 nå). Og har slitt mye med det sånn utseendemessig. Jeg har lært meg å legge makeup som gjør at en ser litt friskere ut. Men jeg er svært lei av å hele tiden må kamuflere.

For en stund siden ble jeg kjent med en som driver en SPA salong. Hun anbefalte meg å prøve kjemisk peeling. Bestemte meg for å teste det ut. Det mørke er ikke blitt mindre slik jeg ser det, men er strammere. Vurdere å ta en runde til senere. Hun sa at at etter 5 uker kan man få endelig resultat. Jeg er spent på å se videre og kanskje plusse på med en behandling til.

Men hvis vi ser oss litt rundt så ser vi at f.eks indere er kullsvart rundt øynene. Kan vi stamme fra dem sånn langt uti?

Sykepleieren skrev:

Det kan nok hjelpe å sove og å få veskebalansen i orden, men noen har blodårer som er veldig nærme overflaten i huden under øynene og da kreves en behandling for å skape mer rom mellom disse blodårene og overflatehuden. Det er mulig å injisere (med sprøyte) restylane eller teosyal i huden og dermed bygge volum. Da vil det bli større avstand mellom blodårene og overflatehuden og de mørke ringene vil forsvinne eller bli mye mindre tydelige. Jeg vet at for eksempel Klinikk Oslo tilbyr slik behandling. Tror det er flere som gjør det. Finn noen som kan Botox og Restylane så kan de nok ordne slik annerledes behandling. Kanskje en fordel om det er en lege som gjør det.

Jammen skrev:

Kosthold er også viktig. Vitaminer og mineraler balanserer veskenivået i kroppen. Peiser dere på med vann går det bare rett gjennom.

Meg skrev:

Jeg har også ringer under øynene, og er bare 14 år. Jeg hater dem. De er ikke sånn kjempemørke, men de er litt mørkeblåaktig, og man ser dem. Når jeg først oppdaget dem søket jeg rundt på google, og prøvde og finne sminke til og dekke. Men det funket ikke, og drikke vann funket heller ikke. Jeg drikker veldig mye melk. Men jeg hater ringene under øynene mine, og håper jeg får dem vekk snart. Ingen av mine andre venner har det.

Flere kommentarer:
0 1
Diskuter ringer under øynene

Fornavn/Kallenavn:

Kommentar:

Søk etter råd:

Søk og se om du finner et kjerringråd som hjelper deg:

Populære tips
De 5 siste kommentarene:

Malingsflekker

Ja, jeg malte akkurat et klesstativ i tre, og så var det ingen whitesprite i hu...

Kviser eller akne

I forbindelse med oppstart av medisiner for snart 3 år siden, fikk jeg ekstremt...

Halsbrann

Natron og vann er det eneste som funker for meg. Man tar en liten teskje i et va...

Vorter

Jeg har en vorte i ansiktet. Jeg tok neglelakk på den, den hadde vokst en del u...

Bihulebetennelse

Jeg har vært plaget med mye bihulebetennelse opp gjennom årene. Nesten hver bi...